Κουκλίστικα καφέ στο κέντρο της Αθήνας

Είναι όλα πανέμορφα, και θα περάσεις υπέροχα πρωινά πίνοντας τον καφέ σου, χαζεύοντας τον κόσμο ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Ρότα Art Coffee

Σόλωνος 124, τηλ: 21 0380 1033
Από τα κρυμμένα μυστικά του κέντρου – που σημαίνει ότι δεν θα το βρεις να πήζει από κόσμο, που σημαίνει ότι θα έχεις την ησυχία σου. Έχει μια υπέροχη αυλή που δεν μοιάζει σε καμιά άλλη, αλλά και πολύ όμορφο εσωτερικό χώρο. Δεν είναι απίθανο να πετύχεις παρουσιάσεις βιβλίων ή κάποιο live τα απογευματοβραδάκια, επίσης. Θα σου πούμε και ότι, αν αγαπάς την σοκολάτα, εδώ αξίζει να παραγγείλεις, είναι εκπληκτική.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937
Ακόμα και τώρα που ο καιρός δεν επιτρέπει (ή, καλύτερα, μισο-επιτρέπει) το άραγμα στα διάσημα σκαλάκια του, το Γιασεμί εξακολουθεί να είναι από τα πιο όμορφα μέρη για καφέ στην Πλάκα. Πόσο μάλλον, είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις και τον τέλειο εσωτερικό του χώρο, που θα είναι ακόμα καλύτερος όταν χειμωνιάσει, επειδή έχει τζάκι. Το τζάκι νικάει τα πάντα, όλοι το ξέρουν αυτό.

Little Tree

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762
Βιβλία στους τοίχους, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Αυτή η πρόταση είναι αρκετή για να ξέρεις αν το Little Tree είναι το καφέ για εσένα. Ακόμα κι αν δεν σε πείσαμε, όμως, άφησέ μας να συνεχίσουμε. Έχει κάτι σούπερ πολυθρόνες για να βουλιάζουμε, έχει παντού βιντάζ διακόσμηση αλλά βαμμένη με κουλά χρώματα, έχει και ένα μείγμα μυρωδιάς βιβλίου και φρεσκοψημένου καφέ. Τι παραπάνω θες;

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446
Τα ‘χουμε πει και τα ‘χουμε ξαναπεί. Για εμάς, η Κιμωλία είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που υπάρχουν στην Αθήνα. Όχι καφέ. Όχι μπαρ. Όχι σποτ για άραγμα. Γενικά από τα πιο όμορφα πράγματα. Ρετρό παντού, αισθητική σαν να έχεις πάει στο σπίτι της (πολύ στυλάτης και κοκέτας) γιαγιάς σου. Α, και αν η γιαγιά σου άκουγε τέλειες indie μουσικές. Ξεκάθαρα πιάνουμε θέση στο εσωτερικό σαλονάκι.

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο καφέ για να σε στείλουμε στο Κουκάκι. Κι αυτό επειδή το Lotte είναι λίγο σαν να βλέπεις το Κουκάκι σε μικρογραφία. Αισθητική λίγο παλιά, αλλά ταυτόχρονα φρέσκια. Κάτι από Γαλλία, κάτι από παλιά Αθήνα, πολύ από νέες αθηναϊκές φάτσες. Επίσης, εδώ να πάρεις και γλυκάκι. Τα φτιάχνουν πολύ ωραία.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685
Κάτι από Γαλλία είπαμε πιο πάνω, φουλ της Γαλλίας έχουμε εδώ. Από τις μουσικές, μέχρι την αισθητική. Από την αίσθηση που θα έχεις βλέποντας τον κόσμο να περνά μπροστά απ’ τις μεγάλες τζαμαρίες μέχρι τις γεύσεις. Το Petite Fleur είναι μια μικρή γωνιά Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευγνώμονες.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v