Πάμε για ποτό Ζωγράφου;

Αν απορείς ποια είναι τα πιο ωραία μπαράκια που μπορείς να πας στου Ζωγράφου, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Phileas Fogg

Παπάγου 106, τηλ.: 210 7708899
Ο Φιλέας Φογκ ήταν ο πρωταγωνιστής στο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Και η αισθητική του μαγαζιού σε μεταφέρει κι εσένα στο βιβλίο, με παλιές βαλίτσες ως ντεκόρ, με χρώματα και φωτισμούς που θυμίζουν άλλες εποχές. Ένα πραγματικά πολύ όμορφο μαγαζί, που σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, και το γυρνάει σε ποτά και χαλαρές μουσικές το βράδυ. Το απλό ποτό στα 7€.

Mestizo

Αναστασάκη 1 & Παπάγου 104, τηλ.: 210 7773066
Διακόσμηση βιομηχανική, αλλά με πολύ ενδιαφέροντα twists. Μουσική σε soul και jazz μονοπάτια, για να δημιουργείται μια χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση. Τα κοκτέιλ του είναι πολύ ενδιαφέροντα – εμείς λατρέψαμε το Sweet Cake, με ρούμι, μήλο και gingerbread, κατάλληλο και για την εποχή – και πού και πού θα πετύχεις και live μουσική. Το απλό ποτό στα 7€, ενώ τα κοκτέιλ γύρω στα 8€.

Architecture Rock Cafe

Ούλωφ Πάλμε 23, τηλ: 2107472907
Και αν επιθυμείς κάτι πιο ροκ, αυτό το κλασικό φοιτητικό στέκι της περιοχής θα σου αρέσει πολύ, με ζωντανή μουσική τα σαββατοκύριακα. Βέβαια, κι εδώ έρχεται το plot twist, τις καθημερινές θα πετύχεις και ρεμπέτικα. Εκτός από τα ποτά μας, μπορούμε και να τσιμπήσουμε διάφορες σταθερές αξίες ροκόμπαρου – όπως τέλειο club sandwich – αλλά και να παίξουμε επιτραπέζια. Το απλό ποτό στα 6€.

Ψ

Λεωφόρος Γεωργίου Παπανδρέου 53, τηλ. 21 0777 6800
Ένας πανέμορφος, κι ας είναι λίγο μικρός, χώρος, με μεγάλες τζαμαρίες ώστε να μπαίνει το φως το πρωί, που μας σερβίρει καφεδάκι, και να βλέπει ο κόσμος πόσο καλά περνάμε το βράδυ, πίνοντας τα ποτά μας και ακούγοντας ανεβαστικές μουσικές. Έχει μεγάλα τραπέζια, για μεγάλες παρέες, και ποτά από 6€.

Les Hiboux

Ούλωφ Πάλμε 27, τηλ. 21 0777 8057
Ακόμα ένα πολύ ήρεμο μαγαζί με all-day χαρακτήρα (το ‘χει η περιοχή), που σερβίρει καφεδάκι αλλά και πολύ, πολύ νόστιμα πιατάκια για τσιμπολόγημα, όλα στα 4-5€. Το βράδυ δροσερά κοκτέιλ μας περιμένουν—τα οποία είναι όλα στα 7€. Εμείς λατρέψαμε το Funky Owl, με ρούμι, ροζ γκρέιπφρουτ, lime, passion fruit και μπαχάρια.

Κουμπί

Εθνικής Αντιστάσεως 2, τηλ: 2107779266
Ο χώρος μέσα είναι πανέμορφος, και μένει ανοιχτός μέχρι αργά. Επειδή τόσο ρομαντικό και νεανικό χώρο, θες να τον χαίρεσαι μέχρι αργά. Οι μουσικές του κινούνται σε funk μονοπάτια, το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ τα κοκτέιλ του μόλις από 6,5€. Για τις καλές μέρες, βγάζει και τραπεζάκια έξω.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v