Αυτά τα καινούργια εστιατόρια τα δοκίμασες;

Είναι νέα, είναι ωραία και νόστιμα, βρίσκονται σε αγαπημένες πιάτσες και σε καλούν να τα δοκιμάσεις. Φρέσκες γευστικές αφίξεις για κάθε γούστο.
Αυτά τα καινούργια εστιατόρια τα δοκίμασες;

Παραδοσιακή κουζίνα πειραγμένη ή street γεύσεις από Λατινική Αμερική; Comfort ελληνικές γεύσεις ή γκουακαμόλε, margaritas και Μεξικό;

Από το Χαλάνδρι μέχρι την Κυψέλη κι από εκεί στα Ιλίσια, η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας επεκτείνεται με νέες αφίξεις που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σου.

Μις Ελέν- ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ
Ευελπίδων 81, Κυψέλη, τηλ: 210 8829000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μις Ελέν (@miselen__)



Με ένα έξυπνο όνομα που παραπέμπει στον γαστρονομικό θεσμό που βραβεύει γκουρμέ εστιατόρια μας συστήνεται αυτό το νέο-μεζεδοπωλείο στην Κυψέλη. Στον όμορφο και μοντέρνο του χώρο, η κουζίνα ετοιμάζει παραδοσιακές γεύσεις «πειραγμένες» ώστε να έχουν λίγο από γκουρμέ αέρα – χωρίς να τσούζουν την τσέπη όσο ένα γκουρμέ πιάτο. Εδώ θα δοκιμάσεις λοιπόν πρωτότυπες και πεντανόστιμες γεύσεις όπως στριφτάρια με κρέμα σόγιας, καπνιστή πέστροφα και μπέικον, νιόκι με απάκι Κρήτης, πιπεριές και ντοματίνια, σαλάτα με αβοκάντο, τριμμένη φέτα, τσίλι και χυμό λάιμ, τηγανιτό φιλέτο κοτόπουλο με μαγιονέζα σπιτική με κάρυ, φιλέτο αρνάκι με ταϋλανδέζικη σάλτσα και σπετσοφάι με λουκάνικο και γαρίδα. Λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Τsiftis
Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ: 210 7754246

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gastrokoutouki+ (@tsiftis_gastrokoutouki)



Ένας νόστιμος τσίφτης έφτασε στα Ιλίσια, σε μια γωνιά λίγα λεπτά από την πολυσύχναστη πλατεία Βραζιλίας, και βάζει γερές βάσεις για να γίνει στέκι γαστριμαργικό. Ντιζαϊνάτες καρεκλίτσες βγαίνουν έξω στον πεζόδρομο της Σεβαστείας και στα τραπεζάκια που στήθηκαν προσγειώνονται πιάτα comfort γεύσεων, μοντέρνας ελληνικής κουίνας, με βάση εποχικές πρώτες ύλες. Σκέψου γεύσεις όπως ταραμάς με κομματάκια αλατισμένου λεμονιού, σκόνη από φύκια, αμπελοφάσουλα με σταφύλι, αγουρίδα και ξινομυζήθρα, χοιρινή καψαλισμένη μπριζόλα με ταμάρινθο, εσκαρόλ και φύλλα μουστάρδας και άλλα τέτοια ωραία. Ως «γαστροκουτούκι», τα πιάτα του Τσίφτη είναι για τη μέση, ενώ συνοδεύονται από μια εκτενή λίστα κρασιών και αποσταγμάτων με αρκετές ψαγμένες επιλογές. Λογαριασμός στα 35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ζαβολιά
Κυδαντιδών 36, Πετράλωνα, τηλ: 21 1424 4282

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zavolia (@zavoliabarrestaurant)



Τι κοινό έχουν το comfort food με τον Κηλαηδόνη και τον Δήμο Μούτση; Στο νέο food bar των Πετραλώνων συνδυάζονται μοναδικά σε έναν άκρως παιχνιδιάρικο και οικείο χώρο που έχει όλα τα φόντα για να γίνει στέκι. Στον κατάλογό του θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές όπως σαλάτα με τσαλαφούτι, ντοματίνια, κρέμα avocado και παξιμάδι χαρουπιού μαριναρισμένα σε νερό ντομάτας και βασιλικού, πένες με μοσχάρι ραγού, ριζότο με καραμελωμένο λεμόνι και κατσικίσιο confit και μοτσαρέλα, αλλά και μπαλοτίνα κοτόπουλου με γέμιση από προσούτο και παρμεζάνα, η οποία σερβίρεται με πουρέ ρεβίθι/καρότο και σάλτσα λευκού κρασιού. Το βράδυ τα κοκτέιλ μπαίνουν στο παιχνίδι (δοκίμασε το Hemingway’s Mojito για να πάρεις μια γεύση) και η ατμόσφαιρα θυμίζει περισσότερο μπαρ. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 20-25€/ άτομο.

Hopper's
Βύσσης 22, Ψυρρή, τηλ: 693 719 3332

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hopper’s | Athens (@hoppers.athens)



Η νέα street food άφιξη στου Ψυρρή, φέρνει στον ουρανίσκο σου γεύσεις από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία και σε εξοικειώνει με ονομασίες όπως tapioca, arepas και acaraje. Στα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο, θα νιώσεις Λατίνος, καθώς δοκιμάζεις ένα acaraje, ήτοι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο ψωμάκι από αλεσμένα μαυρομάτικα φασόλια, στο οποίο αναπαύονται καλούδια όπως ψητές γαρίδες, βραζιλιάνικη vinaigrette, σάλτσα vatapá με φυστίκια, φρέσκο ginger, γάλα καρύδας και καρυκεύματα ή μια tapioca (κάτι σαν κρέπα, λίγο πιο μπαμπάτσικη όμως) με χοιρινό ψητό, κίτρινο τυρί, καλαμπόκι, λάχανο, καρότο και βραζιλιάνικη vinaigrette. Ενδιαφέροντα και τα arepas, ήτοι χοντρές πιτούλες από καλαμπόκι, γεμιστές με νοστιμιές όπως μοσχάρι βραστό, μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, κίτρινο τυρί και avocado. Συνοδεύεις με ωραία κοκτέιλ (βλ. caipirinha) και πληρώνεις περί τα 20€/ άτομο.

Comal
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 211 7508216



Και από τη Βραζιλία πάμε Μεξικό, μέσα από το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στην ολοζώντανη πλατεία Χαλανδρίου, το οποίο προσεγγίζει τη μεξικάνικη γαστρονομία διαφορετικά, και φέρνει στα τραπέζια ιδιαίτερες προτάσεις πικάντικες και μη. Εδώ θα δοκιμάσεις τραγανή τορτίγια καλαμποκιού, με λαβράκι σε ζωμό aguachile, αβοκάντο, ντοματίνια και καλαμπόκι, γαρίδες καλαμάκι στη σχάρα, με μάνγκο salsa, κρέμα αβοκάντο και λαχανικά escabeche, καλαμάρι καλαμάκι στη σχάρα, με καλαμπόκι, pico de gallo, salsa jalapeno και φυστίκια και μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano, που συνοδεύονται από πουρέ μαύρων φασολιών. Τα πιάτα είναι για μοίρασμα, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με margarita, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v