Μεζέδες έως 10€: Φθηνό τσιμπολόγημα στην Αθήνα

Αράζουμε με την παρέα για τσιπουράκι και μερακλίδικους μεζέδες σε οκτώ καλοκαιρινές διευθύνσεις στην Αθήνα, πληρώνοντας λιγότερα από 10€.
Μεζέδες έως 10€: Φθηνό τσιμπολόγημα στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσει καλά μια παρέα. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που ούτως ή άλλως δεν μας παίρνει να… τρώμε βαριά, ένα ουζάκι, μια μπύρα και 3-4 μεζέδες «στη μέση» είναι υλικά αρκετά για να στήσουμε παρεΐστικα τσιμπολογήματα. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε οκτώ διευθύνσεις στην καλοκαιρινή Αθήνα όπου μπορούμε να απολαύσουμε τέτοια μίνι-τσιμπούσια, πληρώντας το πολύ 10€ κατ’ άτομο. 

Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731 
Στην υπέροχη αυλή και στην ακόμη πιο υπέροχη και δροσερή ταράτσα του όμορφου αρχοντικού της Πανόρμου, πιάνουμε πολύχρωμο τραπεζάκι, απολαμβάνουμε τη σκιά των δέντρων και περιμένουμε να καταφτάσουν οι νόστιμοι μεζέδες. Ο κατάλογος δεν διαθέτει κυρίως πιάτα παρά πιατάκια «για τη μέση», επομένως παραγγέλνουμε ουζάκι ή κρασί και τσιμπολογάμε όλοι μαζί από τις χοιρινές μπουκίτσες, το κοτόπουλο με την ωραία σάλτσα, τις μεγάλες σαλάτες, τους μεζέδες θαλασσινών και υπολογίζουμε περί τα 10€ κατ’ άτομο, με το γλυκάκι κερασμένο στο τέλος. 



Λέι Λιμ Λέι 
Βαλτινών 2, Γκύζη
Σε μια ήσυχη γωνιά του Γκύζη, απέναντι από το αλσάκι της Ευελπίδων, μια παρέα Τούρκων, Ελλήνων και άλλων εθνικοτήτων μας σερβίρει μεζέδες εξίσου πολυσυλλεκτικούς, από χανούμ κιοφτέ (κεφτέδες με πληγούρι και κιμά με σος γιαουρτιού) και χουνκιάρ μπεγιεντί, μέχρι χορτοφαγικό μεϊχανέ πιλάφ, χούμους, μανιταροσαλάτες και κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας. Παραγγείλτε 3-4 πιάτα για τη μέση (είναι αρκετά χορταστικά) και άφθονη ρακή, και υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο. 

Frumel 
Μαυρομιχάλη 59, Νεάπολη, τηλ: 2105125068
Μικρό, λιτό κι απέριττο, το καφενεδάκι της Μαυρομιχάλη συνδυάζει τους παραδοσιακούς μεζέδες με την μοντέρνα αισθητική και την δροσιά του πλαϊνού πεζόδρομου στον οποίο απλώνονται τα τραπεζάκια με τις ξύλινες καρέκλες. Εκεί, δίπλα στον «φρουμελόκηπο» που έχουν χτίσει οι ιδιοκτήτες στο παρτέρι, θα απολαύσετε έξι διαφορετικές ετικέτες ούζου με συνοδευτικά όπως ντομάτα-γαρύφαλλο, πικάντικη τυροχτυπητή ή τυροκαυτερή, γαύρο μαρινάτο και μυρωδάτα παξιμαδάκια – υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο.



Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414
Ο «κεφάλας» του Κεραμεικού φιλοξενεί τα παρεΐστικα τσιμπούσια μας κάτω από τα ψηλά δέντρα της «χύμα» αυλής του με το στρωμένο χαλίκι και τα ρεμπέτικα που παίζουν (συχνά υπό τη μορφή αυτοσχέδιων unplugged βραδιών) ως soundtrack. Για μπύρες μαζί με κεφτεδάκια, ανθοτυροκεφτέδες, burger κοτόπουλου, τηγανητή φέτα και άλλα μεζεδάκια που δεν ξεπερνούν τα 5€, υπολογίστε λιγότερα από 10€ το άτομο.

Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4511231
Δεν θα μπορούσε να λείπει και μια επιλογή… θαλασσινή. Καλοκαίρι σημαίνει ουζάκι με θαλασσινά μπροστά στη θάλασσα, κι αυτό ακριβώς απολαμβάνουμε στου Σωτήρη στην Πειραϊκή. Αρκούμαστε όμως στους μεζέδες θαλάσσινών και αποφεύγουμε το φρέσκο ψάρι, για να μην «ξεφύγει» η σούμα, και πίνουμε ουζάκι «παρέα» με τραγανά καλαμαράκια, χταποδάκι και μύδια σαγανάκι, υπολογίζοντας περί τα 10€ κατ’ άτομο. 



6 – Συνεργατικό Καφενείο Θησείου 
Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο, τηλ: 210 3451813
Σε έναν από τους πιο όμορφους, πολύχρωμους χώρους που έχει στήσει κολλεκτίβα στην Αθήνα, απολαμβάνουμε την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα παρεΐστικου τσιμπολογήματος: Παραγγέλνουμε ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, και μεζεδάκια με πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα: Βιολογικά βλήτα με ντοματίνια Σαντορίνης, ποικιλίες τυριών από τη Νάξο και αλλαντικών από την Ευρυτανία, «χρεοκοπημένα» κεφτεδάκια με ψητά λαχανικά και πατατο-τάρτα λαχανικών. 



Κρίκος 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060
Οι μεγάλες τζαμαρίες του μοντέρνου συνεργατικού καφενείου ανοίγουν το καλοκαίρι, για δροσιά και θέα στην καταπράσινη πλατειούλα απέναντι. Στα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους δε, καταφθάνουν φθηνές μπύρες και κρασί (από 2€ το ποτήρι), ενώ για το τσιμπολόγημα επιλέγουμε από τους μεζέδες ημέρας που αναγράφονται κάθε φορά στον μεγάλο μαυροπίνακα πάνω από την μπάρα και περιλαμβάνουν γεύσεις όπως κοκκινιστά κεφτεδάκια, τηγανιές, σαλάτες, σπιτικές πίτες κ.α. Για κρασάκι και λίγα ωραία μεζεδάκια υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο. 



Περιβολάκι 
Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, τηλ: 2130237687
Στην ήσυχη πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, ένα «Περιβολάκι» απλώνει τραπεζάκια και μας προτείνει τσιμπολόγημα αλά παλαιά, σε ατμόσφαιρα παλιού καφενείου. Πίνουμε κρασάκι (από 1€ το ποτήρι) ή ελληνικές μπύρες και τα συνδυάζουμε με δυο-τρεις μερακλίδικους μεζέδες, όπως πατατοσαλάτα, ταμπουλέ, μελωμένη τηγανιά ή λουκάνικο απ’ το Πήλιο και υπολογίζουμε περί τα 8-10€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι αυτό τον Αύγουστο, το Περιβολάκι θα παραμείνει κλειστό την εβδομάδα 10-19/8.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v