Σούπερ ταβερνάκια στο Φάληρο

Βρίσκουμε ευκαιρία να κατεβούμε στο Φάληρο, ανακαλύπτουμε τις πιο νόστιμες γωνιές του και τις προτείνουμε και σε εσένα.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Αλκυόνης 77, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9851473
Κρητικές γεύσεις δοκιμάζουμε κατά βάση σε αυτή την πολύ όμορφη μονοκατοικία, και πολύ συχνά (Παρασκευές και Σάββατα), τις δοκιμάζουμε με ζωντανή μουσική. Μυζηθροπιτάκια, σαλάτα με σταμναγκάθι και γαμοπίλαφο, όλες αυτές οι νοστιμιές θα βρεθούν στο πιάτο μας, αλλά δεν λείπουν και από το μενού και πιο… βόρειες επιλογές, όπως παστουρμαδόπιτα. Μαζί με την ρακή μας (ή το κρασί, για όσους δεν την αγαπούν και τόσο), υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Καλυψώ

Πεντέλης 41-43, Π. Φάληρο, τηλ: 2109422513
Ένα από τα πιο αγαπημένα κουτούκια της περιοχής, η Καλυψώ σερβίρει πολύ ωραίο κρέας, σε καλές τιμές. Τα ορεκτικά από μόνα τους, βέβαια, θα μπορούσαν να μας χορτάσουν, μιας και δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε, και ίσως τα πάρουμε όλα· από τα τηγανιτά κολοκυθάκια, μέχρι σαγανάκι, μέχρι τις τέλειες τηγανιτές πατάτες. Στα κυρίως όμως, προτείνουμε ανεπιφύλακτα μπριζόλα και μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος και με ωραίο κρασάκι χύμα, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Η Παλιά Φάβα

Αχαιών 38, τηλ: 2109311994
Τα πιάτα της έχουν γίνει λατρεία στους Φαληριώτες – και όχι μόνο. Η Παλιά Φάβα είναι κρυμμένη σε ένα ήσυχο δρομάκι, μας καλωσορίζει στην σκεπαστή αυλή της και μας σερβίρει πεντανόστιμα μαγειρευτά αλλά και φανταστικά κρέατα, από μπιφτέκι μέχρι αγριογούρουνο και κοκκινιστό ελάφι. Τα ορεκτικά της, επίσης, δεν πάνε πίσω σε νοστιμιά, όπως οι μελιτζάνες με τυρί σε πήλινο, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ο λογαριασμός στο τέλος θα βγει περί τα 15-20€ το άτομο.

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, τηλ: 2109822320
Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια πλέον στο Παλαιό Φάληρο, το κεμπαμπτζίδικον του Κυρ Αρίστου, ψήνει καθημερινά και μας σερβίρει φοβερά κρέατα, όπως και γεύσεις ανατολής. Οι μερίδες είναι μεγάλες και χορταστικές, η ποιότητα Άριστη (ωπ, να ένα λογοπαίγνιο, συγγνώμη) και πάντα πρέπει να έχει θέση στο τραπέζι ο ξακουστός παστουρμάς του. Με ωραίο χύμα κρασί, υπολογίζουμε 12-15€ το άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v