Πού θα πιείτε ουζάκι στα Βόρεια Προάστια

Πέντε ουζερί και τσιπουράδικα μας δροσίζουν με ουζάκι και μας χορταίνουν θαλασσινούς μεζέδες στα βόρεια της Αθήνας.
Πού θα πιείτε ουζάκι στα Βόρεια Προάστια
Δεν θα βρείτε μόνο στιλάτα εστιατόρια με μοντέρνο design, γνωστούς executive chefs και καταλόγους που το φθηνότερο ορεκτικό τους ξεκινά από τα 10€. Τα βόρεια προάστια έχουν κι αυτά τις ανοιξιάτικες «καβάτζες» τους. Τα μαγαζάκια εκείνα που σερβίρουν ουζάκι ή τσίπουρο, μαζί με νόστιμους ψαρομεζέδες για να πάρουμε άρωμα θάλασσας ακόμα και στα βόρεια. Ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας ουζερί-τσιπουράδικα-ψαροταβερνάκια-μέρη να τα πιούμε με την παρέα από το Χαλάνδρι ως την Κηφισιά και από τα Βριλίσσια ως τον Διόνυσο.

Το Ουζερί του Μήτσου
Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 2106840229
Το «κοινό μυστικό» της πλατείας του Χαλανδρίου, ο Μήτσος με τα χάρτινα τραπεζομάντιλα, τις λιτές καρέκλες, τη νοσταλγική διακόσμηση μέσα και τα λίγα τραπεζάκια έξω, είναι το μικρότερο αλλά το πιο παλιό και αγαπημένο μαγαζάκι της χαλανδριώτικης πιάτσας. Πρόκειται για κλασικό παρεΐστικο ουζερί, που μας κακομαθαίνει με τηγανητό γαριδάκι, φρέσκια κουτσομούρα στο τηγάνι, ωραίο μαρινάτο γαύρο, τσιροσαλάτα και άλλα ωραία για να συνοδεύσουμε το ουζάκι, χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 15-18€ το άτομο.

Η Καλή Παρέα
Απλώνει λίγα τραπεζάκια έξω, βάζει χαμηλά για «σάουντρακ» παλιά λαϊκά και μας φέρνει ουζάκι και τηγανητό γαύρο, ωραία κουτσομούρα, σκουμπρί, γόπες και άλλα ωραία του βυθού σε γενναίες μερίδες – τόσο που με μία πατάτες και μία χορτοσαλάτα, γίνεται ένα πλήρες, χορταστικό παρεΐστικο γεύμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Το Αλλόκοτο Τσιπουράδικο
Θέτιδος 1, Βριλήσσια, τηλ: 6944342711

Στα Βριλήσσια βρίσκουμε μια καλή βολιώτικη γωνιά για να ξεφύγουμε ελαφρώς από την μονοτονία του ούζου και να δοκιμάσουμε τσίπουρο κατά τις θεσσαλικές συνήθειες: Παραγγέλνουμε τα τσιπουράκια μας και σε κάθε «γύρα» εναλλάσσονται οι μεζέδες, τους οποίους δεν διαλέγουμε, αλλά διαλέγει για εμάς το κατάστημα. Μπακαλιάρος, σαρδέλες, σκουμπρί, και ό,τι καλό (και πάντα θαλασσινό) προμηθεύεται την εκάστοτε μέρα η κουζίνα. Το τσίπουρο είναι χύμα, με γλυκάνισο ή χωρίς – θα σας προτείνουν να το απολαύσετε χωρίς πάγο, και οι μεζέδες καταφθάνουν σε μικρά πιατάκια, κάθε φορά που ζητάμε… refill ποτηριού με την μόστρα. Για τρία ποτηράκια τσίπουρο με τους ανάλογους μεζέδες, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Άνοιξη παρά τέταρτο
Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη, τηλ: 2108145588

Στην ίδια λογική, το τσιπουράδικο της Άνοιξης μας «επιτρέπει» να διαλέξουμε μόνο τι θα πιούμε. Η κάθε γύρα ποτών συνοδεύεται από διαφορετικό κάθε φορά πιατάκι μεζέ, σε μια παρέλαση θασλασσινών, από τηγανητό γαριδάκι μέχρι γαύρο, καβούρι, κουτσομούρα, σαρδέλες ή και κάποια «στεριανά» πιατάκια με φακοσαλάτες, φάβα ή ό,τι άλλο έχει κέφι να φτιάξει ο μάγειρας. Κάθε πενηνταράκι τσίπουρο Τυρβάβου με μεζέ στοιχίζει 4,50€ - μπορούμε φυσικά να επιλέξουμε εμφιαλωμένο (πάνω από 10 ετικέτες) ή και ούζο (επίσης πάνω από 10 ετικέτες) που κυμαίνεται στα 7-8€ το μπουκαλάκι των 200ml. Για ουζάκι ή τσίπουρο μαζί με τους μεζέδες τους, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Ούζομπαρ
Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ: 2167000761

Οι μπλε ψάθινες καρεκλίτσες, στον εσωτερικό παρεΐστικο χώρο αλλά και στην μίνι αυλή του Ούζομπαρ, μας θυμίζουν έντονα νησί. Το ίδιο και οι γεύσεις, που τιμούν την ελληνική κουζίνα και τα θαλασσινά - εδώ απολαμβάνουμε μύδια, αχινοσαλάτες, κυδώνια, πετροσωλήνες, σκορδάτες γαρίδες, αλλά και φρέσκο ψάρι, μπαρμπούνια, κουτσομούρες και φοβερή αστακομακαρονάδα, αν θέλουμε το κάτι παραπάνω. Συνοδεύουμε με κάποια από τις (ικανοποιητικής ποικιλίας) ετικέτα ούζου ή τσίπουρο και υπολογίζουμε περί τα 18-20€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v