Τα δωρεάν του Νοεμβρίου

Πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις βρήκαμε για να πας αυτόν τον μήνα, όλες εντελώς δωρεάν. Επειδή η Αθήνα δεν είναι (πάντα) ακριβή.
Τα δωρεάν του Νοεμβρίου

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: η Αθήνα είναι συνεχώς γεμάτη με events εντελώς δωρεάν, για να διασκεδάσεις ή και για να μάθεις, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Και επειδή πολλές φορές αυτά τα events μπορεί να μην περνάνε από το ραντάρ σου, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σε βοηθάμε να τα βρίσκεις.

Δωρεάν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Ξεκινάει η χειμερινή σεζόν, που σημαίνει πως η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους. Ναι, περιλαμβάνει και την Ακρόπολη.

Σεμινάριο με θέμα "Προσωπική Ανάπτυξη" (Personal Development) στην Τεχνόπολη
11/11, Τεχνόπολη, στις 18.00
Η προσωπική ανάπτυξη συνδέεται με την αυτοπραγμάτωση, δηλαδή με το να γίνει κανείς το καλύτερο που μπορεί, που σημαίνει να εξαντλήσει το προσωπικό του δυναμικό και τις ικανότητες του. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ανάγκη βελτίωσης της διαχείρισης του χρόνου και της αποτελεσματικότητας στην καθημερινότητα, όπως και σε όλους που επιθυμούν να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Έκθεση "Το ΄21 Αλλιώς" Η Ελληνική Επανάσταση σε φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL
Όλο τον Νοέμβριο, μέχρι και Μάιο, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, 09.00-14.00)
Στόχος της έκθεσης είναι μια πρωτότυπη, εντυπωσιακή και ιστορικά τεκμηριωμένη προσέγγιση της σημαντικής αυτής ιστορικής περιόδου, η οποία θα απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες. Περιλαμβάνει πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα, κατασκευασμένα, ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση από φιγούρες και εξαρτήματα Playmobil. Αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Application"
1-10 Νοεμβρίου, Εργαστήρι "Εφαρμογές Μετάλλου" (Σουρή 22, Γαλάτσι), 12.00-21.00
Η ομάδα Weedschat μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "Application", Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, στο χώρο του εργαστηρίου "Εφαρμογές Μετάλλου". Ένα περίπλοκο σύστημα σημείων, τάσεων και υπονοούμενων της σύγχρονης τέχνης, όπου η τέχνη εμφανίζεται άμεση, εφήμερη και ανιδιοτελής. Τι πραγματικά θα συμβεί σε αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση, εκεί που η οπτική ψευδαίσθηση και η πραγματικότητα καταλήγουν σε μία τέλεια εφαρμογή μέσα σε ένα εργαστήριο μετάλλων στο περιθώριο των επίσημων κυκλωμάτων;

Εγκαίνια We Need Books - Πρώτη Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη της Αθήνας
1-2 Νοεμβρίου, Εύβοιας 7 (Κυψέλη), Ώρες: Παρασκευή στις 19.00 και Σάββατο στις 11.00
Η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας βρήκε το σπίτι της στην οδό Ευβοίας 7. Την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου στις 19:00 μας καλεί για ποτό και μουσική και το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου στις 11:00 με παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά.
Ένας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος που προάγει την διαπολιτισμικότητα, ένας χώρος ασφαλής για παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες, Έλληνες, μετανάστες, πρόσφυγες, επισκέπτες, τουρίστες, με βιβλία σε διαφορετικές γλώσσες, δωρεάν δραστηριότητες κι εκδηλώσεις για όλους. Θα πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικών και αγγλικών, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικά εργαστήρια για κάθε ηλικία, εκθέσεις, και προβολές.

"Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής"
29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου, Ωδείο Αθηνών
Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι "Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής" θα διεξαχθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής" του Ωδείου Αθηνών, το οποίο είναι και συνδιοργανωτής. Ένα τριήμερο σύγχρονης μουσικής, ηχοτοπίων, live electronics, μικτών έργων με βίντεο και/ή ακουστικά όργανα και σύστημα πολλαπλών ηχείων με τρισδιάστατη διάχυση του ήχου στο χώρο, που υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Employability Fair 2019
27/11, Divani Caravel Hotel (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2), 10.30-20.00
Το Employability Fair του Mediterranean College εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Σχεδίου Απασχολησιμότητας του Κολλεγίου, διανύοντας την 7η χρονιά διεξαγωγής του. Στόχος του είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων της χώρας μας. Πρόκειται για μια διοργάνωση-θεσμό που έχει εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία Job Fairs στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία 6 χρόνια έχει προσελκύσει περισσότερες από 200 εταιρείες, με τη συμμετοχή 9.500+ επισκεπτών από όλη τη χώρα και την κατάθεση 5.000 βιογραφικών.
40 μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρίες και Οργανισμοί δίνουν ραντεβού και φέτος στο Divani Caravel Hotel, με στόχο να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις πρόσληψης ή συλλογή βιογραφικών υποψηφίων, για κάλυψη μελλοντικών θέσεων, καθώς επίσης και να αναζητήσουν φοιτητές για πρακτική άσκηση, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο CV Center θα δίνονται πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές στους επισκέπτες για να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό βιογραφικό, προσφέροντάς τους παράλληλα υπηρεσίες Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v