Νηστεία με 12€: 8 οικονομικές διευθύνσεις

Μπορούμε άραγε να απολαύσουμε νηστίσιμες λιχουδιές και θαλασσινούς μεζέδες χωρίς να πληρώσουμε παραπάνω από 12€; Μπορούμε, και το κάνουμε σε 8 διευθύνσεις.
Νηστεία με 12€: 8 οικονομικές διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι επιλογές που έχουμε για να απολαύσουμε νηστίσιμα πιάτα σε Αθήνα και Πειραιά είναι δεκάδες. Κάθε εστιατόριο και μεζεδοπωλείο διαθέτει ή έχει ενσωματώσει στο μενού του εκλεκτές γεύσεις για όσους... ευσεβείς. Όμως σε πόσα από αυτά μπορούμε να νηστέψουμε, να χορτάσουμε με ποιοτικές γεύσεις και να μην πληρώσουμε παραπάνω από 12€;

Απάντηση – ή καλύτερα απαντήσεις – στο παραπάνω ερώτημα βρήκαμε, συγκεντρώνοντας οκτώ εστιατόρια, ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία στα οποία μπορείτε να απολαύσετε νηστίσιμες λιχουδιές, να συνοδεύσετε με κρασάκι ή ούζο και ο λογαριασμός να μη ξεφύγει από τα 12€ ανά άτομο.

* Σημειώστε ότι σε μερικά από τα παρακάτω μενού περιλαμβάνονται και… μη νηστίσιμοι θαλασσινοί μεζέδες, τους οποίους συμπεριλάβαμε καθώς τους βρήκαμε εξαιρετικά νόστιμους.

Πετάει ο Γάιδαρος
Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640
Σε ένα ήσυχο στενάκι πίσω από το Πάντειο ο «Γάιδαρος» σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια στον συμπαθέστατο χώρο του, διακοσμημένο με φιγούρες του Καραγκιόζη και ρετρό φωτογραφίες. Τα νηστίσιμα του καταλόγου περιλαμβάνουν καλαμαράκια, γαρίδες, χταποδάκι ξυδάτο, γίγαντες, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθάκια τηγανιτά, ρεβιθοκεφτέδες, και ταραμοσαλάτα. Οι σαλάτες κοστίζουν 4-5,5€, τα λαδερά 4€, ενώ οι θαλασσομεζέδες από 6-7,5€. Το μισόλιτρο χύμα κρασί κοστίζει 4€.

Προς Ανάφη
Εθνάρχου Μακαρίου 108, Δάφνη, 2109704550
Το όμορφο αυτό νησιώτικο ταβερνάκι φέρνει την Ανάφη στη… Δάφνη και σερβίρει κάθε Τρίτη έως Πέμπτη και Κυριακή απεριόριστους μεζέδες και σαλάτες και απεριόριστο κρασί ή ρακή με μόλις 10€ ανά άτομο. Από το μενού νηστίσιμες επιλογές είναι το θράψαλο, το τηγανιτό γαριδάκι, τα μύδια, η φάβα, η πράσινη σαλάτα, οι πατάτες τηγανιτές, τα ψητά μανιτάρια και οι γαρίδες. Βέβαια και τις υπόλοιπες ημέρες οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές με τα ορεκτικά να ξεκινούν από 3€ και οι σαλάτες από 4€. Κάθε Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική.

Ψαροκασέλα
Φιλικών 42, Περιστέρι, 210 5727257
Η "τίμια" ψαροταβέρνα της γειτονιάς στο Περιστέρι, μαζεύει πλήθος κόσμου στα τραπεζάκια της που σπεύδει να δοκιμάσει το ελκυστικό μενού «ό,τι φας, ό,τι πιεις 13€».Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σε απεριόριστες ποσότητες τυροκαυτερή, τζατζίκι, καβουροσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χωριάτικη, καλαμαράκι τηγανητό, σαρδέλα ψητή, μπακαλιάρο σκορδαλιά, μυδοπίλαφο, γαύρο χωριάτικο και ταραμοσαλάτα συνοδεία μπύρας, κρασιού ή ούζου.

Η Μπούκα
Σολωμού 15, Εξάρχεια, 210 3800365
Πολύ κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων, η Μπούκα είναι ένα μαγειρείο «από τα παλιά», το οποίο φροντίζει να ανανεώνει καθημερινά το μενού του με λαχταριστά πιάτα. Φυσικά, αυτήν την εποχή περίοπτη θέση κατέχουν οι νηστίσιμες νοστιμιές: ρεβίθια φούρνου, καλαμάρι με ζυμαρικά, αγκινάρες α λα πολίτα, γλώσσα φιλέτο, μπακαλιάρος πλακί, γεμιστά, μπάμιες, φασόλια γίγαντες και ιμάμ μπαιλντί είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 4€, ενώ το μισόλιτρο κρασί κοστίζει μόλις 3€.

Το Μανταλάκι
Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, 2102011546
Στα Άνω Πατήσια, λίγα μόνο τετράγωνα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, το συνεργατικό αυτό στέκι σερβίρει νηστίσιμες νοστίμιες σε άκρως οικονομικές τιμές. Ενδεικτικά, στο Μανταλάκι θα δοκιμάσετε εξαιρετικό φαλάφελ,, ταμπουλέ, χταποδάκι ξιδάτο, γαύρο μαρινάτο, κουνουπιδάτο (βραστό κουνουπίδι με δική τους σάλτσα), πατατοσαλάτα, χούμους και μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδι και ελιά. Οι τιμές των πιάτων κυμαίονται στα 3-5€, ενώ το μισόλιτρο χύμα κρασί κοστίζει 3€.

Τα Κατσαρολάκια
Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς, 2104100609

Αυτό το συμπαθέστατο νεοταβερνάκι του Πειραιά φημίζεται για τις εκλεκτές θαλασσινές αλλά και κρεατοφαγικές του γεύσεις. Εμείς θα προτιμήσουμε τις πρώτες, οι οποίες μάλιστα έρχονται στο τραπέζι μας σε απεριόριστη ποσότητα από: φάβα, μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες τηγανιτές, μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα, παντζάρια, χόρτα βραστά, σαλάτα λάχανο καρότο, μύδια αχνιστά, γαύρο ξιδάτο και καλαμαράκια. Το κόστος ανέρχεται στα 12€ ανά άτομο, χωρίς ποτό.

Τραπεζαρία
Χαροκόπου 11, Καλλιθέα, 210 95 16 800
Μαμαδίσιες νοστιμιές ελληνικής κουζίνας με μοντέρνες πινελιές φέρνει στην… τραπεζαρία μας το εστιατόριο της Καλλιθέας, το οποίο αυτήν την περίοδο ενισχύει το μενού του με νηστίσιμα πιάτα όπως σέσκουλα με πράσο και πατάτες, γιουβέτσι μανιτάρια, φακές, ρεβίθια στο φούρνο με δενδρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού και καλαμαράκια με πορτοκάλι και ντομάτα. Οι τιμές των πιάτων με θαλασσινά δεν ξεπερνούν τα 8€, ενώ τα υπόλοιπα νηστίσιμα κυμαίνονται στα 5,5€ με 6,5€. Το μισό λίτρο κρασί κοστίζει 3€.

Μικρή Βενετία
Γεωργίου Ολυμπίου 15, Κουκάκι, 213 0259158
Ανάμεσα στα μπαράκια του πιο δημοφιλούς πεζόδρομου στο Κουκάκι, η Μικρή Βενετία αγαπά τις ελληνικές γεύσεις και το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από τις νόστιμες δημιουργίες της. Αυτήν την περίοδο το μενού περιλαμβάνει και νηστίσιμες επιλογές, όπως ριζότο με καλαμάρι, σουπιές με σπανάκι, χταπόδι σχάρας, μακαρονάδα με θαλασσινά, ρεβιθοκεφτέδες, ταραμοκεφτέδες και φρέσκα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται από 5€ μέχρι 10€ (για μια γαριδομακαρονάδα).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v