Τα καλύτερα κεμπάπ της πόλης

Σκέτα ή σε τυλιχτό, με γιαουρτλού ή έξτρα καυτερή κόκκινη σάλτσα, αναπαυμένα σε ζουμερές πιτούλες, αυτά είναι τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας.
Τα καλύτερα κεμπάπ της πόλης
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Λατρεία εξ’ Ανατολής, βαρύ, αλλά πέρα για πέρα ποθητό και κολασμένο. Μια πικάντικη αμαρτία που θες δεν θες κάποια στιγμή θα πέσεις στην γεμάτη μπαχάρια αγκαλιά της. Το κεμπάπ δεν είναι απλά ένα πιάτο, είναι κάτι σαν θρησκεία.

Και θα πρέπει να σας μυήσουμε σε αυτήν – αν δεν έχετε ήδη μυηθεί – μέσα από τις κορυφαίες διευθύνσεις στην Αθήνα.

Αναμένουμε τις δικές σας επιλογές για νύχτες με μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κιμά και αμαρτωλές μπουκιές.

Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9015981

Ίσως το τοπ κεμπάπ στην υφήλιο. Ετοιμάζεται σύμφωνα με την αρμένικη παράδοση, από μοσχάρι ή κοτόπουλο, και τυλίγεται χωρίς πατάτες και λοιπά εξελληνισμένα συνοδευτικά: μόνο με ντομάτα και σος γιαουρτιού.

Παναγιώτης
Κύπρου 8, στη στάση του μετρό στον Άγιο Αντώνιο, στο Περιστέρι, τηλ.: 210 5745701

Το δεύτερο (από κοντά όμως) καλύτερο κεμπάπ της πόλης, το φτιάχνει ο μετρ του ψησίματος Παναγιώτης με περίσσια μαεστρία και μπόλικο μεράκι. Απολαύστε το στην γιαουρτλού εκδοχή του για την απόλυτη γευστική εμπειρία

Μπαρμπαδήμος 

Η μίνι αλυσίδα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του καλύτερου κεμπάπ της πόλης. Το σις και το γιαουρτλού κεμπάπ είναι σίγουρο ότι θα «λυγίσουν» ακόμη και τους πιο δύσκολους της παρέας.

Πρόεδρος

Από τις πρώτες αλυσίδες του χώρου, προεδρεύει σε Άλιμο, Μελίσσια, Μοσχάτο και Γλυφάδα και σερβίρει δυνατή ποικιλία σε κεμπάπ (σις, κασερλί, γιαουρτλού, κανονικό και κοτόπουλο «για αθλητές» όπως το αποκαλεί) και σούπερ… προεδρικές ποικιλίες για να τα δοκιμάσετε όλα σε «σούβλα».

Γεύσεις από την Πόλη

Δύο κεμπαπτζίδικα (σε Δροσιά και Βάρκιζα), η ίδια, λαχταριστή συνταγή κεμπάπ που σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Το κεμπάπ του είναι αρκετά ελαφρύ, μυρωδάτο και αφράτο, ενώ στο γιαουρτλού το βελούδινο γιαούρτι και η πικάντικη σάλτσα ντομάτας ισορροπούν τέλεια.

Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, τηλ.: 6972340342

Με θέα τις ράγες του τρένου στον Κεραμεικό, ο Νέζος γεμίζει όπως πρέπει τα στομάχια των ξενύχτηδων με το εξαιρετικό του κεμπάπ, πάντα αφράτο, μυρωδάτο και καλοψημένο, συνοδεία της θρυλικής πλέον κόκκινης, χειροποίητης σάλτσας.

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320

Mερακλίδικο κεμπάπ, το οποίο σερβίρεται τυλιχτό, χωρίς τηγανητές πατάτες, αλλά με ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά. Από τις μερίδες ξεχωρίζει το κασερλί κεμπάπ με λιωμένο τυρί και κόκκινη σάλτσα – σημειώστε ότι σερβίρονται και μισές μερίδες για τους λιπόψυχους.

Aladdin
Λεωφόρος Αμφιθέας 104 και Άρεως 88, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9850330

Σερβίρει νόστιμα ανατολίτικα πιάτα εδώ και δυόμιση δεκαετίες, μεταξύ των οποίων και κεμπάπ «πύραυλο» σε διάφορες εκδοχές. Κορυφαία επιλογή το καυτερό Adana, για έξτρα… λιποδιάλυση εν όψει καλοκαιριού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v