5 αυλές στην Αθήνα μας σερβίρουν ζουμερά burger

Πέντε διευθύνσεις με ωραίες αυλές στην Αθήνα και τα προάστια, που μας σερβίρουν… δροσιά και λαχταριστά burgers κάτω από τα δέντρα.
5 αυλές στην Αθήνα μας σερβίρουν ζουμερά burger
του Γιώργου Κόκουβα

Μοσχαρίσια burgers σε μπριός με ψητή πατάτα σε μια καταπράσινη κρυφή αυλή στην Καλλιθέα. Angus κιμάς σε πλακόστρωτα των Βριλησσίων και του Παγκρατίου. Λαχταριστό μπιφτέκι γαλοπούλας και παγωμένα κοκτέιλ στο Παλαιό Φάληρο ή αμερικάνικες λιχουδιές με μαργαρίτες και παγωμένες μπύρες στους Αμπελόκηπους. Εντοπίζουμε πέντε εστιατόρια με αυλές ανά την Αθήνα, όπου μπορούμε το καλοκαίρι να απολαύσουμε λαχταριστά burgers στη δροσιά. 

Momo 
Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Μπορεί ο μοντέρνος, βιομηχανικός χώρος με την ανοιχτή κουζίνα στο εσωτερικό του Momo να σας εντυπωσιάσει, αλλά όσο ο καιρός το επιτρέπει, μην μείνετε εκεί: Προχωρήστε στον στενό εξωτερικό διάδρομο και θα βρεθείτε σε μια «μυστική» πίσω αυλή, μεγάλη, άνετη, με δέντρα, άνετες καρέκλες σκηνοθέτη και χαλαρή μουσική, το ιδανικό σκηνικό καλοκαιρινού στεκιού όπου μπορείτε να απολαύσετε, πέρα από τον ωραίο καφέ και τα κοκτέιλ, ζουμερά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά. Έρχονται μάλιστα μέσα σε μαλακό ψωμάκι μπριός, συνοδεία φουρνιστής πατάτας κομμένης σε ροδέλες και σπιτικού coleslaw (σαλάτα με βάση λάχανο), μια ωραία διαφοροποίηση από τις κλασικές τηγανητές πατάτες. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο, αν θελήσετε να το συνοδεύσετε με κάποιο ορεκτικό και σπιτική λεμονάδα ή κοκτέιλ (περί τα 8€). 

Colibri 
Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, τηλ.: 21070110111

Στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους, μια ανάσα από την πλατεία Βαρνάβα, το Colibri απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, κάτω από ομπρέλες, και τα «φορτώνει» με τα υπέροχα burgers του, που είναι το ένα καλύτερο από το άλλο: Θέλετε κάτι καυτερό; Δοκιμάστε το Chilli burger με διπλό τσένταρ και BBQ σος. Θέλετε κάτι πιο δροσιστικό; Παραγγείλτε το Yogi B με στραγγιστό γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Για κάτι πιο εξωτικό, δοκιμάστε το Hawaiian style με ανανά, ζαμπόν και τσένταρ, και για κάτι πιο ιδιαίτερο, ποντάρετε στα English style roast beef burgers σε φρέσκο σπιτικό ψωμάκι. Τα burgers κυμαίνονται στα 5-7€ - μαζί με ορεκτικά ή σαλάτα και μπύρα υπολογίστε περί τα 12-15€. 

Sin Burger Bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116

Μοντέρνο, βιομηχανικής αισθητικής και με τη λογική του burger cocktail bar, το Sin παντρεύει τα ζουμερά μπιφτέκια του με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τα σερβίρει τους καλοκαιρινούς μήνες και στα εξωτερικά του τραπεζάκια με τις σχολικές καρέκλες ή στους ξύλινους πάγκους με τα σκαμπό. Επιλέξτε από τα τρία διαφορετικά ψωμάκια (το πολύσπορο είναι το δικό μας αγαπημένο), από μπιφτέκι μόσχου ή γαλοπούλας, ολοκληρώστε με σος και sides επιλογής σας ή απλώς επιλέξτε μία από τις «έτοιμες» συνταγές burgers μοσχαριού ή κοτόπουλου. Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15€. Σημειώστε ότι ως 27 Αυγούστου θα λειτουργεί από τις 17.00 και μετά, ενώ από 14 ως 17 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστό. 

TGI Friday’s 
Λ.Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106475417

Στα Friday’s των Αμπελοκήπων, αν προτιμάτε τη φυσική δροσιά από το δυνατό air condition της τεράστιας σάλας με τα αμερικάνικα memorabilia, πιάστε τραπεζάκι στην πίσω αυλή, ιδανική λύση και για τους καπνιστές. Εκεί,θα απολαύσετε τα κλασικά, «βαρβάτα» burgers των TGI – δικά μας αγαπημένα το BBQ με λιωμένο Cheddar, Onion Rings, Barbecue και Dijonnaise sauce, το Jack Daniel’s Burger, ψημένο στη σχάρα και επικαλυμμένο με την ομώνυμη glaze σος, και για τους λάτρεις του κοτόπουλου και το Guacamole Chicken Burger με στήθος κοτόπουλου σχάρας με μπαχαρικά cajun, τυρί Monterey Jack, peppercorn μπέικον, guacamole και μαγιονέζα. Το καλοκαίρι τα συνοδεύουμε με οικονομικά κοκτέιλ ή μπύρες και ορεκτικά tapa-tizers, σε προσφορές που ανανεώνονται ανά εβδομάδα – για την τρέχουσα ισχύει επί παραδείγματι Fridays Club offer με μαργαρίτες στα 5€, draft μπύρα στα 3€ και όλα τα tapa-tizers στα 4€. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Barbara Que 
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058

Στα τραπεζάκια της μπροστινής αυλίτσας του, το Barbara Que των Βριλησσίων μας προτείνει να καταβροχθίσουμε τα χορταστικά του burgers με θέα τα δέντρα του ήσυχου δρόμου. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Barbara Que Burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, τηγανητό αυγό, ψητά κρεμμύδια και BBQ σος ή το Italian Mafia με ρόκα, παρμεζάνα, πάστα μανιταριών και μαγιονέζα με λάδι τρούφας, πάντα συνοδεία φρέσκιας τηγανητής πατάτας με φοβερή τσένταρ σος και μπέικον. Θα δροσιστείτε με κάποια από τις ετικέτες μπύρες ή τα ωραιότατα κοκτέιλ της μπάρας και θα υπολογίσετε περί τα 20€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v