Φαγητό με ζωντανή μουσική: 4 σαββατιάτικα γλέντια

Θέλουμε και καλό φαγητό, και ωραίες μουσικές, και κέφι αμείωτο μέχρι το πρωί, και καλές τιμές. Και τα βρίσκουμε, σε τέσσερις διευθύνσεις… του γλεντιού.
Φαγητό με ζωντανή μουσική: 4 σαββατιάτικα γλέντια
της Ηρώς Κουνάδη

Καλό φαγητό, ωραίες μουσικές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, κρασί που ρέει άφθονο, κέφι που κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό το Σάββατο έχουμε διάθεση για γλέντι, και τα τέσσερα (νέο)ταβερνάκια με ζωντανή μουσική που ακολουθούν έχουν τα κατάλληλα συστατικά για μια άκρως επιτυχημένη συνταγή. 

Greeks
Λεωφόρος Ποσειδώνος 22 (στη συμβολή με τη λεωφ. Αμφιθέας), Άλιμος, τηλ.: 210 9810174

Ασπρόμαυρο πλακάκι, αναπαυτικοί καναπέδες, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ξύλινα δοκάρια που φτάνουν στο ταβάνι και χαριτωμένες πινελιές όπως τα… σπασμένα πιάτα που ζουν τη δεύτερη ζωή τους καρφωμένα στον τοίχο. Το Greeks είναι ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο που παντρεύει την ελληνική παράδοση με μοντέρνες πινελιές, σε ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα. Δε μένει, όμως, εκεί: Φιλοξενεί κάθε Σάββατο τις «Μουσικές Διαδρομές», βραδιές με τραγούδια της παρέας, του χθες και του σήμερα, από τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο, με ένα μπουζούκι, μία κιθάρα, πολύ κέφι και πολύ χορό. Στα highlights του μενού ξεχωρίζουν τα καταϊφάκια φέτας με μέλι και ούζο, το κριθαρωτό θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και σαφράν και τα λοξοκομμένα φιλετάκια του χασάπη, που συγκαταλέγονται σαφώς στα καλύτερα κρέατα που έχουμε δοκιμάσει. Οι πατάτες που τα συνοδεύουν όλα αυτά είναι κομμένες στο χέρι, τα κολοκυθάκια έρχονται σε τραγανά sticks και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-20€ το άτομο. 

Πάμε Αλλιώς
Λεωφόρος Δημοκρατίας 8, Μελίσσια, τηλ.: 210 6139025

Στην ανερχόμενη γαστρονομική «πιάτσα» των Μελισσίων, το Πάμε Αλλιώς είναι ένα ωραιότατο «βόρειο» μεζεδοπωλείο, με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Στα δυνατά χαρτιά του συγκαταλέγονται πιάτα όπως το μοσχαράκι σοφρίτο, οι φρεσκοτηγανισμένες –και κομμένες στο χέρι– τηγανιτές πατάτες, η χοιρινή τηγανιά με μυρωδάτο κόλιανδρο, τα ρολάκια μελιτζάνας με σως από πιπεριά Φλωρίνης και οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες. Συνοδεύετε με ωραίο γλυκόπιοτο κρασάκι και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20€ το άτομο. 

Στα Πέριξ
Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2283739

Μετρά δεκατέσσερα χρόνια Ιστορίας, σερβίρει τίμια ελληνική κουζίνα χωρίς εκπλήξεις και ποντάρει στο δυνατό του χαρτί που δεν είναι άλλο από την ορχήστρα η οποία παίζει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Σαγανάκι και κολοκυθοκεφτέδες, καλαμάρι γεμιστό ή γιαουρτλού κεμπάπ αν είστε φαν των «στεριανών» γεύσεων. Δεν είναι το μέρος που θα προσφέρει γαστριμαργικές συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας, αλλά είναι ιδανικό για μια σαββατιάτικη έξοδο με φίλους, όπου το κρασί ρέει άφθονο, οι μεζέδες που το συνοδεύουν είναι ικανοποιητικοί, η μουσική σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο.

Ζεύκιν
Λ. Ελευθερίας 46, Άλιμος, τηλ.: 210 9855795

«Ζεύκια» στην Ικαρία λέγονται τα ολονύχτια γλέντια που περιλαμβάνουν άφθονο κρασί, πολλούς μεζέδες, ζωντανή μουσική και ξέφρενο χορό. Πιστό στην παράδοση της γενέτειράς του, το Ζεύκιν στον Άλιμο διοργανώνει τέτοια γλέντια κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, με το βιολί του Νίκου Φάκαρου (αυτή η πληροφορία δεν γράφεται τυχαία: Στην Ικαρία, όταν έχει πανηγύρι, ρωτάνε «ποιος παίζει;» και εννοούν ποιος παίζει βιολί). Από τα μεζεδάκια του ξεχωρίζουν τα τυροπιτάκια με σάλτσα ρακόμελου και τα κοτοπιτάκια, ενώ πολύ καλά είναι και τα μπιφτέκια και οι ποικιλίες κρεατικών. Δυνατό χαρτί του Ζεύκιν, πάντως, παραμένει η ατμόσφαιρα γλεντιού (ναι, ο κόσμος χορεύει, και χορεύει πολύ) και το ικαριώτικο κρασί που ρέει άφθονο. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v