Delivery τον Αύγουστο: Μεγάλη η χάρη του!

Ο Αύγουστος σας βρήκε στην Αθήνα, αλλά το ίδιο και η… πείνα. Αναζητάτε μανιωδώς delivery όμως τα πάντα είναι κλειστά. Εφιάλτης; Χαλαρώστε. Συγκεντρώσαμε τα ανοικτά (και καλύτερα) delivery της πόλης για να μην πεινάσετε ποτέ. Βοήθειά σας!
Delivery τον Αύγουστο: Μεγάλη η χάρη του!
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο Αύγουστος είναι επίσημα εδώ και εμείς που θέλοντας ή μη καταλήξαμε να περάσουμε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου εντός των τειχών έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από την αφόρητη ζέστη, τα… κλειστά ρολά των αγαπημένων μας delivery. Όλων; Όχι ακριβώς. Φέτος, πολλά φαγάδικα θα παραμείνουν ανοιχτά εξυπηρετώντας κανονικά τους πεινασμένους τουρίστες της Αθήνας. Συγκεντρώσαμε αγαπημένα delivery τα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουν και θα μας κρατήσουν χορτάτους τις δύσκολες ημέρες του Αυγούστου. Σουβλάκι; Πίτσα; Μακαρονάδες; Ψητά; Το μενού έχει απ’ όλα. Καλή όρεξη και…. μεγάλη η χάρη της!

Σημείωση: Μερικά από τα παρακάτω delivery δεν θα λειτουργήσουν ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, αλλά θεωρήσαμε πως πρέπει να μπουν στη λίστα μιας και την υπόλοιπη «δύσκολη» εβδομάδα θα εξυπηρετούν κανονικά.

Σουβλάκι, το κλασσικό

Θεσσαλικό (Αχαρνών 203 & Νιόβης, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 8651101
). Το αγαπάμε κυρίως γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα που φτιάχνουν κεμπάπ κοτόπουλο –το οποίο είναι εξαιρετικό, και με μια σως βγαλμένη από τον γαστριμαργικό παράδεισο. Στο μενού του, όμως, συγκαταλέγονται και εξαιρετικός γύρος, καλά καλαμάκια και ενδιαφέρον «κλασικό» κεμπάπ. Το κεμπάπ κοτόπουλο σε πίττα κοστίζει 2 €, ενώ πολύ συχνά γίνονται και προσφορές του τύπου πίττα με κεμπάπ κοτόπουλο, πατάτες και αναψυκτικό 3 €.

Ζάχος (Βασιλέως Κωνσταντίνου 94, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8975652): Θεσπέσιοι και οι δύο γύροι του, χοιρινό και κοτόπουλο, καλά καλαμάκια και μπιφτέκι με… άρωμα από την παρακείμενη θάλασσα. Η πίττα με γύρο χοιρινό κάνει 1,90 €.

Βόνιτσα (Ηλία Ηλιού 91, Ν. Κόσμος, τηλ.: 210 9022500): Ίσως το μοναδικό σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχνει τέσσερα διαφορετικά είδη γύρου, χοιρινό, κοτόπουλο και ντονέρ μοσχαρίσιο και αρνίσιο –αυτά τα τελευταία είναι σαφώς από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Το μπιφτέκι είναι επίσης εξαιρετικό, το λουκάνικο απλά καλό. Όλα μπορούν να… τυλιχτούν σε σάντουιτς, αντί για πίττα, αν το επιθυμείτε. Οι τιμές ξεκινούν από 1,30 €.

Στρουμφάκια (Ταΰγετου 2, Πλατεία Δαβάκη, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5910881): Το κοτόπουλο δεν λέει πολλά πράγματα, ο χοιρινός γύρος, όμως, με την απίστευτη σάλτσα κοκκινιστού, είναι βγαλμένος από τον παράδεισο των καλοφαγάδων. Τελευταία έχει ρίξει τις τιμές στο 1 € το καλαμάκι και 1,50 € για την πίττα.

Η Λειβαδιά (Γλαδστώνος 7, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3832413): Ζωντανή απόδειξη πως η εξειδίκευση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για το αριστείο, η Λιβαδειά φτιάχνει αυστηρά και μόνο καλαμάκι χοιρινό. Και το κάνει τέλεια. Η πίττα με το καλαμάκι κοστίζει 2 €.

Το Χάνι του Σταύρου (Αμυκλών 11 & Τραλλέων 70, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2224524): Χοιρινός γύρος ξεροψημένος και τραγανός, τεράστιες μερίδες, πολύ καλό καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, και τάχιστο delivery: ακόμη και σε ώρες αιχμής, δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένεις περισσότερα από 15 λεπτά. Η πίττα με τον γύρο χοιρινό κοστίζει 1,90 €.

Γουρουνάκια (Όθωνος 99, Κηφισιά, τηλ.: 210 8011093): Ακριβό –ίσως και λόγω περιοχής– αλλά αξιομνημόνευτο, αν μη τι άλλο για την μοναδική πίττα κοντοσούβλι και το εξαιρετικό μπιφτέκι. Το σκέτο καλαμάκι συνοδεύεται από μισή πίττα αντί για ψωμάκι. Η πίττα με κοντοσούβλι κοστίζει 2,30, ενώ το χοιρινό καλαμάκι 1,90 €. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό 14 και 15 Αυγούστου.

Τζατζικοκίνηση (Π. Δέλτα 8, Ελληνορώσων, τηλ.: 210 6744801): Γενναίες ποσότητες εξαιρετικού γύρου χοιρινού, πλημμύρα σπιτικού τζατζικιού –εξ ου και το όνομα– και… ρεσιτάλ ευρεσιτεχνίας στο τύλιγμα της πίττας, που έφτασε μέχρι το YouTube. Το καλαμάκι κοστίζει 1 €, η πίττα 1,50.

Καλαμάκι Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ & Πλουτάρχου 32, Κολωνάκι, 210 7218800): Εξαιρετικό χοιρινό σουβλάκι και πίττες στην πιο hip πλατεία της Αθήνας. Επίσης προτείνουμε ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο και μπιφτέκι γαλοπούλας. Το χοιρινό καλαμάκι κοστίζει 1.50€ και το κοτόπουλο 1.70. Κλειστά 15 και 16 Αυγούστου.

Πάνθεον (Ευελπίδων και Τζουμάγιας 1, Κυψέλη, 210 8828828): Σουβλάκι για κλασσικά γούστα, κρέατα στη σούβλα και στη σχάρα, σούπερ παϊδάκια κοτόπουλο και ζουμερό κοκορέτσι. Δοκιμάστε την εξαιρετική σκεπαστή του. Το καλαμάκι χοιρινό κοστίζει 1.20€ και το κοτόπουλο 1.40€. Κλειστά 14 και 15 Αυγούστου.

Γυράδικο Ideal (Δεκελείας 128, 210-2581489, 2532952 Νέα Φιλαδέλφεια): Σούπερ τυλιχτά και νοστιμότατος χοιρινός γύρος. Επίσης γνήσιο μπεξά (κάτι σαν κοκορέτσι), γεμιστά μπιφτέκια, κοντοσούβλι και παντσέτα. Το χοιρινό καλαμάκι κοστίζει 1.10€ και το κοτόπουλο 1.20€.

Πρωταθλητές (Φιλολάου 98, Παγκράτι, 210-7524631): Εξαιρετικό μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κλέφτικο και των δύο ειδών, καλαμάκι χοιρινό και σουβλάκια γίγας – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Το καλαμάκι χοιρινό κοστίζει 1.40€ και το κοτόπουλο 1.50. Η πίτα γίγας κοστίζει 3€.

Posto (Ερμού και Βασ. Σοφίας 59, Μαρούσι, 210-6144448): Κλασσικό στέκι για τους σουβλακολάτρεις των Βορείων Προαστίων, το Posto διαθέτει φοβερό σουβλάκι κοτόπουλο (σκέτο ή σε πίττα) και γύρο κοτόπουλο, τον οποίο συνοδεύουν με μια εκπληκτική ομώνυμη σος. Οι τιμές του πάντως είναι τσιμπημένες (2.30 για ένα μέτριο τυλιχτό σουβλάκι).

Πάπρικα (Σπ. Λέκκα 5, Μαρούσι, 2108024590 και σε Ν. Σμύρνη, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Ν. Ερυθραία): Ζουμερό χειροποίητο καλαμάκι και αρκετά καλά τυλιχτά, αν και ολίγον ακριβά (2.40€). Το χοιρινό καλαμάκι κοστίζει 1.60€ και το κοτόπουλο 1.80€.

Καλαμάκη (Ελ. Βενιζέλου 157, Ν. Ερυθραία και Αγ. Κωσταντίνου 50, Μαρούσι, 2108000655 και 2106300026): Ολόφρεσκα καλαμάκια και «πειραγμένες» κρεατοσυνταγές για ψαγμένους ουρανίσκους. Εξαιρετικό και το μοσχαρίσιο καλαμάκι του, όπως επίσης και οι φρεσκοκομμένες πατάτες με σως γιαούρτι και κάρυ. Το καλαμάκι χοιρινό κοστίζει 1.50€.

Pizza & Pasta 

L’artigiano: Σταθερή αξία στο delivery με δίκτυο που καλύπτει σχεδόν όλη την Αττική. Πολύ καλά σπαγγέτι και μεγάλη ποικιλία σε πίτσες και σαλάτες. Κατά καιρούς παίζουν και προσφορές (π.χ. δύο σπαγγέτι στα 10€ ή 50% έκπτωση στις πίτσες). Για μία περιποιημένη καρμπονάρα υπολογίστε περί τα 5.50€.

Pizza Fan: Φθηνή, χορταστική και ποιοτική πίτσα σε τεράστια ποικιλία, αλλά και εξίσου μπόλικες επιλογές σε μακαρόνια. Οι τιμές για τις πίτσες ξεκινούν από 6€ για το κανονικό μέγεθος και για ζυμαρικά από 5€ για μια ναπολιτέν. Η έκπτωση 50% ισχύει παντού και πάντα. 

Pizza Hut: Σταθερή αξία στην πίτσα εδώ και χρόνια, με αρκετές επιλογές και σε ζυμαρικά. Greek Lover’s με αφράτη ζύμη για να χορτάσετε με το παραπάνω ή Pepperoni Lover’s για την απαραίτητη πικάντικη δόση. Οι τιμές για τις μεσαίες πίτσες (6 κομμάτια) ξεκινούν από 10€, ενώ κατά καιρούς παίζουν και προσφορές με αναψυκτικά και σαλάτες.

Domino’s: Πολύ καλή πίτσα με παραδοσιακή, Pan ή Italian Style ζύμη. Οι τιμές για μια μεσαία ξεκινούν από 7€, ενώ υπάρχουν αρκετές δελεαστικές προσφορές για παραλαβή από το κατάστημα.

Burgers και άγιος ο Θεός

Burgering House: Ζουμερά μπιφτέκια με ή χωρίς πατάτες από τα οποία ξεχωρίζουν τα Pepper Sweetness, με jalapenos, μεξικάνικες καυτερές πιπεριές, ταμπάσκο, λιωμένο cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια και σος από πράσινο πιπέρι, και το Veggilicious Quesadilla Burger, τυλιγμένο σε μεξικάνικη πίττα με ψητά λαχανικά, παρμεζάνα, iceberg και honey mustard sauce. Έκπτωση 10% για αποστολή στον εργασιακό χώρο και τιμές που ξεκινούν από 4.60€ για ένα σκέτο original burger.

Queens (Γιαννιτσοπούλου 3, τηλ: 210-8980332, Γλυφάδα): Ένα από τα πρώτα χαμπουργκεράδικα στην Ελλάδα και σταθερή αξία στην περιοχή της Γλυφάδας. Αν και το burger του είναι μικρότερο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε στα «νέου τύπου» μαγαζιά, είναι εξαιρετικό και αρκετά οικονομικό. Δυνατό του σημείο το oldschool μπιφτέκι του που θυμίζει αρκετά φαγητό τύπου «βρώμικο» (είτε το αγαπάς, είτε το μισείς) και οι τραγανές του πατάτες, τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε ξεχωριστά. Τιμές από 4.50€ για ένα double cheeseburger, 2.70€ οι πατάτες. Κλειστά στις 15 Αυγούστου. 

American Burger (Σ. Βέμπο 33, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9629996 και Λ. Ελευθερίας 46, Άλιμος, τηλ.: 210 9815006): Τα burgers, με ένα, δύο ή… τρία μπιφτέκια, είναι ζουμερά και γευστικότατα, ενώ οι παραλλαγές τους κινούνται στα κλασικά μονοπάτια. Ένα από τα δημοφιλέστερα είναι το General Lee, με σωταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό, διπλό τυρί, bacon, σως και μαρούλι, ενώ δικό μας αγαπημένο μπορούμε να ανακηρύξουμε το All American Special, με μπάρμπεκιου σος, κρεμμύδι , ντομάτα και πίκλες, λιωμένο τυρί Τσένταρ, μανιτάρια και καπνιστό μπέικον. Από 4.50€ για ένα απλό burger. 

New York Sandwiches: (Σινώπης 3, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7778475): Μπορεί να μην είναι ακριβώς burgers, είναι όμως τόσο λαχταριστά που αξίζουν αναμφίβολα μια θέση στη λίστα μας. Το σαντουϊτσάδικο α λα Νέα Υόρκη «γεμίζει» τα αφράτα ψωμάκια του burger με φρέσκο μοσχαράκι γάλακτος πανέ, ψητές κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια, τυρί προβολόνε και σος ντομάτας (και το όνομα αυτού Veal) ή φιλετάκια κοτόπουλο πανέ, παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σος ντομάτας. Απόλαυση. Από 8€ για ένα ενισχυμένο sandwich. Κλειστά στις 15 Αυγούστου.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή όρεξη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v