6 μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Θες να είναι όμορφα, ήσυχα, με ατμόσφαιρα ρομαντική. Κι εμείς έχουμε έξι πολύ, πολύ ωραίες προτάσεις για εσένα.
6 μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Τα πρώτα ραντεβού είναι αρκετά αγχωτικά από μόνα τους. Που σημαίνει ότι το επιπλέον στρες του «Πού θα κάτσουμε» είναι κάτι που δεν έχεις ανάγκη. Γι’ αυτό άφησέ μας να πάρουμε αυτό το βάρος από πάνω σου και να προτείνουμε έξι υπέροχα μπαράκια στο κέντρο, με τέλεια ατμόσφαιρα για ρομαντικά τετ-α-τετ και μουσική που φτιάχνει την κατάλληλη διάθεση.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223
Το Κεραμείο είναι από τις πιο σταθερές αξίες στο Μεταξουργείο εδώ και χρόνια. Πέτρινοι τοίχοι, μουσική εναλλακτική αλλά όχι δυνατή – ειδικά αν κάτσεις στην υπέροχη εσω/εξωτερική του αυλή – για να μπορείτε να τα λέτε με την ησυχία σας. Ο χώρος, ειλικρινά, είναι τόσο Μεταξουργείο: εναλλακτικός αλλά και οικείος, πιο λαϊκός. Ό,τι πρέπει δηλαδή για δύο ψυχές στα πρόθυρα του έρωτα που ζουν και αναπνέουν αυτή την πανέμορφη πόλη. Το απλό ποτό ξεκινά στα 6€.

Jazz in jazz

Δεινοκράτους 3, Κολωνάκι, τηλ. 21 0725 8362
Και αν είστε και οι δύο άνθρωποι που εκτιμούν την τζαζ και το καλό ουίσκι, η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Εδώ τα ραντεβού αποκτούν και μια εσάνς φιλμ νουάρ, με το κινηματογραφικό σκηνικό, τα χαμηλά φώτα και τις βαθιές, φιλοσοφικές κουβέντες που θα πιάσετε. Είναι ένας μικρός χώρος που θα σας φέρει πιο κοντά – μέχρι το ουίσκι να σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Café Rue de Marseille

Μασσαλίας 11, Κολωνάκι, τηλ. 21 0362 6606
Δραματικό σκηνικό, βγαλμένο από παλιά ταινία. Χαμηλός φωτισμός και κόκκινο χρώμα παντού—το χρώμα του πάθους, θα έλεγε κάποιος γραφικός. Ίσως κι εμείς να είμαστε λίγο γραφικοί, επειδή στο booth του μπορούμε να δούμε να ζωντανεύουν μπροστά μας όλα εκείνα τα ραντεβού που φαντασιωνόμασταν στην ρομαντική μας εφηβεία. Και, εντάξει, αν δεν είσαι τόσο ρομαντικός, αράζετε στην γιγάντια μπάρα του, για καταστάσεις σαφώς πιο ξεκάθαρες. Με θέλεις, σε θέλω, πιες το ποτό σου να φύγουμε από εδώ. Το απλό ποτό στα 6€.

Urban Garden Bar

Λεπενιώτου 19, Ψυρρή, τηλ. 699 302 0140
Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, λέει το τραγούδι, και δόξα τω θεώ για αυτό. Επειδή η αυλή του Urban είναι πανέμορφη—ειδικά αν μπεις στον μικρό, κατακόκκινο κλειστό της χώρο, που είναι ό,τι καλύτερο για ρομαντικές, πριβέ καταστάσεις. Φωτάκια στους τοίχους, χαλίκι κάτω, όλα τα συστατικά εδώ δημιουργούν μια πανέμορφη εμπειρία στις όχι και τόσο περπατημένες άκρες μιας (ούτως ή άλλως) πανέμορφης γειτονιάς. Το απλό ποτό στα 7€.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559
Εδώ θα γίνουμε γραφικοί και δεν μας νοιάζει καθόλου: Αγαπάμε το Rabbithole. Και το αγαπάμε ακόμα περισσότερο όταν του κάνουμε μια επίσκεψη στις πιο προσωπικές στιγμές μας, τις στιγμές εκείνες που θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά, να πιούμε καθαρά ποτά και να ακούσουμε – πάντα σε υποφερτά επίπεδα – πολύ, πολύ ωραίες μουσικές. Επειδή και ο έρωτας μια κουνελότρυπα που πέφτεις, πέφτεις, πέφτεις είναι. Το απλό ποτό στα 6€.

Speakeasy

Λέκκα, Σύνταγμα
Το ότι είναι ένα κρυφό, υπόγειο μπαρ δεν σημαίνει πως είναι φτιαγμένο για κρυφά, υπόγεια ραντεβού. Το πίσω μέρος του, σαν μια μικρή, εσωτερική αυλή, είναι ό,τι πρέπει για να κάτσετε δίπλα-δίπλα και να φλερτάρετε, αλλά κι εκεί δεν θα φλερτάρετε κρυφά και υπογείως. Όχι, θα πάτε, θα ακούσετε τέλειες μουσικές από παλιά, θα πιείτε τα εμπνευσμένα κοκτέιλ σας και θα το ζήσετε έντονα. Επειδή, όπως και στην Ποταπαγόρευση, όταν κάτι το κάνεις σε μέρη κρυφά και υπόγεια, το κάνεις πέντε φορές πιο έντονα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v