Πού θα φάτε την καλύτερη μπουγάτσα στην Αθήνα

Ψάξαμε, βρήκαμε, φάγαμε και προτείνουμε τις κορυφαίες φυλλικές διευθύνσεις για μπουγάτσα με Ακρόπολη.
Πού θα φάτε την καλύτερη μπουγάτσα στην Αθήνα

Στην Μακεδονία



Στα πέριξ του Χίλτον, στη Μιχαλακοπούλου. Σούπερ φύλλο χωρίς λάδι, με σερραϊκή συνταγή, σωστή αναλογία φύλλου - κρέμας και κρέμα που δεν λιγώνει από τη δεύτερη μπουκιά και μπορείς να φας άνετα άλλη μία.

Στη Θεσσαλονίκη στου Ψυρρή

Αφράτη μπουγάτσα σκέτη, με κρέμα, με κιμά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με σοκολάτα, και όλα αυτά μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα τις καθημερινές ή 24 ώρες το 24ωρο τα σαββατοκύριακα. Θα βρείτε επίσης παραδοσιακή στριφτή κιμαδόπιτα ή κοτόπιτα και λουκουμάδες με θυμαρίσιο μέλι.

Στο Σαντέ και το Crème Royale στην Καλλιθέα



Δύο διευθύνσεις, μια περιοχή δεκάδες μπουγάτσες να βγαίνουν καθημερινά. «Ναοί» του είδους το Sante τη Θησέως και στο πιο μοντέρνο και hip Crème Royale σερβίρουν λαχταριστές δημιουργίες με εκπληκτικό φύλλο. Το πρώτο μάλιστα είναι ανοικτό επί 24ωρου βάσης για να στρώσει το στομάχι μετά τα ξίδια.

Στους Μερακλήδες στο Περιστέρι



Όνομα και πράγμα, οι Μερακλήδες εξειδικεύονται στην κλασσική εκδοχή με κρέμα, άχνη και κανέλα, όμως εξίσου δυνατή είναι και η «τυρένια» με ανάλαφρο φύλλο και το απαραίτητο λαδάκι που δίνει την γεύση τη σωστή.

Στον Σάββα



Σε 20 καταστήματα σε όλη την Αθήνα, ο Σάββας δίνει πόνο και γεύση με συνταγή πολίτικη, με φύλλο ανοιγμένο φυσικά στο χέρι, και σερβιρισμένη όπως πρέπει, τεμαχισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Η μπουγάτσα με τυρί γεμίζεται με επιλεγμένη φέτα, ενώ η μπουγάτσα φύλλο σερβίρεται με χοντρή ζάχαρη και κανέλλα.

Στον Βόσπορο στην Καισαριανή



Δε θα τον πιείτε, αλλά σίγουρα θα τον φάτε (σικ) μιας και η μπουγάτσα του είναι θρύλος της περιοχής – και όχι μόνο. Γνήσια πολίτικη συνταγή για μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος που έχει αγαπηθεί με… πάθος από την περιοχή, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά από τον Βόσπορο.

Το Χρυσό (μου) στο Κερατσίνι



Μαγαζάκι σκέτο χρυσάφι για τους φαν της σωστής μπουγάτσας. Ακολουθεί και αυτό τη μεγάλη των Σερραίων Σχολή από το χωριό Χρυσό: Βαρβάτο φύλλο με την κατάλληλη ποσότητα βουτύρου και πλούσια κρέμα ή όποια άλλη γέμιση επιθυμείτε

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v