5 στάσεις για πεντανόστιμο street food στα Εξάρχεια

Κινέζικο ή φαλάφελ; Γλυκιά κρέπα ή αλμυρή; Σάντουιτς γίγας ή μήπως πιροσκί; Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σας, τα Εξάρχεια το έχουν.
5 στάσεις για πεντανόστιμο street food στα Εξάρχεια
Ρώσικα πιροσκί να γλείφεις τα δάχτυλά σου, απίθανα noodles σε σούπερ χαμηλές τιμές, τις καλύτερες κρέπες τις Αθήνας… Απ’ όλα έχει η γειτονιά των Εξαρχείων. Το δύσκολο είναι να διαλέξεις τι θα (πρωτο)φάς εκεί που βολτάρεις από μπαρ σε μπαρ.

Microu Lee

Στουρνάρη 14, τηλ: 210 3800672



Έγινε αθηναϊκός θρύλος ήδη από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, ως το πιο φθηνό κινέζικο της Αθήνας. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι στο όρθιο ή παίρνουμε take away noodles με κοτόπουλο (3,50€), noodles με γλυκόξινο χοιρινό (3,80€), αλλά και ωραιότατο παραδοσιακό κινέζικο burger (2,90€) σε χορταστικότατες μερίδες. Νοστιμότατη και η τηγανιτή μπανάνα για επιδόρπιο. Ελάτε οπλισμένοι με υπομονή τα Σαββατοκύριακα, η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη.

Καλίνκα Μαλίνκα

Σόλωνος 81 και Μαυρομιχάλη, τηλ: 210 3388358



Φρέσκα, σπιτικά και χειροποίητα από τη γέμιση μέχρι το αλεύρι, τα ρώσικα πιροσκί του Καλίνκα Μαλίνκα αποτελούν από μόνα τους λόγο να κάνετε μια βόλτα μέχρι τα «χαμηλά» της Μαυρομιχάλη. Εκεί, θα πάρετε στο χέρι τηγανητά ή φουρνιστά πιροσκί με κοτόπουλο και μανιτάρι, λουκάνικο και τυρί, πράσινο κρεμμύδι με αυγό, κιμά, λάχανο/καρότο, τυρί φέτα φούρνου, αλλά και γλυκές γεύσεις – ρωτήστε για τα γλυκά φούρνου που ετοιμάζονται καθημερινά. Θα χάσετε αν δεν πάρετε για το σπίτι αυθεντική ρώσικη σαλάτα και τσεμπουρέκ. Τα πιροσκί κυμαίνονται στα 1,40€.

Creperie Au Grand Zinc

Εμμανουήλ Μπενάκη 88 και Αραχώβης, τηλ.: 210 3301035



Σούπερ ατμοσφαιρικό, με άρωμα… Γαλλίας, παίζει ταξιδιάρικες jazz μουσικές και σερβίρει στα μαρμάρινα τραπεζάκια του αυτές που κατά την ταπεινή μας άποψη είναι οι καλύτερες κρέπες της Αθήνας. Δοκιμάστε την κλασική σοκολάτα-μπισκότο και θα μας θυμηθείτε.

Repeat

Ιπποκράτους 43, τηλ.: 210 3605960



Κάτοικοι και θαμώνες των Εξαρχείων ορκίζονται στο όνομά του, και όχι άδικα. Το Repeat δεν κλείνει ποτέ, βρίσκεται στις επάλξεις 24 ώρες το 24ωρο και έχει κάτι για όλα τα γούστα: Εξαιρετικό κρουασάν σπέσιαλ με ζαμπόν, τυρί και μπεσαμέλ (!), γιγάντιο club sandwich με πατάτες που χορταίνει άνετα δύο άτομα με λιγότερα από 5€, ωραιότατη ατομική πίτσα, σαντουιτσάρες εκ των οποίων ξεχωρίζουμε το μπριος με το χαρακτηριστικό όνομα Hangover, με ομελέτα και διπλό μπέικον, και ολόφρεσκες σαλάτες σε δύο μεγέθη (στα 2,50€ και 4,50€). Κοινώς, η χαρά του ξενύχτη.

Sum Sum

Σόλωνος 86 και Ασκληπιού, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4060466



Έγινε γνωστό για τα πεντανόστιμα, αφράτα φαλάφελ του που πασπαλίζονται με σουσάμι και τυλίγονται σε αραβική πίτα μαζί με χούμους, σως ταχινιού, λαχανικά και σουμάκ. Εκτός, όμως, από τα φαλάφελ, σερβίρει και καταπληκτικό λαχματζούν με φρέσκο ρόδι, και κεφτεδάκια κίμπε, φτιαγμένα από πλιγούρι και γεμισμένα με κιμά, κουκουνάρι και μυρωδικά, και διάφορες άλλες μεσανατολίτικες νοστιμιές. Οι τιμές κυμαίνονται στα 3€ για το φαλάφελ, στα 5€ για το λαχματζούν και στα 4€ για την αραβική πίτα με κεφτεδάκια κίμπε. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10.30 ως τις 21.30 το βράδυ.

H.K.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v