Η Αθήνα νηστεύει στις πιο νόστιμες διευθύνσεις

Ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια και σουσάδικα ρίχνονται στη… μάχη της νηστείας και την Μεγάλη Εβδομάδα και γεμίζουν στομάχια.
Η Αθήνα νηστεύει στις πιο νόστιμες διευθύνσεις

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και καθώς οδεύουμε προς την Κυριακή του Πάσχα η… προσμονή για το κρεατάκι μεγαλώνει. Χαλάλι όμως μιας και δεν πρόκειται να πεινάσουμε, ούτε να φάμε νερόβραστα όσπρια.

Οι παρακάτω νόστιμες διευθύνσεις μας φιλεύουν ένα σωρό νηστίσιμα καλούδια από τα πιο κλασσικά, μέχρι τα πιο μοντέρνα.

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9404518



Αγαπημένο ψαροταβερνάκι στις Τζιτζιφιές, ο Θαλασσινός καλωσορίζει την Μεγάλη Εβδομάδα με πληθώρα θαλασσινών νηστίσιμων γεύσεων. Πιάσε τραπεζάκι στον όμορφο χώρο του και δοκίμασε ξιδάτο χταπόδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, αραβικά πιτάκια με γαρίδες, μακαρονάδα θαλασσινών, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι γεμιστό με ντοματάκι κονφί και γάμπαρη, σουπιά ψητή με το μελάνι της, μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, και λαχανοντολμάδες με θαλασσινά. Για ένα ωραιότατο γεύμα, υπολόγισε περί τα 25€, με το απαραίτητο ουζάκι ή κρασί.

Αλεξάνδρα

Ζωναρά 21, Γκύζη, τηλ: 21 0642 0874



Φωτεινό και μοντέρνο το εστιατόριο στην πλατεία Αργεντίνικης Δημοκρατίας σερβίρει εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας με εποχικές πρώτες ύλες και νηστεύει νόστιμα. Στον κατάλογο θα βρεις νοστιμιές όπως σαλάτα αγρού με φακές, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και μηλόξυδο, ταραμοσαλάτα, φάβα με κάπαρη, μανιτάρια πλευρώτους, κυκλαδίτικα ρεβίθια, σπανακόρυζο, γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι στον φούρνο, καλαμαράκια τηγανιτά, μυδοπίλαφο και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Κλεψύδρα

Λεωφόρος Σταματας 5, Δροσιά, τηλ: 2108141990



Μετράει χρόνια πολλά αυτή η κλεψύδρα στη Δροσιά, σερβίροντας λαχταριστούς μεζέδες θάλασσας σε νόστιμες παραλλαγές. Πιάσε τραπεζάκι στον παρεΐστικο χώρο της και δοκίμασε σαλάτα «Κλεψύδρα» με ξεφλουδισμένη ντομάτα, βραστή πατάτα, ρόκα, ελιές, κάπαρη και κρεμμύδι, μύδια σαγανάκι με καραβιδόψιχα και σως μουστάρδας, φάβα με κρεμμυδάκι και κάπαρη και μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κιμά από χταπόδι. Για ένα ωραιότατο ψαρογεύμα, με ουζάκι, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Avocado: Food for Life (@avocado_athens)



Μικρούλι, πολύχρωμο και κεφάτο, το Avocado έκανε γνωστή την vegan κουζίνα στην Αθήνα και θα σε πείσει πως ακόμα και αν λείπει το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, δεν είναι ανάγκη να λείπει και η νοστιμάδα. Εδώ θα δοκιμάσεις αβοκάντο σε χούμους χωρίς σκόρδο, με ντομάτα και κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο, μπέργκερ φτιαγμένο με ρεβύθια, σκόρδο, πιπερόριζα, φιστίκια, κόλιανδρο, βασιλικό, γλυκοπατάτα, λάδι σουσαμιού και σάλτσα τάμαρι, πίτσα με σπιτική πέστο, σκόρδο, φρέσκια ρόκα, μοτσαρέλα, τοματίνια, και φρέσκο βασιλικό και φαλάφελ ρεβιθιού με καραμελωμένα κρεμμύδια και γάλα καρύδας. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Θεσσαλία

Ελαιών 19, Κηφισιά, τηλ: 21 0800 0614



Αγαπημένη ταβέρνα για καλοφαγάδες στα Βόρεια Προάστια, η Θεσσαλία κρατάει την παράδοση με νόστιμα πιάτα, αλλά και μοντέρνες πινελιές. Εμείς θα επιμείνουμε παραδοσιακά και νηστίσιμα και θα δοκιμάσουμε από τον κατάλογο της Σαρακοστής, στον οποίο βρίσκουμε κριθαρότο με γαρίδες, γεμιστά της γιαγιάς, φασολάδα, φακές, γίγαντες στον ξυλόφουρνο, σουπιά κρασάτη με πέννες, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, τηγανιτά καλαμαράκια, κολοκυθοκεφτέδες και σπιτική χορτόπιτα, μεταξύ άλλων. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20€ άτομο.

Shisan Sushi bar

Δες τα καταστήματα εδώ



Νηστίσιμο sushi; Αν είσαι μερακλής όλα γίνονται. Η αλυσίδα ιαπωνικής κουζίνας έχει ετοιμάσει ένα νοστιμότατο νηστίσιμο μενού, το οποίο απολαμβάνουμε στα μίνιμαλ καταστήματα που έχει σε αρκετές γωνιές της πόλης. Ενδεικτικά, σαλάτα με βραστές γαρίδες και σουσάμι, volcano roll με τηγανιτή γαρίδα, σουσάμι και vegan spicy mayo sauce, koya roll με φύλλο σόγιας, αβοκάντο, αγγούρι, καρότο, σπαράγγι και vegan mayo, σαλάτα wakame με φύκια, αγγούρι και σουσάμι, σαλάτα με surimi καβουριού και γλυκιά σάλτσα και άλλα τέτοια ωραία. Στα 15€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v