Βάρκιζα – Βουλιαγμένη: 8 γευστικές στάσεις

Το γαλάζιο της θάλασσας παντρεύεται με ιντριγκαδόρικες μυρωδιές και γεύσεις, καθώς αρμενίζουμε σε οκτώ must γαστρονομικές διευθύνσεις της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Βάρκιζα – Βουλιαγμένη: 8 γευστικές στάσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Και μετά τη Γλυφάδα τι;
Αναρωτιούνται όσοι δεν έχει τύχει είτε λόγω απόστασης είτε λόγω άγνοιας να ξεπεράσουν τα άτυπα σύνορα που θέτει στα Νότια Προάστια η «μεγάλη κυρία». Όμως πέρα από τα όρια της, οι γευστικές επιλογές πληθαίνουν, η θάλασσα στέκεται αγέρωχη στο πλευρό σας προσφέροντας άπλετη θέα στο απέραντο γαλάζιο και το κλίμα σηκώνει γαστρονομική… εξερεύνηση. 

Silver Casa
Απόλλωνος 18 & Λητούς, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109671164

Το Silver star και το Casa di pasta ενώθηκαν εις… μαγαζί ένα και ο Γιάννης Καλαϊτζής, ιδιοκτήτης πλέον του Silver Casa, βάζει τρίποντο μέσα από την νέα αυτή γευστική σύμπραξη. Το Silver Casa κρατά το επίπεδο των δύο εστιατορίων τιμώντας τόσο την κρεατοφαγία, όσο και τα ζυμαρικά και με έξτρα ατού την όμορφη ατμόσφαιρα αποτελεί ιδανική πρόταση για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Δοκιμάστε σπαράγγια με αυγό παρμεζάνα και τρούφα, βουβαλίσια μοτσαρέλα με προσούτο Πάρμας και παλαιωμένο μπαλσάμικο, Rib Eye από black angus steak και θα σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα για το μενού του Silver Casa. Εξίσου ελκυστική και η λίστα με τα cocktails, καθώς και η κάβα του με αρκετές ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 35€ ανά άτομο.

Σχάρα- Ψαράκι
Λ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, τηλ: 210 8962432 (Σχάρα), 2108962215 (Ψαράκι)

Στο δίλημμα της παρέας «κρέας ή ψάρι» το νούμερο 15 της Ποσειδώνος απαντά «όποιο διαλέξετε εσείς» και προτείνει δύο διαφορετικά εστιατόρια με όμορφη θέα σε… ένα. Στη Σχάρα, η ατμόσφαιρα μυρίζει καλοψημένη μπριζόλα και κεμπάπ και η κρεατοφαγία έχει την τιμητική της. Πλην των προαναφερθέντων θα δοκιμάσετε επίσης ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο, μπιφτεκάκια, πεντανόστιμες φρεσκοκομμένες πατάτες και στικς κολοκυθιού με τζατζίκι. Η τιμή στη Σχάρα δεν ξεπερνά τα 20€ με χύμα κρασί. Στο Ψαράκι τώρα, οι θαλασσινοί μεζέδες δίνουν και παίρνουν: θράψαλο γεμιστό με τυρί, μαριδάκι τηγανιτό, μυδοπίλαφο και γαρίδες σαγανάκι συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες επιλογές του μενού. Μαζί με ουζάκι θα πληρώσετε περί τα 22€ ανά άτομο.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Μοντέρνο ψαρο-μεζεδοπωλείο επί της Ποσειδώνος, τα «Ψαράκια» δεν κρύβουν τον τίμιο χαρακτήρα τους και χωρίς περιττούς γευστικούς πειραματισμούς σερβίρουν λαχταριστους θαλασσομεζέδες σε αρκετά οικονομικές τιμές. Τραπεζάκια μέσα και έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το retro και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν το προφίλ του μαγαζιού. Εδώ θα δοκιμάσετε – όπως θα καταλάβατε από το όνομα – φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι (αθερίνα, γαύρο, κουτσομούρα, ξιφία κτλ.), αλλά και μεζέδες ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα, όπως γιουβετσάκι με γαρίδες, φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι, τραγανά κολοκυθάκια και πικάντικα μύδια με ούζο. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο. 

Matsuhisa Athens 
Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη, τηλ: 210 8960510

Με έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως Ιάπωνες σεφ στο «τιμόνι» του, το Matsuhisa δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στην ελίτ των ιαπωνικών εστιατορίων της πόλης. Με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό και γεύσεις που… ξεφεύγουν και παντρεύουν την ιαπωνική κουζίνα με περουβιανά και ευρωπαϊκά στοιχεία, το εστιατόριο του κύριου Nobu Matsuhisa σας συστήνει στην υψηλή γαστρονομία με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Φυσικά το sushi του φυσάει με την tempura, τα sashimi και τα nigiri να εντυπωσιάζουν. Στα must η ποικιλία nigiri με αχινό, αυγά χελιδονόψαρου και φιλέτο χέλι γλυκού νερού και το new style sashimi σολομού, με σάλτσα σουσαμιού και σχοινόπρασο. Εξίσου προσεγμένα και τα cocktails του. Φυσικά η γαστρονομική εμπειρία που σας προσφέρει το εστιατόριο πληρώνεται ακριβά, με τον λογαριασμό να ξεκινά από 80€ ανά άτομο.

Stay Hungry Bitch
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 210 8960323 

Φωτό: Foodwalkin'
Με αυτόν τον… ρομαντικό τίτλο, ο Ηλίας Σκουλάς παρουσιάζει το νέο του food concept, ένα street food εστιατόριο που μπλέκει το γκουρμέ της γεύσης με το cult της ατμόσφαιρας των παλιών b-movies και παραδίδει ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα για όσους θέλουν να πειραματιστούν γευστικά. Στο ξύλινο deck του θα δοκιμάσετε πιάτα με χιουμοριστικά ονόματα όπως το Misirlou Πεϊνιρλί με ζύμη πίτσας, σιγομαγειρεμένο βοδινό κρέας, bourbon sauce και τυρί προβολόνε, τα χοιρινά Killing Ribs με μελωμένο Caribbean γλάσο, το Pablo Escobar’s Steak Temptation, δηλαδή ταλιάτα από black angus σερβιρισμένη σε πίτα με λιωμένο τυρί και κρεμμύδι, και τη σαλάτα Nagasaki Red με ντομάτα, βασιλικό και φιλέτο τόνου στη σχάρα. Υπολογίστε περί τα 35€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Απέραντο Γαλάζιο
Δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο της Βάρκιζας, τηλ.: 210 9655951

«Απέραντο Γαλάζιο» θα το δείτε στους online οδηγούς, αλλά ενδεχομένως να το ακούσετε και ως «το ουζερί του ομίλου στη Βάρκιζα». Δεν θα βρείτε ταμπέλα με όνομα στην είσοδό του, όμως θα το αναγνωρίσετε από τα μπλε τραπεζάκια πλάι στη θάλασσα, και τις μυρωδιές που αναδίδει η κουζίνα. Highlight του χώρου, το γεγονός ότι τρώτε και τα πόδια σας ακουμπάνε στην άμμο, εντείνοντας το νησιώτικο feeling. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, τα μεζεδάκια ωραιότατα, οι πατάτες πάντα φρέσκες, ενώ για όσους δεν είναι φαν του ψαριού υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε κρέας. Αν αρκεστείτε στα θαλασσινά μεζεδάκια θα πληρώσετε περί τα 20€ το άτομο, αν παραγγείλετε και ψάρι «ανεβαίνετε» προς τα 40€.

Καστελόριζο
Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ.: 210 9655022

Αγναντεύει από τις βεράντες του το γαλάζιο του Σαρωνικού και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο ψάρι, χωρίς όμως να αμελεί το κρέας και τα ζυμαρικά. Το Καστελόριζο «πατάει» πάνω στην πανέμορφή του θέα, αλλά και το άκρως οικονομικό set menu του το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαλάτα με μαριναρισμένο γαριδάκι και καλαμάρι, μελιτζάνα καπνιστή, ντολμάδες θαλασσινών, σπαγγέτι με καβούρι και γλυκό του κουταλιού, στην τιμή των 16€ το άτομο. Περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση κρασιού ή ρακής. Αν πάλι αποφασίσετε να επιλέξετε ελεύθερα από τον κατάλογο (must οι οφτές πατατούλες, τα μπουρεκάκια γαρίδας και τα αχνιστά μύδια), η τιμή ανά άτομο με κρασί ανέρχεται στα 30€. Τα Καστελόριζο έχει και «αδερφάκι» στην Κηφισιά (Πλατάνων 2, Πλατεία Νέας Κηφισιάς, τηλ.: 210 8075408).

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659

Η εκπληκτική θέα… συνεχίζεται στο Moorings, ένα all day café bar restaurant που ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σε έναν μικρό κολπίσκο και η ατμόσφαιρά του θυμίζει κάτι από κατάστρωμα πλοίου – χωρίς το κούνημα. Θα περίμενε κανείς με τέτοια θέα το φαγητό να υστερεί, όμως το Moorings έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στις γεύσεις του, με το μενού να κάνει πέρασμα από αρκετές διεθνείς κουζίνες με επίκεντρο τα θαλασσινά και το κρέας: μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες, τρυφερό καρπάτσιο μοσχαριού, τυροκροκέτες με μαρμελάδα ροδάκινο, πουγκιά με γαρίδες και κρέμα τυριού και φιλέτο με μανιτάρια και τρούφα είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα. Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v