Αυτά είναι τα νέα μπαρ της πόλης

Ταράτσες με θέα Ακρόπολη και... Κούβα, ταραντίνικα ροκόμπαρα και ελληνικές παμπ δίνουν αέρα ανανέωσης στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Τι μας έφερε το καλοκαίρι που φεύγει στη νυχτερινή ζωή της πόλης;

Βροχές, συννεφιά, έντονο αέρα και αρκετές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις για κάθε γούστο.

Ιδού ποιες ξεχωρίσαμε.

Ξεκινώντας από τα Βόρεια Προάστια, εκεί που βρισκόταν το αγαπημένο μας Μουστάκι στην Κηφισιά, εδώ και μερικούς μήνες ροκίζει το σινεφίλ Django Bar. Ναι, καλά το καταλάβατε, το νέο και ωραίο αυτό μπαράκι εμπνέεται στη διακόσμηση από τις ταινίες του μεγάλου Ταραντίνο, παίζει αποκλειστικά ξένες ροκ μουσικές με ελαφριές διαφοροποιήσεις σε είδη – από πάνκ μέχρι λάιτ μέταλ – και σερβίρει τα έργα του Ταραντίνο σε δροσερά και φρουτώδη signature κοκτέιλ: «Kill Bill» με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, spicy σιρόπι, λάιμ και bitters και «Pulp Fiction» με βότκα, κράνμπερι, λάιμ και μαστίχα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η βραδιά. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.




Στο πάντα ζωντανό Χαλάνδρι, σημειώστε πως εδώ και ένα μήνα περίπου μπορείτε να απολαύσετε στο χέρι ή σε τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Ηρακλείου τα δροσερά κοκτέιλ του Tyco το οποίο πρωτοάνοιξε στο κέντρο, αλλά δεν άργησε να αποκτήσει «αδερφάκια» σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη. Σημειώστε, επίσης, πως εδώ θα βρείτε συχνά πυκνά τον δικό μας Θοδωρή Διάκο να επιλέγει pop και fun άσματα που γαληνεύουν ψυχές και ξεσηκώνουν κορμιά. Κατά τα λοιπά, τα κοκτέιλ είναι τα ίδια με εκείνα του κέντρου, και ξεκινούν από 5€ σε πλαστικό ποτηράκι.




Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την συνεχώς ανήσυχη γειτονιά του Ψυρρή, εκεί όπου μαζί με τα Barret, Transistor και Juan Rodriguez, ένα «Λοκάλι» διεκδικεί την μερίδα και την μπύρα του λέοντος στις βραδινές μας εξόδους. Στη θέση του παλιού Cine Ψυρρή μια ελληνική pub, με μποέμ χαρακτήρα και μια τεράστια αυλή γεμάτη με τα αναρχικά σκίτσα του The Rabbit Knows σερβίρει καφέ από το πρωί, ψαγμένους μεζέδες και διαθέτει εκτενή κατάλογο με εγχώριες μπύρες, κρασιά και αποστάγματα, τα οποία καταναλώνονται είτε μόνα τους είτε σαν βάση σε περίεργα κοκτέιλ, όπως το Athenian Pina με τσίπουρο, άνηθο, γλυκάνισο, λάδι καρύδας και cordial ανανά. Οι τιμές των κοκτέιλ στα 9-10€, τα αποστάγματα από 4€.

Λίγα βήματα πιο πέρα, το Buena Vista Social Bar σε μια κάθετη της Ερμού είναι η νέα ταρατσο-άφιξη της πόλης, απολαμβάνει υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, διαθέτει διακόσμηση που μας ταξιδεύει στην Κούβα, γεμίζοντας το εσωτερικό του αλλά και την ταράτσα με λάτιν λεπτομέρειες και καδράκια και σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε συνοδεία εκλεκτών λάτιν μουσικών επιλογών.




Στο κέντρο της Αθήνας, το Barro Negro στην Ιωάννου Παπαρηγοπούλου είναι σαν να μας λέει «μην κοιτάς αλλού για αγαύη, η αγαύη είναι παντού», και μας υπόσχεται ακόμα κι αν δεν είμαστε ιδιαίτεροι φανς της τεκίλας, να γίνουμε και να την αγαυήσουμε. Αρκετά με τα λογοπαίγνια όμως. Το μπαρ θυμίζει κάτι από χασιέντα, διαθέτει στην κάβα του περί τις 100 ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ, τις οποίες όπως θα περίμενε κανείς αναμειγνύει με τέχνη σε ιδιαίτερα, αλλά και κλασικά κοκτέιλ όπως η εξαιρετική μαργαρίτα, το καυτερό Bloody Maria, το παραλλαγμένο Old Fashioned, το Fizzy Tequila Colada, μια ανθρακωμένη παραλλαγή της γνωστής Pina Colada, και το Los 3 Grandes, μια sour παραλλαγή του κλασικού Negroni. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 8€.




Τέλος, στα δυτικά προάστια ξεχωρίζει η άφιξη του Gigifiogos, ενός «Bistronomy & Wine Bar» με έντονα ρετρό χαρακτήρα, πληθωρική λίστα κρασιών από ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ιδιαίτερα κοκτέιλ κάποια με βάση το κρασί, όπως το Sangrita, και θεατρεάλε αισθητική στη διακόσμηση που παραπέμπει σε Παρίσι του Μεσοπολέμου. Βγάζει και τραπεζάκια έξω για όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, στα οποία μεταξύ άλλων μπορείτε να απολαύσετε νοστιμότατα finger food, όπως πλατώ τυριών και αλλαντικών, γαρίδες με τραγανή κρούστα και σάλτσα ταρτάρ, και μίνι τορτίγιες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό. Οι τιμές για ποτήρι κρασί ξεκινούν από 4,5€, τα κοκτέιλ στα 8-9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v