Πού θα φάω το καλύτερο μπιφτέκι;

Μυρωδάτο, ζουμερό με φρεσκοκομμένες πατάτες και αρμονική ποικιλία μπαχαριών. Δείτε που θα φάτε το καλύτερο μπιφτέκι σε Αθήνα και προάστια.
Πού θα φάω το καλύτερο μπιφτέκι;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φρέσκος κιμάς, γαλέτα, μυρωδικά και μπαχάρια σε τέλεια αναλογία, αλατοπίπερο και αρκετό μεράκι στο πλάσιμο. Το τέλειο μπιφτέκι έχει απαιτήσεις, γι’ αυτό και δεν το βρίσκεις εύκολα.

Εμείς όμως ξέρουμε πού να το φάμε. Ιδού οι αγαπημένες μας μπιφτεκο-διευθύνσεις για να απολαύσετε το εκλεκτό έδεσμα όπως πρέπει: νόστιμο και ζούμερο!

O Τάκης
Κωνσταντινουπόλεως 17, Γλυφάδα

Στην «Μπιφτεκούπολη», όπως ονομάζεται η περιοχή της Γλυφάδας, ο Τάκης παραδίδει μαθήματα ψησίματος για περισσότερες από έξι δεκαετίες με αδιαφιλονίκητο highlight το ζουμερό, μυρωδάτο, πεντανόστιμο μπιφτέκι του που συνοδεύεται απαραιτήτως από φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Η μερίδα με τέσσερα μπιφτέκια – ποίημα, κοστίζει 8€- χωρίς τις πατάτες.

Μπιφτεκοπωλείο
Δαβάκη 59, Καλλιθέα

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καλλιθέας, το Μπιφτεκοπωλείο του Σταύρου ψήνει πράματα και θάματα από το 1960, έχει ελάχιστα τραπεζάκι μέσα και έξω στο πεζοδρόμιο και σερβίρει νοστιμότατο χειροποίητο και ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε μερίδα με (προκάτ) πατάτες ή τυλιχτό. Η μερίδα στοιχίζει 7,5€, το τυλιχτό 2€.

Αντώνης
Βασιλέως Παύλου 74, Βούλα

Οικογενειακή ταβέρνα με ιστορία που μετρά αρκετές δεκαετίες στη Βούλα, η οποία έχει θρέψει γενιές ολόκληρες «βουλιωτών» και όχι μόνο με τα σούπερ κρεατικά της, από τα οποία ξεχωρίζουν τα νοστιμότατα μπιφτέκια. Στο γεμιστό η φέτα ξεχειλίζει σε κάθε μπουκιά, ενώ το «απλό» παραμένει εξίσου δυνατή επιλογή, ψημένη με μαεστρία. Το απλό μπιφτέκι με πατατούλες κοστίζει 8,5€ και το γεμιστό 10€.

Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια

Το υπέρτατο μπιφτέκι πίτα, με κρεμμύδι και ντομάτα. Απλό ή (πολύ) καυτερό με παπρικα, το τυλιχτό του Λευτέρη είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο hit του καλτ μαγαζιού της Ομόνοιας, έξω από το οποίο από τις 10.00 το πρωί γίνεται… διαδήλωση μερακλήδων. Μην περιμένετε τζατζίκια και σως, η φάση εδώ είναι oldschool. Το τυλιχτό με μπιφτέκι κοστίζει 1,70€.

Η Καντίνα
Καραγιώργη Σερβίας 2, Αθήνα

Ή «η ταράτσα με τα μπιφτέκια» ή «τα μπιφτέκια στην ταράτσα της Καραγιώργη» ή «τα μυστικά μπιφτέκια» ή όπως αλλιώς θέλετε να πείτε αυτήν την καντίνα στην ταράτσα ενός ξεχασμένου κτιρίου κοντά στο Σύνταγμα. Όνομα δεν έχει, έχει όμως μπιφτέκια λαχταριστά και ζουμερά τα οποία σας έρχονται στο πιάτο μαζί με θέα την Αθήνα (και αυτή στο πιάτο). Και νόστιμες φρεσκοκομμένες πατάτες. Αυτά αρκούν. Η μερίδα στοιχίζει μόλις 5€, με πατάτες, ενώ αν θέλετε να πάρετε για τον δρόμο, τα φτιάχνει και σε σάντουιτς.

Μπάμπης
Λ. Αμφιθέας 73, Π. Φάληρο

Η… μπιφτεκοφήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αττική και όχι άδικα. Ο «Μπάμπης» στην Αμφιθέας πλάθει και ψήνει από το 1967 ζουμερότατα και μυρωδάτα μπιφτέκια με την ίδια μυστική συνταγή, άψογη ισορροπία αλατιού και μπαχαρικών που αναδεικνύουν τη γεύση, και με κρέατα που έρχονται καθημερινά στην ταβέρνα και κόβονται εδώ. Η μπιφτεκο-μερίδα με φρεσκοκομμένες πατάτες στου Μπάμπη κοστίζει 6€ ή 5€ αν την πάρετε για το σπίτι.

Μιχάλης
Βαλαωρίτου 20, Χαλάνδρι

Ο χρόνος στο νούμερο 20 της Βαλαωρίτου έχει σταματήσει κάπου στα 70s και από την κουζίνα αναδύονται μυρωδιές από κρέας και μπαχαρικά. Είναι η γνωστή ταβέρνα «του Μιχάλη», η οποία εδώ και δεκαετίες συγκεντρώνει φανατικούς θαυμαστές που πιάνουν τραπεζάκι στην παλιακή του σάλα για να γευτούν το πιάτο – σήμα κατατεθέν: μπιφτέκι περιχυμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Η μερίδα είναι γενναία, και κοστίζει 9€.

Κρητικός
Αιόλου 49, Παλλήνη

Η must διεύθυνση για κρεατοφαγία στα Μεσόγεια δεν θα γινόταν να μην τιμήσει δεόντως το αφράτο – κρεατοέδεσμα. Τα μπιφτέκια του Κρητικού είναι – όπως και όλα τα κρέατά του – υπέροχα, με μοναδικό μείον το γεγονός ότι σερβίρονται χωρίς πατάτες και κοστίζουν περί τα 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v