5 νόστιμες αυλές στο Μεταξουργείο

Πέντε αγαπημένες «χύμα» διευθύνσεις στο Μεταξουργείο για φθηνούς μεζέδες, άφθονες μπύρες και ρακές, και πολλή δροσιά σε πανέμορφες αυλές.
5 νόστιμες αυλές στο Μεταξουργείο
του Γιώργου Κόκουβα

Είναι χύμα. Είναι sui generis. Είναι φθηνές. Είναι παρεΐστικες. Είναι οι καλύτερες διευθύνσεις για να μπείτε κι εσείς στους νωχελικούς, εναλλακτικούς ρυθμούς του Μεταξουργείο, πιάνοντας θέση σε πέντε πανέμορφες αυλές που σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια. 

Μια ζωή την έχουμε 
Σφακτηρίας 20, τηλ: 6906235421

Χρωματιστές φερ φορζέ καρέκλες και ραπτομηχανές ή… μαγγανοπήγαδα αντί τραπεζιών πάνω στα λευκό χαλίκι. Μια μεγάλη κούνια τρίζει στο πίσω μέρος και χαλαρές radio friendly διασκευές παίζουν χαλαρά από την μεγάλη καλοκαιρινή μπάρα. Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο του Μεταξουργείου, σε μια κρυφή, αλλά τεράστια αυλή ανάμεσα σε γοητευτικά, αλλά εγκαταλελειμμένα κτίρια των γύρω πεζοδρόμων. Μας σερβίρει φθηνές μπύρες (από 2,50€ για την μικρή βαρελίσια) ή ουζάκι και ωραίους κρεατομεζέδες, ζουμερά μπριζολάκια και πανσετάκια, απάκι με αυγά, κολοκυθοκεφτέδες, πικάντικη φέτα ψητή και λοιπά πιατάκια για τη μέση – υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο για χορταστικό τσιμπούσι. 

Πυρολίκι 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 2103420293

Παλιοί πέτρινοι τοίχοι με αναρριχώμενα φυτά, ατμοσφαιρικός φωτισμός, δροσιά και ρεμπέτικα στα ηχεία. Στο Πυρολίκι θα αράξετε για τσικουδιές (κάθε Δευτέρα μάλιστα το πρώτο καραφάκι έρχεται κερασμένο) και σπιτικούς μεζέδες με έμφαση στην κρητική παράδοση – υπέροχα τα σιουφηχτά ζυμαρικά και ο ντάκος, αλλά και με πινελιές από πρώτες ύλες ελλήνων παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Στο τέλος, ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 10-15€ κατ’ άτομο – σημειώνουμε πως το Πυρολίκι δεν αλλάζει τις χαμηλές του τιμές παρά την αλλαγή του ΦΠΑ. 

Τσουλήθρα 
Σαλαμίνος 64, τηλ: 2114035686

Στις χρωματιστές ψάθινες καρέκλες που απλώνονται στο πλακόστρωτο-σκακιέρα της αυλής, η Τσουλήθρα μας καλεί να καθίσουμε και να γίνουμε όλοι μια παρέα με τα γύρω τραπέζια. Σ’ αυτό βοηθούν οι live βραδιές, αλλά και τα αφιερώματα που εναλλάσσονται με ευκολία από ρεμπέτικο σε indie ροκιές. Στα τραπεζάκια καταφθάνουν οι πιο σπιτικοί μεζέδες που θα δοκιμάσετε στο Μεταξουργείο: Οι πίτες είναι με φρεσκοανοιγμένο φύλλο, το ψητό μανούρι μοσχοβολά και οι κρεατομεζέδες όπως τα κεμπαπάκια και τα πανσετάκια είναι μερακλίδικοι. Υπολογίστε περί τα 10-12€ για ρακές και μπόλικο τσιμπολόγημα. 

Η αυλή του Πέτρου 
Λεωνίδου 86 και Πλαταιών, τηλ.: 2103423886

Στην πανέμορφη, πλουμιστά διακοσμημένη αυλίτσα του Πέτρου, θα συναντήσετε ατμόσφαιρα παραδοσιακού μεζεδοπωλείου, θα τσουγκρίσετε άφθονες μπύρες ή ρακές, και θα απολαύσετε το κάτι διαφορετικό στα πιάτα: Εκτός από κλασικά κρεατικά στα κάρβουνα, θα βρείτε και ρουμάνικες σπεσιαλιτέ, ανατολίτικες επιρροές και παλιά λαϊκά στα ηχεία. Υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο. 

Cabezon 
Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414

Ψηλά δέντρα, χαλικόστρωτη αυλή, ψάθινες καρέκλες και χύμα νεανική διάθεση είναι τα συστατικά της παρεΐστικης συνταγής του Καμπεθόν (σημαίνει «ξεροκέφαλος») του Κεραμεικού. Η συνταγή διανθίζεται με αυτοσχέδια ρεμπέτικα… unplugged, φθηνό αλκοόλ (από 2,50€ οι μπύρες, 4€ το νησιώτικο κρασί και 5€ το ποτό) και απλά αλλά χορταστικά μεζεδάκια ως 5€ - ξεχωρίζουμε το burger κοτόπουλου, τα κεφτεδάκια, την τηγανητή φέτα και τους ανθοτυροκεφτέδες. Υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v