Τα πιο αυθεντικά ethnic φαγάδικα της Αθήνας

Έθνικ γεύσεις 100% αυθεντικές από εστιατόρια που λένε «όχι» στον εξευρωπαϊσμό της κουζίνας τους.
Τα πιο αυθεντικά ethnic φαγάδικα της Αθήνας

Δεν κοσμούν την είσοδο με περίτεχνα στολίδια, ούτε διαθέτουν τον «κυριλέ» διάκοσμο των εξευρωπαϊσμένων εκδοχών τους. Είναι οικονομικά, αυθεντικά και λίγο καλτ. Δε θα τα βρείτε σε καλλωπισμένες περιοχές – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – όμως αφού περάσετε το κατώφλι τους και δοκιμάσετε τις γεύσεις τους θα νιώσετε ότι τηλεμεταφερθήκατε προς στιγμήν σε κάποια άλλη χώρα.

Τα αυθεντικά έθνικ φαγάδικα της Αθήνας, μας καλούν στον πικάντικο και μυρωδάτο κόσμο τους.

Rajdhany
Γερανίου 16, Ομόνοια, 6949778726

Τι θα λέγατε για αυθεντική Πακιστανική και Ινδική κουζίνα σε μια ζωντανή γειτονιά μεταναστών, με ελάχιστο κόστος και σούπερ μερίδες; Ξεπεράστε όποιες προκαταλήψεις και πορευτείτε προς Γερανίου, αγνοήστε τον λιτό (αλλά πεντακάθαρο) χώρο, παραγγείλτε από τους χαμογελαστούς ιδιοκτήτες και δοκιμάστε μεταξύ άλλων λαχταριστό αρνί karahi, ρύζι byriani, samosas, κοτόπουλο tandoori και πίτες naan σε ποσότητες που χορταίνουν και με το παραπάνω και κοστίζουν ελάχιστα. Εδώ με 11€ το άτομο με αναψυκτικό θα απολαύσετε ένα καθωσπρέπει έθνικ γεύμα. Σημειώστε ότι το Rajdhany κλείνει κάθε μέρα στις 21.00.

Maharaja kitchen
Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117

Ινδική συνέχεια στην Τρούμπα. Μην πτοηθείτε από την  εξωτερική εικόνα, πιάστε ένα από τα τραπεζάκια με τα πορτοκαλί τραπεζομάντηλα στον επάνω όροφο και παραγγείλτε εξαιρετικό κοτόπουλο tikka masala, αφράτες πιτούλες naan που έρχονται σερβιρισμένες με διάφορες σως, κεμπάπ από αρνίσιο κιμά που έρχεται «τσιτσιριστό» στο μαντέμι, πιάτα με ρύζι μπασμάτι και ένα σωρό γνωστές και άγνωστες αυθεντικές ινδικές γεύσεις. Η μεγάλη τηλεόραση στον τοίχο παίζει Bollywood αυστηρά, και οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 12€ το άτομο για λουκούλειο γεύμα με (εμφιαλωμένο) κρασί και πακέτο για το σπίτι.

Rouan Thai
Νοταρά 131, Πειραιάς, τηλ.: 210 4294494

Επ, για πού το βάλατε; Γρήηηηγορα πίσω στην Τρούμπα για ένα από τα αυθεντικότερα ταϋλανδέζικα της πόλης. Ίσως το αυθεντικότερο. Ξεπεράστε το αρχικό σοκ από το εξωτερικό του που θυμίζει καφενείο του ’80 (εντάξει, τι να κάνουμε αυθεντικό έθνικ θέλουμε, όχι «μούρη»), πιάστε θέση στα τραπέζια του και παραγγείλτε σούπα με καβούρι, πράσινο κάρι με κοτόπουλο ή μοσχάρι, ρυζομακάρονα με λάιμ, φυστίκια και ζάχαρη, κοτόπουλο με masaman κάρι, ταϊλανδέζικο ρύζι με κοτόπουλο και αυγό και σαλάτα Som Tam, με καρότο, παπάγια, ντοματίνια τσέρι, ψιλοκομμένο αγγουράκι, κάσιους, αποξηραμένες γαρίδες και dressing που γίνεται όσο καυτερό θέλετε. Οι μερίδες είναι γενναίες, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/ άτομο με κρασί.

Pak Tikka
Σαπφούς 5, Γεράνι

Στο αυθεντικό πακιστανικό… μαγειρείο του Γερανίου οι μεγάλες οθόνες παίζουν ταινίες Bollywood, ο χώρος είναι ζεστός και καθαρός, τα τραπεζάκια απλώνονται σε δύο ορόφους (ισόγειο και πρώτο) και οι έθνικ λιχουδιές κάνουν παρέλαση στις βιτρίνες. Εδώ θα δοκιμάσετε σούπερ φτερούγες κοτόπουλου σε σούβλα, κάρι κοτόπουλο, αρνί με μυρωδάτο ρύζι, λαχανικά λουσμένα σε ανατολίτικες σάλτσες, μαζί με ζεστές πίτες ναν, κοτόπουλο μαγειρεμένο με τζίντζερ, σκόρδο και τσίλι και ινδική «φάβα» (Chana Dal) με μπαχαρικά. Θα φάτε του σκασμού, θα πιείτε φρουτοποτό με γάλα και μάνγκο και θα πληρώσετε το πολύ 10€ το άτομο.

Μεζεδοκαφενές- Fatima's
Ψαρών 40, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ:  210 2613445

Ο χώρος μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει, όμως στον μεζεδοκαφενέ της κυρίας Φατιμά το φαγητό είναι αυτό που μετράει. Σερβίροντας πιάτα μαροκινής (και ελληνικής) κουζίνας, το ιδιαίτερο αυτό έθνικ καφενείο παίζει… ελληνικά έντεχνα και γεμίζει το τραπέζι μας με λαχταριστό χούμους με μπόλικο λαδάκι από πάνω, ρεβιθοκεφτέδες με σος από γιαούρτι, μακλούπα ήτοι κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και ξηρούς καρπούς, μοσχάρι ταζίν που λιώνει στο στόμα με δαμάσκηνα και ολόκληρα αμύγδαλα, ζουμερό κεμπάπ αφράτο και μυρωδάτο όπως πρέπει και δροσερό ταμπουλέ. Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος, όμως οι γεύσεις αποζημιώνουν. Με χύμα (ελληνικό) κρασί, το γεύμα στις Φατιμάς δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Chau's
Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 6500

Ταΐζει κινέζικες γεύσεις τους κατοίκους των νοτίων προαστίων για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι το τιμούν όχι τόσο για την ατμόσφαιρα (ο χώρος δεν λέει και πολλά) αλλά για τα ποιοτικά του πιάτα. Στο μαγαζάκι της οικογένειας Tran Van Chau, θα δοκιμάσετε άπαιχτη αυθεντική βιετναμέζικη και κινέζικη κουζίνα, όπως Fresh Rolls, ρολά με μοσχάρι στον ατμό, σούπα Pho, Bo Cuon, χοιρινό με τζίντζερ, σούπερ spring rolls λαχανικών και ζουμερά noodles με γαρίδες. Τα πιάτα είναι χορταστικά σε ποσότητα, το σέρβις δεν μιλά φαρσί ελληνικά αλλά είναι άκρως εξυπηρετικό, η παγωμένη μπύρα Tsingtao συνοδεύει άψογα το γεύμα και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Αλεξάνδρεια
Μενάνδρου 12 και Σοφοκλέους 54

Αυθεντική όσο δεν πάει αιγυπτιακή ψησταριά για όρθια απόλαυση παραδοσιακών φαγητών η οποία ενδεχομένως να σας κάνει να απιστήσετε αρκετές φορές εις βάρος του ελληνικού πιτόγυρου και να… τυλιχτείτε στην αγκαλιά του αραβικού ομόλογού του. Εδώ θα δοκιμάσετε κιέπτα (μοσχαρίσια συκωτάκια με μπαχαρικά), σαουάρμα (γύρος κοτόπουλο), φαλάφελ και σούπερ ντούπερ σις ταούκ, δηλαδή τυλιχτό σουβλάκι με αραβική πίτα και γέμιση κοτόπουλο, λαχανικά και σως, και σις κεμπάπ (μπιφτέκι από αρνίσιο κιμά με μπαχαρικά). Συνοδεύετε με χυμό μάνγκο και δεν πληρώνετε παραπάνω από 5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v