Πρωινά πρωτοχρονιάς: Τα καλύτερα στην Αθήνα

Αυγά scrambled, σούπες, πίτες, κρουασάν, μαρμελάδες και ένα σωρό γευστικά «καλούδια» γιατρεύουν τους ξενύχτηδες της πρώτης μέρας του 2016.
Πρωινά πρωτοχρονιάς: Τα καλύτερα στην Αθήνα

Που θα φάμε; Το μόνιμο φιλοσοφικό/ρητοτικό/ιατρικό/παθολογικό/αναγκαίο ερώτημα σκάει τη στιγμή που ο ήλιος έχει ανατείλει την πρώτη ημέρα του νέου έτους και τα στομάχια βγάζουν αναθυμιάσεις από το αλκοόλ.

Δίνουμε απάντηση άμεση και προτείνουμε τους καλύτερους μπουφέδες εν Αθήναις για να κοιμηθείτε χορτάτοι και (σχεδόν) νηφάλιοι την πρώτη ημέρα του 2016.

* Μετά από χρόνια απουσίας, τα Friday’s επιστρέφουν… δριμύτερα για να εγκαινιάσουν το 2016 με λαχταριστές γεύσεις. Από τις 4:30 τα ξημερώματα έως και τις 9:00 το πρωί, τα Fridays στην Κηφισιά μας περιμένουν για το πρώτο πρωινό της χρονιάς, με έναν πλούσιο μπουφέ με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, χυμούς και καφέ.

Μεταξύ άλλων, ο μπουφές θα περιλαμβάνει: eggs benedict με homemade hollandaise, scrambled eggs με bacon και λουκάνικα, πατάτες hash browns και σπιτικές quiche lorraine. Οι μάγειρες θα ετοιμάζουν φρέσκες βάφλες και  pancakes με ποικιλία toppings, ενώ θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ψωμιά, τυριά, αλλαντικά και μαρμελάδες. Τα γλυκά θα περιλαμβάνουν κλασικές αξίες όπως μωσαϊκό, cheesecake και λαχταριστά donuts, ενώ θα σερβίρονται  και πιο ανάλαφρες επιλογές όπως φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και berries. Κόστος μπουφέ: 20€ κατ’ άτομο.

* Στο Semiramis Restaurant στο Κεφαλάρι, με θέα την εμβληματική πισίνα του ξενοδοχείου, το New Year’s Day Breakfast, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φρεσκοστυμμένο χυμό grapefruit, Roast beef με μανιτάρια σοτέ και Apple crumble. Το κόστος για τον μπουφέ ανέρχεται στα 35€ κατ’ άτομο.

* Στο New Taste, στην Φιλελλήνων, το New Year’s Hangover Breakfast περιλαμβάνει φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, σπιτική γκρανόλα, αυγά scrambled, Potato wedges με μπαχαρικά και Pancakes με σιρόπι σφένδαμου. Το κόστος για τον μπουφέ ανέρχεται στα 35€ κατ’ άτομο.

* Στο Café Zoe του Intercontinental το καθιερωμένο πρωινό του ξενύχτη σερβίρεται από τις 5.00 μέχρι τις 11.00 και περιλαμβάνει όλα τα… καλούδια του μπουφέ που θα «ηρεμήσει» το στομάχι μας: χυμούς, κρουασάν, μάφιν, cakes, donuts, βάφλες, pancakes, πίτες, αβγά, αλλαντικά και τυριά, μηλόπιτα, βασιλόπιτα και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές. Κόστος 32€ το άτομο.

* Το «φρέσκο» Ark στη Γλυφάδα, υποδέχεται τους ξενύχτηδες των Νοτίων Προαστίων με έναν γενναιόδωρο μπουφέ από τις 5.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 ο οποίος περιλαμβάνει χυμούς, φρέσκο ψωμί, κρουασάν, γιαούρτι, πίτες, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, τυριά, αλλαντικά, σούπες, κέικ, καλτσούνια και πολλά ακόμα. Το κόστος του ανέρχεται στα 27€ κατ’ άτομο.

* Το HOPS στο Κουκάκι και η ομάδα του μας περιμένει από τις 6.00 για ένα απολαυστικό γιορτινό πρωινό με τσάι, χοτ ντογκ με φρέσκο λουκάνικο, γορτινό burger με φιλετάκια γαλοπούλας, ομελέτα με άγρια μανιτάρια, τάρτα με μετσοβόνε, αφράτες τηγανίτες, μπριζολάκια, αυγοφέτες και γλυκό burger με σοκολάτα και πολλά ακόμη εδέσματα που θα δείτε εδώ. Το κόστος είναι ανά πιάτο. 

* Το Nice n Easy στο Κολωνάκι βάζει στο πρωινό μας τραπέζι για τη νέα χρονιά pancakes, μούρα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, βάφλες, μπισκότα, κρουασάν, κέικ, αβγά benedict, πίτες, bagel με καπνιστό σολομό ή παστράμι, smoothies και χυμούς από φρέσκα φρούτα, hot dog, σούπα με μοσχάρι και λαχανικά, μανιταρόσουπα, αλλά και ζυμαρικά και μαγειρευτά. Δείτε αναλυτικά το a la carte μενού εδώ.

 
Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v