Τα κορυφαία μέρη για σούπερ κυριακάτικα brunch

Λαχταριστά pancakes, επικές ομελέτες, ζουμερά burgers, διαλεχτά χαρμάνια καφέ και μεσημεριανά κοκτέιλ σε πέντε αγαπημένες αθηναϊκές διευθύνσεις για brunch.
Τα κορυφαία μέρη για σούπερ κυριακάτικα brunch

του Γιώργου Κόκουβα

Την Κυριακή, χουζουρεύουμε όσο θέλουμε, σηκωνόμαστε χαλαρά και βγαίνουμε στην Αθήνα για πιάσουμε θέση για brunch. Και έχουμε πέντε από τις πιο «λαχταριστές» διευθύνσεις να το κάνουμε, από τα Εξάρχεια ως την Κηφισιά και από το Θησείο ως το Σύνταγμα.

Βυσσινόκηπος
Ζ. Πηγής 27, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1691

Στον μικρό αρτιστίκ του χώρο, και στα σιδερένια τραπεζάκια που απλώνει στην κουκλίστικη βεραντούλα του απέναντι από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο των Εξαρχείων, ο θεατράλε Βυσσινόκηπος καθιερώνει brunch κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 ως τις 17.00. Στο μενού, βρίσκουμε pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σος ολαντέζ, scrambled eggs με σολομό και σος γιαουρτιού σε αφράτο ψωμάκι μπριός, pancakes με σπιτική μαρμελάδα φράουλα-σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο ή pancakes με αρωματισμένη κρέμα γιαούρτι, κράνμπερι, καρυδόψιχα και maple syrup. Επιλέγουμε δύο από τα παραπάνω, πίνουμε απεριόριστο καφέ φίλτρου και πληρώνουμε 8€.

Underdog 
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 21 3036 5393

Από τις 10.00 ως τις 17.00 είναι… brunchtime στο Underdog, το πιο hip στέκι του Θησείου. Στον όμορφο πεζόδρομο της Ηρακλειδών, το all day café απλώνει τραπέζια στον πολυεπίπεδο βιομηχανικό χώρο του και την πίσω αυλή και σερβίρει τέσσερα καλούδια σε διαφορετικές εκδοχές: Σαλάτες, αυγά, σάντουιτς και pancakes. Από τις σαλάτες ξεχωρίζουμε αυτή με την δυναμωτική κόκκινη κινόα, από τα αυγά δοκιμάζουμε τα κλασικά τηγανητά με φρυγανισμένο ψωμί, καπνιστή πανσέτα και λουκάνικο chistora και τις αυγοπατάτες huevo rotos με chorizo. Στα «ψωμένια» εδέσματα, βρίσκουμε χορταστικά κροκ μαντάμ, BLT σάντουιτς, μπουρίτο και μπέργκερ, ενώ από τα pancakes δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτά με το μέλι, την πραλίνα-μπισκότο και την κρέμα cheesecake με κόκκινα φρούτα και Oreo. Κάθε πιάτο κυμαίνεται στα 6-8€. Σημειώστε ότι σερβίρεται εξαιρετικός καφές ιδιαίτερης ποικιλίας, που μπορείτε να αγοράσετε και αλεσμένο για το σπίτι.

Warehouse 
Βαλτετσίου 21 και Μαυρομιχάλη, Νεάπολη, τηλ: 21 5540 8002

Από τα πιο στιλάτα wine-coffee bars της Αθήνας, το Warehouse ποντάρει στην χαλαρή urban διάθεση και αυτή την άνοιξη, μαζί με τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, βγάζει στη φόρα… και ένα νέο μενού με brunch εδέσματα για κάθε ώρα. Αρχίζουμε με καφέ και στραπατσάδα με πιπεριά Φλωρίνης, ντάκο και τσαλαφούτι, scrambled eggs με μαρμελάδα ντομάτας, ψωμάκια μυρωδικών με μαριναρισμένο κοτόπουλο ή καπνιστό σολομό και ιταλική φοκάτσια. Συνεχίζουμε το μεσημεράκι με διαλεχτά κρασιά και μπρουσκέτες ή σαλάτες, καθώς και γκουρμέ μικρά πιάτα, όπως καρπάτσιο μοσχαριού ή μυλοκόπι, στριφτούδια με καπνιστή πανσέτα ή burger με τσάτνεϊ μπέικον, παλαιωμένο τσένταρ και coleslaw. Υπολογίστε περί τα 4-7€ για τα πιάτα αυγών και τα σάντουιτς και περί τα 10€ για τα πιο γκουρμέ πιάτα.

New York Sandwiches
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000

Μας καλόμαθε με τις αμερικάνικες γεύσεις του κάτω από τον Πύργο των Αθηνών, και στη συνέχεια… εξαπλώθηκε στο Σύνταγμα. Το New York Sandwiches κάθε Σαββατοκύριακο μας «ξυπνά» αργά, κατά τις 12 και σερβίρει το ειδικό brunch menu του ως τις 18.00. Εδώ δοκιμάζουμε τηγανητά αυγά, veggie ομελέτες με πατάτες, αυγά scrambled, benedict και Florentine, bagels αλμυρά αλλά και με φυστικοβούτυρο, BLT σαντουιτσάκια με χωριάτικο ψωμί και φυσικά, pancakes με maple syrup, με πραλίνα, με ψιλοκομμένη σοκολάτα Snickers, με μπανάνα ή αλμυρά με τηγανητά ή ποσέ αυγά και αλλαντικά. Σερβίρονται φρεσκοστυμμένοι χυμοί, δωρεάν γαλλικός καφές και ωραιότατα mimosa και Bloody Mary. Υπολογίστε περί τα 10-15€ για ένα χορταστικό brunch.

Ανθός Γεύσεων
Πλ. Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ: 21 1408 7758

Ο σεφ Γιώργος Γεράρδος παίζει με τις γεύσεις στο όμορφο, στιλάτο εστιατόριο που έστησε στην Κηφισιά, και τα Σαββατοκύριακα μπαίνει στην κουζίνα… νωρίς για να ετοιμάσει το ειδικό brunch menu του. Ξεκινάμε με αυγά καγιανά με λουκάνικο αγριογούρουνου ή φέτα και βασιλικό ή σπανάκι και μοσχοκάρυδο, αυγά μάτια με γραβιέρα Κρήτης ή φρέσκια τρούφα Ξάνθης, κις λορέν και συνεχίζουμε με βουβαλίσιο μπέργκερ με τηγανητό αυγό, φρέσκο λουκάνικο σε μπριός με καραμελωμένα κρεμμύδια, αφράτες τηγανήτες σε 5 εκδοχές (με μέλι/τρεις σοκολάτες/μπέικον και σιρόπι σφενδάμου/φουντούκι και λευκή πραλίνα/vegan με μπανάνα και βρώμη). Στο μενού βρίσκουμε επίσης κρέμα βρώμης με ψητά ροδάκινα, φρουτοσαλάτα φούρνου, φυσικούς χυμούς, σπιτικές λεμονάδες, smoothies και ζεστά ροφήματα. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6-7€ έκαστο.

Flocafe Εspresso Room
(δείτε τα καταστήματα εδώ)

Σε επιλεγμένα καταστήματα των Flocafe Espresso Room, η ατμόσφαιρα μυρίζει… brunch, και οι επιλογές μας ιντριγκάρουν. Τα αυγά έχουν την τιμητική τους στο νέο μενού, το οποίο περιλαμβάνει all time classic συνταγές (αφράτες ομελέτες, scrambled), αυγά μάτια ψημένα μέσα σε ψωμί, αυγά ποσέ ή benedict αλλά και ομελέτα μόνο με ασπράδια για τους fit τύπους. Και αν δεν μπορείτε να απολαύσετε brunch χωρίς αλκοόλ, τα Flocafe Espresso Room προσφέρουν δύο κλασσικές επιλογές brunch cocktails: το κλασσικό και αγαπημένο Bloody Mary και την κλασσική Mimosa με αφρώδη οίνο και χυμό πορτοκαλιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v