Η Αργυρούπολη και η Ηλιούπολη ξέρουν να ταΐζουν τις παρέες

Παίρνουμε την παρέα και πιάνουμε τραπέζι στις δύο γειτονιές για σοβαρούς μεζέδες, ωραίες πενιές και καλή καρδιά.
Η Αργυρούπολη και η Ηλιούπολη ξέρουν να ταΐζουν τις παρέες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Από μεζεδοπωλεία στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη άλλο τίποτα. Όρεξη να έχεις να βολτάρεις με την παρέα και να τσιμπολογάς μεζεδάκια από εδώ κι από εκεί.

Αν είναι η πρώτη σου φορά στα δύο αυτά μέρη, σημείωσε στα οπωσδήποτε τις παρακάτω διευθύνσεις – δεν θα σε απογοητεύσουν.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9602740



Οι θαλασσινοί μεζέδες βρίσκονται στο επίκεντρο σε αυτό το όμορφο μεζεδοπωλείο, το οποίο ντύνεται στα λευκά και σε ταξιδεύει σε κάποιο νησάκι. Εδώ θα βάλετε στη μέση νοστιμότατα μεζεδάκια όπως σαρδέλα ψητή, αχινοσαλάτα και πετροσωλήνες, ενώ αν είστε φαν των ζυμαρικών τότε επιβάλλεται να παίξετε μπάλα με τις πληθωρικές γαριδομακαρονάδες, οι οποίες χορταίνουν επαρκώς. Κουτσομουράκια, καλαμαράκια, γαύρος και μαριδάκι είναι επίσης ωραιότατα στο τηγάνι και συνοδεύουν όμορφα το ούζο ή τις ρακές. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25€ το άτομο, κράτηση απαραίτητη.

Mezeklik
Θουκυδίδου 15, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0994 6035



Ένα new-age μεζεδοπωλείο στη Θουκυδίδου σε βάζει σε πειρασμό να πιάσεις τραπεζάκι στο όμορφο εσωτερικό του με την παρέα και να επιδοθείτε σε μια άνευ προηγουμένου μεζεδοκατανάλωση. Μύδια ψίχα καπνιστά, γαύρος μαρινάτος, θραψαλάκι τηγανιτό, σαγανάκι γαρίδας, σαρδέλα και καλαμαράκια παίζουν σταθερά στα πιο δημοφιλή πιάτα και είναι ωραιότατα για να μπουν στη μέση, ενώ οι φαν των κρεατικών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού στον κατάλογο παίζουν ωραιότατο λουκάνικο σχάρας, τηγανιά συκώτι μοσχαρίσιο και ωραία κεμπαπάκια γεμιστά με τυρί κρέμα. Λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15€ το άτομο.

Ρουμπαγιάτ
Mαρίνου Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, τηλ: 210 9620969

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρουμπαγιάτ (@rubaiyat_kafeneio)



Η κουζίνα της Κρήτης έρχεται σε αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο-ρακάδικο, το οποίο σερβίρει νοστιμότατα πιάτα, σε τίμιες ποσότητες και καλές τιμές. Ο χώρος είναι άνετος και χωράει όλη την παρέα, ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν μεζέδες όπως πικάντικο μπουγιουρντί, μαστέλο Χίου με μαρμελάδα σύκου, κολοκυθανθοί με γιαούρτι, απάκι χοιρινό από το Ρέθυμνο, χωριάτικο λουκάνικο με σταμναγκάθι, ξιδάτη αγκινάρα, χοχλιοί μπουμπουριστοί με αρισμαρί και κεφτεδάκια στο πήλινο, κοκκινιστά και πικάντικα. Ωραία και τα θαλασσινά του, με κλασικές επιλογές όπως χταποδάκι ξιδάτο, γαρίδες ψητές κ.α. Συνοδεία ρακής ή ούζου, ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο.

Στοά Μουσική Μπακαλοταβέρνα
Βιτσι 3, Ηλιούπολη, τηλ: 698 601 3049



Παραδοσιακό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με νόστιμα πιάτα και όμορφη ελληνική μουσική, η Στοά ξέρει πώς να ικανοποιήσει τα στομάχια της παρέας, αλλά και πώς να προσφέρει ωραίες πενιές για τα αυτιά τους. Χαλούμι σχάρας, φέτα ραβασάκι με φύλλο κρούστας και σουσάμι, μπουγιουρντί πληθωρικό, καγιανάς με λουκάνικο, αυγά σουλελέ, τυρί σαγανάκι πικάντικο, γεμιστές πιπεριές με γραβιέρα Αμφιλοχίας, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες συνοδεύουν ιδανικά τα κρασάκια, ενώ γαύρος μαρινάτος ή τηγανιτός, γαρίδες σαγανάκι και πληθωρικές γαριδομακαρονάδες δίνουν τον απαραίτητο θαλασσινό τόνο. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική με κομπανίες. Λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Μεζεδοποιήματα
Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 35, Ηλιούπολη, τηλ: 2109739339



Όνομα και… μεζεδοπράγμα, αυτό το όμορφο στέκι για καλούς πολίτικους μεζέδες στην Ηλιούπολη, βγάζει πολύχρωμα τραπεζάκια έξω και σε υποδέχεται για να φας, να πιείς και να πεις και ένα τραγούδι αν νιώσεις έτσι. Εδώ θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε το μαριναρισμένο μοσχάρι σε σουβλί με το basmati του, τα μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές, το εξαιρετικό παστουρμαλί με παστουρμά από τον Μιράν, αυγά με σουτζούκι και πατάτες τηγανητές, χοιρινή τηγανιά, λαχματζούν, αλλά και αρκετές επιλογές στα κάρβουνα, όπως τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα κεμπάπ. Συνοδεία κρασιού, δε θα πληρώσετε παραπάνω από 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v