Πέντε νόστιμες στάσεις στο Μοσχάτο

Βγήκαμε για φαγητό στο Μοσχάτο και προτείνουμε πέντε διευθύνσεις για value for money ψαροφαγία, κρεατοφαγία και μπυροκατάνυξη.
Πέντε νόστιμες στάσεις στο Μοσχάτο

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Είναι από τις περιοχές που δύσκολα θα σε βγάλει ο δρόμος να πας για να γνωρίσεις τη νόστιμη πλευρά τους, όμως στο Μοσχάτο κρύβονται (για τους μη «ντόπιους») μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική, ταβερνάκια και κουτούκια που πραγματικά αξίζουν μία ή και παραπάνω επισκέψεις.
Παίρνουμε λοιπόν τρένο, κατεβαίνουμε Μοσχάτο και εξερευνούμε πέντε νόστιμες διευθύνσεις.

Κανάρια
Κανάρη 119, τηλ: 210 9422119


Όνομα και ιστορία στο Μοσχάτο, το μαγαζί της οικογένειας Αργυροπούλου υπάρχει εδώ από το 1950 και συνεχίζει ακάθεκτο να σερβίρει σούπερ θαλασσινά – σε περιορισμένη ποικιλία – με αδιαμφισβήτητο hit τις τηγανισμένες γαρίδες και τα μπαρμπουνάκια. Ο χρόνος στη διακόσμηση έχει σταματήσει κάπου στο '70, με μωσαϊκό στο πάτωμα και λαδομπογιά στους τοίχους, ενώ για τις μέρες ηλιοφάνειας έχει και συμπαθητική αυλίτσα με κληματαριά. Τις γαρίδες και τα μπαρμπουνάκια, ζουμερά και ολόφρεσκα, θα συνοδεύσετε με ντοματοσαλάτα και ελίτσες, ενώ το κρασί θα ρέει άφθονο από την κάνουλα (αρκετά καλό το ροζέ). Ο λογαριασμός θα μπορούσε να είναι και πιο χαμηλά: περί τα 25€-30€ ανά άτομο. Τα Σαββατοκύριακα η κράτηση είναι απαραίτητη.


Καυτερή Πιπεριά
Πίνδου 34, τηλ: 2109483999


Βρίσκεται σε μία νεοκλασική πέτρινη αρχοντική μονοκατοικία, και ντύνει το εσωτερικό της με ξύλινες επενδύσεις και… 80s διακόσμηση με disco μπάλα. Το τζάκι ανάβει τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου προσθέτοντας έξτρα πόντους ζεστασιάς, ενώ στα ηχεία ακούγεται ζωντανή μουσική από διάφορες κομπανίες που φιλοξενούνται. Η «πιπεριά» είναι ένα παρεΐστικο μουσικό μεζεδοπωλείο, με νόστιμο φαγητό σε γενναιόδωρες μερίδες: ωραία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, βαλσάμικο και λιαστή ντομάτα, με κρουτόν, ποικιλίες κρεατικών με καλοψημένα μπριζολάκια και μπιφτέκια, κοτοπιτάκια με πράσο και γραβιέρα και ταμπουλέ σερβιρισμένο σε φωλιά από πίτα, είναι μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίσαμε. Μαζί με χύμα κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο.


Ζεμπερέκι
Σολωμού 92, τηλ: 2109406044


Ατμοσφαιρικό κουτούκι «του παλιού καιρού» με πιστούς θαμώνες που ορκίζονται και τσουγκρίζουν κρασοπότηρα στο όνομά του, στην παρεϊστική του ατμόσφαιρα και στο «τίμιο» φαγητό του. Ο εσωτερικός χώρος κλασσικός κουτουκιού, με τζάκι και παλιά αντικείμενα στους γύρω τοίχους ατάκτως ειρημένα και αρκετά ξύλινα τραπεζάκια. Στα του φαγητού, τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά, όπως και το χοιρινό στο φούρνο. Η φέτα με μέλι είναι εξίσου νόστιμη, όπως επίσης το σαγανάκι (σκέτο ή με λουκάνικο) και το πικάντικο κοτόπουλο. Στο τέλος θα σας κεράσουν λουκουμάδες με σοκολάτα. Συνοδεία κρασιού ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο, ενώ αν είστε μεγάλη παρέα θα έρθει ακόμα πιο χαμηλός. Σαββατοκύριακα επικρατεί πανδαιμόνιο.

L.Draft Beer street
Χ. Σμύρνης 124, τηλ: 2109483135


Cosy και παραδοσιακή μπυραρία – στέκι στην περιοχή, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον αφ’ ενός με την ιδιαίτερη διακόσμησή της η οποία στηρίζεται στην παρουσία του ξύλου, αφ’ ετέρου με το προσεγμένο φαγητό της και φυσικά την ικανοποιητική ποικιλία από μπύρες. Στα της διακόσμησης το βλέμμα τραβά το… κτίριο – ντεκόρ σε μικρογραφία στο εσωτερικό του μαγαζιού, σα να βρίσκεσαι στο σκηνικό κάποιας ταινίας, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν τα άνετα μοναστηριακά τραπέζια. Στο ψητό τώρα, ή καλύτερα στο… ζύθο οι ετικέτες περιλαμβάνουν ικανοποιητική ποικιλία από draught, ale, lager, abbey style, trappiste, weiss και μη αλκοολούχες μπύρες και μηλίτες, οι οποίες συνοδεύονται απαραιτήτως με νοστιμότατα πιάτα κρεατικών. Η ποικιλία με λουκάνικα είναι εξαιρετική και χορταστικότατη (ακόμα και στο μικρό της μέγεθος), ενώ από τις σαλάτες ξεχωρίζουν εκείνη με το μαρούλι, το αβοκάντο, την παρμεζάνα και το κρουτόν, και η «ιταλική» με μαρούλι, προσούτο, κρουτόν, πατάτα και αγγουράκι. Πολύ καλό και το κότσι του. Για μια μπυροκατάνυξη συνοδεία ποικιλίας, υπολογίστε περί τα 15-20€ ανά άτομο. Συχνά πυκνά μέσα στην εβδομάδα στήνει live με εγχώριους καλλιτέχνες.


Οινοθόη
Κωνσταντινουπόλεως 91, τηλ: 2104826540


Ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, νόστιμοι μεζέδες από θάλασσα και βουνό και οικονομικές τιμές χαρακτηρίζουν αυτό το συνοικιακό μεζεδοπωλείο – ταβερνάκι της Κωνσταντινουπόλεως. Ο εσωτερικό του χώρος είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε ένα τίμιο γεύμα με συμπαθητική ρετρό διακόσμηση και λίγα τραπεζάκια. Το καλοκαίρι ανοίγει και τον κήπο του που είναι εξίσου συμπαθητικός. Στα του φαγητού, στο τραπέζι σας θα καταφθάσουν «στεριανά» μεζεδάκια όπως απάκι, σύγκλινο, χαλούμι στη σχάρα, μανιτάρια πλευρώτους και κόκκορας κοκκινιστός (έχει και αρκετά μαγειρευτά) ή θαλασσινά με κορυφαία την ψαρόσουπα, τον γαύρο και το εξαιρετικό καλαμαράκι τηγανιτό. Το τηγάνι του είναι πολύ καλό και οποιοδήποτε ψαρικό και αν πάρετε δε θα σας ενοχλήσει λόγω λαδίλας. Οι τιμές δεν θα ξεπεράσουν τα 10-12€ ανά άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v