Τα καφέ που φέρνουν το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι εδώ, το αγαπάμε και το περιμέναμε πώς και πώς. Και αυτά είναι τα έξι αγαπημένα μας φθινοπωρινά καφέ.

Chartreuse

Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 2103810716
Είναι τόσο ωραίο μέρος για να πας τα φθινοπωρινά πρωινά, κι ας μην είσαι σίγουρος πώς να προφέρεις το όνομά του. (Σαρτρούζ.) Κρυμμένο πίσω από παρτέρια, απλώνει τραπεζάκια τα οποία προστατεύονται από το κρύο, και σερβίρει καφέδες, ζεστές σοκολάτες αλλά και σαντουιτσάκια για όσους πεινάσουν. Αν επιλέξεις να κάτσεις μέσα, βέβαια, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο χουχουλιαστό και ρομαντικό.
Το προτείνουμε σε: Ρομαντικούς καλλιτέχνες που τους αρέσει (ακόμα) να φοράνε πολύ μακριά κασκόλ.

Σέλας

Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4017760
Πολύχρωμες καρέκλες και παρεΐστικο κλίμα έξω, χαλαρή φάση και κόσμος να μιλάει ή να διαβάζει αδιάκοπα μέσα. Και όλα αυτά με πολύ ωραίες, εναλλακτικές μουσικές να παίζουν από τα ηχεία. Και περικυκλωμένο από πράσινο. Από τις αγαπημένες μας γωνιές στα Εξάρχεια για καφέ με φίλους.
Το προτείνουμε σε: Όλους, ανεξαιρέτως.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866
Βιντάζ, γλυκύτατο (κυριολεκτικά, σερβίρει απίστευτα γλυκά κάθε είδους—εμείς θα σε στείλουμε συστημένο να πάρεις μια lemon pie) και με αέρα γαλλικού μπιστρό, το Πορτατίφ «ανάβει» στις 9 το πρωί και σερβίρει καφεδάκι ή απίστευτη σπιτική λεμονάδα. Και γλυκά. Χριστέ μου, τόσο φανταστικά γλυκά.
Το προτείνουμε σε: Γλυκατζήδες, ειδικά όσους αγαπούν το φθινόπωρο επειδή βλέπουν τα φαρδιά ρούχα ως την καλύτερη ευκαιρία να χαλάσουν την δίαιτα. Φίλοι μας.

Little Kook

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ.: 210 3214144
Τι μπορεί να είναι πιο φθινοπωρινό από το να αράζεις σε μια χουχουλιαστή γωνιά με ένα καλό βιβλίο; Ίσως το να… μεταφέρεσαι μέσα στο βιβλίο, με φανταστική διακόσμηση και μαγική ατμόσφαιρα. Το Little Kook λειτουργεί με αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία από τότε που άνοιξε και έγινε το πιο παραμυθένιο καφέ του κέντρου—και εκτός από καφέ, σερβίρει φοβερά γλυκά και στήνει κάθε μέρα ένα πολύχρωμο πάρτι στον πεζόδρομο της Πιττάκη.
Το προτείνουμε σε: Ενήλικες που θα σε ρωτήσουν στην πρώτη γνωριμία σε ποιον οίκο του Hogwarts ανήκεις.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076
Τα παιδιά γυρίζουν στα σχολεία, και εμείς όχι. Και, εντάξει, δεν μας λείπει και τόσο. Αν, όμως, νοσταλγείς την εποχή που πήγαινες σχολείο, τότε το Superfly είναι το καταφύγιο για όλα τα παιδιά των 90s που θέλουν να νιώσουν για λίγο ξανά παιδιά. Με κάθε πιθανό ρετρό ντεκόρ που μπορείς να φανταστείς, και όλα να μπορούν να σου φέρουν ένα δάκρυ χαράς στα μάτια.
Το προτείνουμε σε: Millennials που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ (ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ).

Yellow

Λουκά Μπέλλου 14, Πανόρμου, τηλ: 2167006053

Το Yellow, δεν θα πούμε ψέματα, το αγαπάμε πολύ. Πολύ πολύ. Είναι τόσο χαριτωμένο, τόσο ήσυχο, σε τόσο βολικό σημείο (ένα λεπτό από το μετρό της Πανόρμου—ίσα για να ξεφύγεις από την βαβούρα των αυτοκινήτων). Έχει πρίζες για λάπτοπ σε κάθε τραπέζι. Έχει τέλειο καφέ και ζεστή σοκολάτα, έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα. Και πολύ κόσμο που γράφει, διαβάζει, καλλιεργεί το πνεύμα του τέλος πάντων.
Το προτείνουμε σε: Κόσμο που ακούει «καφέ για διάβασμα που μπορείς να πας και μόνος» και το μυαλό του βρίσκεται στον έβδομο ουρανό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v