Λαχταριστά brunch για το Σαββατοκύριακο

Από την Αθήνα μέχρι τα Βόρεια προάστεια τρώμε… καλά σε πέντε σούπερ διευθύνσεις για λαχταριστό brunch.
Λαχταριστά brunch για το Σαββατοκύριακο

Κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, το brunch δεν άργησε να αποκτήσει φανατικούς λάτρεις και στην Ελλάδα. Πώς να αντισταθείς άλλωστε σε ένα πιάτο αχνιστά scrambled eggs με bacon ή σε ένα ολόφρεσκο bagel γεμιστό με αβοκάντο και προσούτο;


Χαλάμε λοιπόν για ακόμα μια φορά τη δίαιτα της εβδομάδας, και επιλέγουμε πέντε κορυφαίες διευθύνσεις για brunch το Σαββατοκύριακο.


New York Sandwiches
Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107778475


Από τα αγαπημένα μας μέρη για brunch, το «σαντουιτσάδικο» της Σινώπης διαθέτει ένα εκτενέστατο ειδικό μενού που σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 ως τις 18.00. Εδώ θα καθίσετε σε μεγάλους πάγκους τους οποίους θα μοιραστείτε με άλλες παρέες, και θα δοκιμάσετε τηγανητά αυγά, ομελέτες, scrambled eggs ή benedict με φρυγανισμένο ψωμί, bagels με σολομό και τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο και καραμέλα, χορταστικά burgers, αυγοφέτες με τσουρέκι και maple syrup, pancakes, cheesecake κεράσι και φρεσκοστυμένους χυμούς. Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τις τιμές εδώ.

Museum Café Restaurant
Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 210 8011170


Στον όμορφο κήπο του Museum Café, αλλά και στον minimal chic εσωτερικό του χώρο, το λαχταριστό brunch σερβίρεται κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Στο μενού του βρίσκουμε μπριός με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο βασιλικού ή με σολομό και αβοκάντο, αυγά μάτια με σύγκλινο Μάνης πάνω σε χωριάτικο ψωμί και αφράτες μπαγκέτες με παπαρουνόσπορο, φουαντρέ, ρόκα, μαγιονέζα και γραβιέρα. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

 
Nice ‘n' Easy
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3617201


Το κολωνακιώτικο βιολογικό εστιατόριο έκανε το brunch καθημερινή υπόθεση (σερβίρει κάθε μέρα από το πρωί μέχρι τις 14.00), κι έτσι ανεξαρτήτως ημέρας έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε λαχταριστές σπεσιαλιτέ όπως pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, φρούτα του δάσους και maple syrup, αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό, αυγά benedict, αυγοφέτες, αλλά και ένα continental breakfast υπερπαραγωγή, με αυγά όπως τα προτιμάτε, μπέικον, λουκάνικο Φρανκφούρτης, κόκκινα φασόλια, ψητές ντομάτες, χυμό πορτοκάλι και καφέ. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

 
Penny Lane Comfort Food
Θουκιδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6800217


Ατόφιο μπραντσάδικο, το οποίο τιμά και αυτό την καθημερινή ιεροτελεστία, σερβίροντας λαχταριστό brunch κάθε μέρα από τις 10.00 μέχρι τις 18.00. Αφού πιάσετε θέση στον cosy εσωτερικό του χώρου, θα παραγγείλετε οπωσδήποτε scrambled eggs με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον, bagel ολικής με σολωμό, αβοκάντο και τυρί κρέμα, αλλά και mac ‘n’ cheese για όσους δεν φοβούνται τις μπόλικες θερμίδες και αγαπούν τις παρασπονδίες. Εξαιρετικοί είναι και οι καφέδες του, από ένα άκρως ιδιαίτερο χαρμάνι. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται στα 5,50 με 6€.

Hops Beers & Burgers
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500


Το ολοκαίνουριο στέκι στο Κουκάκι, προτείνει και brunch, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί, για να μας... κολάσει. Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα burgers, το μενού του brunch περιλαμβάνει νοστιμιές όπως αυγά καγιανά με μανιτάρια, Croque Madame, υγιεινές ομελέτες από ασπράδια (για τη δίαιτα που λέγαμε) και αφράτες τηγανίτες με μέλι και κανέλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-8€ το άτομο, χωρίς αλκοόλ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v