Τα καλύτερα brunch και πρωινά σε κήπους

Φάγαμε τα καλύτερα brunch σε κήπους της πόλης και αποφασίσαμε πώς έτσι πρέπει να τρώγονται.
Τα καλύτερα brunch και πρωινά σε κήπους
Δροσιά, πράσινο, τραπεζάκια στον ίσκιο και αυγά scrambled στο πιάτο συνοδεία φρέσκων χυμών και smoothies. Τα brunch είναι ωραία, όμως γίνονται ακόμα καλύτερα όταν τα απολαμβάνουμε με φόντο… φύση.

Γι’ αυτό επιλέξαμε τους καλύτερους κήπους της πόλης για να τα απολαύσουμε όπως πρέπει.

Theory Bar & More
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 06801633

Κάθε μέρα, από νωρίς το πρωί, στο καταπράσινο αίθριο του Theory απολαμβάνουμε λαχταριστό πρωινό – Αμερικάνικο, Γαλλικό και Μεσογειακό συναγωνίζονται επάξια– καθώς επίσης και brunch με BLT sandwich, Club Sandwich με καπνιστό σολομό, Scrambled eggs με focaccia, mascarpone και προσούτο και μπρουσκέτες με gorgonzola, καραμελωμένα αχλάδια και καρύδια, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, παίζουν ωραιότατες σαλάτες, φρέσκοι χυμοί, smoothies και χειροποίητα γλυκά.

Αrtisanal Lounge & Gardens
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 693 614 4744

Η παριζιάνικη διεύθυνση της Κηφισιάς σερβίρει καθημερινά πρωινό και brunch από τις 11.00 μέχρι τις 20.00 στη δροσερή αυλή της υπό τον ίσκιο των δέντρων. Αφού πιάσουμε θέση στα κουκλίστικα τραπεζάκια ή τους χτιστούς καναπέδες απολαμβάνουμε λαχταριστά αυγά μπένεντικτ, ομελέτες με λαχανικά, τάρτες, κις λωρέν, πεϊνιρλί και φρεσκοστιμένους χυμούς και smoothies.

Museum Cafe
Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 210 8011170

Παραμένουμε Κηφισιά σε μια ακόμα όαση πρασίνου, αυτή τη φορά στο προαύλιο του Μουσείου Γουλανδρή. Ο all day χώρος του café προσφέρεται για φουλ χαλάρωση σε συνδυασμό με ωραιότατες προτάσεις από το brunch menu, κάθε μέρα από τις 10.00 μέχρι τις 14.00: ελληνικό παραδοσιακό τοστ με προζυμένιο ψωμί και ποικιλία Ελληνικών τυριών, σάντουιτς ολικής άλεσης με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και βιολογική γαλοπούλα, αυγοφέτες με τσουρέκι μαστίχα, μέλι και πραλίνα φουντουκιού, και αυγά ποσέ μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο, κάρδαμο και καπνιστό σολομό Κρήτης.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ: 210 9812080

Το αδερφάκι του εστιατορίου Da Bruno διαθέτει έναν υπέροχο κήπο, στον οποίο πιάνουμε θέση κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 15.00 και δοκιμάζουμε εκλεκτές γεύσεις brunch σε μπουφέ από μια διαφορετική γωνιά του κόσμου κάθε φορά  – Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κρήτη, Θεσσαλονίκη κ.α. –  ή με θεματικό concept – vegan, αθλητικό κ.α. Τα εκάστοτε brunch ανακοινώνονται σε event στη σελίδα τους στο FB. Κάποια Σάββατα σερβίρει και πρωινό με αυγά μπένεντικτ, croque madame/monsieur και pancakes.

Black Duck Garden
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 210 3252396

Στο πανέμορφο μπιστρό με τον «αυτοκρατορικό» κήπο, απολαμβάνουμε σε στιλάτο περιβάλλον παλιάς Αθήνας κάθε μέρα μέχρι τις 20.00 εκλεκτές λιχουδιές για πρωινό ή brunch. Αυγά μπένεντικτ, ομελέτες φούρνου με γαλοπούλα ή συνδυασμούς λαχανικών, καπνιστό σολομό σε open face sandwich, μπαγκέτα με γαλοπούλα και γραβιέρα Πρέβεζας, ciabatta με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πίκλες και λαχταριστά μπριοσάκια συγκαταλέγονται στο πληθωρικό μενού του.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v