Ο γύρος του κόσμου σε 7 αθηναϊκά εστιατόρια
Τι τρώνε στην Αιθιοπία; Τι πίνουν με το φαγητό οι Ουκρανοί; Τι εννοούμε όταν λέμε ”περσική κουζίνα”; Ανακαλύψτε τις έθνικ κουζίνες της Αθήνας, ακολουθώντας τον οδηγό του In2life και φάτε στα καλύτερα.

Φαλάφελ οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει. Σε αυτό το συμπαθέστατο αιγυπτιακό στο Μουσείο θα δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα. Κουμπέμπα, χούμους, μπαμπαγκάνους, ταχινέια, φούλια με ταχίνι και ολίγο από μεσογειακή κουζίνα για όσους δεν αντέχουν τον κατακλυσμό των καινούριων γεύσεων.

Ο χώρος, μικρός και φιλόξενος, με κατακόκκινους δερμάτινους καναπέδες και λίγα παραδοσιακά διακοσμητικά στοιχεία –κλασσικές και διαχρονικές οι μπάμπουσκες– μέσα, και περισσότερα τραπεζάκια –προστατευμένα από τζαμαρία για τις… αλλαγές διάθεσης του καιρού– έξω. Το σέρβις είναι φιλικότατο, η ατμόσφαιρα ευχάριστη και το κέφι ανεβαίνει από τα live που στήνουν αυθόρμητα οι Ρώσοι θαμώνες.
Μικρός και πανέμορφος, ο χώρος σε κερδίζει αμέσως. Σχεδόν μέσα στο άλσος, με ατμοσφαιρικό ντεκόρ που παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, funky χρώματα και ζωγραφιές στους τοίχους, αναπαυτικούς καναπέδες με πολύχρωμα μαξιλαράκια, αλλά και τραπεζάκια έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Και, βέβαια, πάντα με το κατάλληλο soundtrack, latin ήχους στη σωστή ένταση. Βασικότατο.
Λιτός και απέριττος χώρος, διακοσμημένος με παραδοσιακά αντικείμενα –must οι ναργιλέδες–, άψογο σέρβις και προσεγμένη κουζίνα είναι τα μυστικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής του Αναχίτα, που δανείζεται το όνομά του από την περσική θεά της γονιμότητας.

