Τα μπαρ που γεμίζουν και τις καθημερινές

Σίγουρα, τα Σάββατα το ρίχνουμε όλοι έξω, αλλά αν θες να βγεις καθημερινή και να μην είστε τρεις κι ο κούκος, πού θα πας;

Το ξέρουμε ότι περιμένεις το Σάββατο για να βγεις και να περάσεις τέλεια και – αν αντέχεις – να ξενυχτήσεις. Αλλά μερικές φορές, ωραίο είναι να βγαίνεις και τις καθημερινές. Και το ότι θα βγεις καθημερινές δεν σημαίνει ότι δεν θες να βλέπεις κόσμο γύρω σου. Αυτά, λοιπόν, είναι μερικά μπαράκια που γεμίζουν όλες τις μέρες της εβδομάδας, για εσένα που θέλεις τον χαμό σου και εκτός σαββατοκύριακου.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Κέντρο, τηλ: 2117109140
Ένα μπαρ της Αθήνας που σκαρφάλωσε στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, προφανώς και θα μαζεύει κόσμο ανεξαρτήτως μέρας και καιρού. Σε αυτό βοηθούν τα εκπληκτικά του κοκτέιλ, η κεφάτη ατμόσφαιρα αλλά και η μουσική που παίζει σταθερά σε ανεβαστικούς ρυθμούς. Το Baba au rum είναι αυτό που συμβαίνει όταν θες να έχεις μια safe επιλογή για την έξοδό σου, χωρίς όμως να στερείσαι καθόλου από την ιδιαίτερη προσωπικότητα που θες να έχει ένα ωραίο μαγαζί. Τα κοκτέιλ στα 9€.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380
Ο Λωτός παραμένει. Επιμένει; Μένει σταθερός, τελοσπάντων, στην θέση του ως ένα από τα πιο δημοφιλή μπαράκια της Αθήνας. Οι μουσικές δυναμώνουν όσο περνάει η νύχτα, ο χορός και το φλερτ δίνουν και παίρνουν, το mood εξακολουθεί να θυμίζει καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα, διακοπές, και τα ποτά είναι φτηνά – κοκτέιλ με 5€ λέμε και κλαίμε.

Hippy 3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, Παγκράτι

Από τις πρόσφατες αφίξεις στο Παγκράτι, και πάει πολύ δυναμικά να γίνει ένα απ’ τα αγαπημένα στέκια της περιοχής. Ο χώρος του είναι σούπερ απλός, μεγάλος και φιλικός—τρία συστατικά που εγγυώνται ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο θα έρχεται όλες τις μέρες. Βάλε στο μιξ και μερικά ενδιαφέρονται κοκτέιλ, βάλε και ότι μπορείς να έρθεις από νωρίς και να απολαύσεις καταπληκτικό brunch, και το Hippy δικαίως έχει κάψει τόσες καρδιές.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Παγκράτι
Βέβαια, μιλώντας για Παγκράτι και για μπαρ γεμάτα, πώς να αφήσεις έξω από την λίστα το ίσως πιο μόνιμα γεμάτο μπαρ της Αθήνας; Το Chelsea δεν φαίνεται να σταματά ούτε λεπτό την σούπερ επιτυχημένη του παρουσία στην αγαπημένη γειτονιά. Τι κι αν ώρες-ώρες περνιέται οριακά για ορθάδικο, αυτό το μαγαζί (απ’ ό,τι φαίνεται) θα είναι το place to be και φέτος τον χειμώνα. Οι μουσικές του επιμένουν σε εναλλακτικά μονοπάτια, ενώ το απλό ποτό στα 6€.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή
Εναλλακτικό, ιδιαίτερο, με εντελώς δικό του χαρακτήρα. Κι όμως, αυτός ο χαρακτήρας μάζεψε μερικά από τα πιο εναλλακτικά παιδιά της Αθήνας, και το επισκέπτονται καθημερινά—εκεί, το απόγευμα για «ένα ποτό μόνο» μετά τη δουλειά, μέχρι αργά το βράδυ, ακούγοντας τις μουσικές εκείνες για τις οποίες το Barrett έγινε γνωστό: alternative rock κάθε είδους. Το απλό ποτό στα 6€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη
Και επειδή υπάρχουν κι εκείνοι που θα το ξενυχτήσουν ακόμα και τις καθημερινές (και μπράβο τους), στην Πλατεία Μαβίλη υπάρχει πάντα το Μπρίκι, που σερβίρει «άλλο ένα» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι ο ορισμός του βιντάζ, αλλά με τον πιο ξενύχτικο τρόπο—λιγότερο σεμεδάκι της γιαγιάς και περισσότερο παλαιωμένο ξύλο και τύποι να κάνουν φιλοσοφικές αναλύσεις στην μπάρα. Και αν αυτό σου ακούγεται αρκετά η φάση σου, τρέχα. Το απλό ποτό στα 7€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v