Φύγαμε για μεζεδάκια με ζωντανή μουσική

Πενιές με ή χωρίς μικρόφωνο από ταλαντούχες κομπανίες, μεζεδάκια στα τραπέζια και όλο το μαγαζί με παρέα. Αυτά είναι!
Φύγαμε για μεζεδάκια με ζωντανή μουσική

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα τραπεζάκια σιγά σιγά γεμίζουν, το κρασί ρέει άφθονο και νόστιμα μεζεδάκια καταφθάνουν στα τραπέζια. Η κομπανία κουρδίζει, η βραδιά είναι έτοιμη να ξεκινήσει και προμηνύεται μεγάλη και γνήσια ψυχαγωγική.

Πάμε μια βόλτα σε κουτούκια, ταβερνεία και μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική με ή χωρίς μικρόφωνα.

Πειναλέων
Μαυρομιχάλη 152, Εξάρχεια, τηλ: 210 6440945

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giannis Kampas (@mastixi)



Στην ιστορική ταβέρνα/κουτούκι των Εξαρχείων, ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης Μακάριος ετοιμάζει καθημερινά προσεγμένα μεζεδάκια στην κουζίνα, ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή συνήθως φιλοξενεί στον ζεστό του χώρο κομπανίες, χωρίς μικρόφωνο, με ρεμπέτικο ρεπερτόριο. Το μαγαζί είναι όμορφα διακοσμημένο με παλιακά καδράκια, καθρέφτες και ρετρό φωτογραφίες που βγάζουν νοσταλγία για παλιές καλές εποχές, ενώ στο μενού θα βρεις ωραίο σαγανάκι, μαραθοκεφτέδες, μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές, τηγανιές, φάβα και ζουμερά μπιφτεκάκια για να τσιμπολογήσεις. Υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο με κρασί.

Κοτταρού
Αγίας Σοφίας 43, Κολωνός, τηλ: 210 5120682



Μπορεί να μην έχει πια… κότες, όμως η «γηραιά» αυτή ταβέρνα μετρά τα χρόνια της σε δεκαετίες, έχοντας φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη. Ο χώρος της ταβέρνας βρίσκεται σε ένα υπόγειο και είναι χαμηλοτάβανος, στενός και κάπως παλιομοδίτικος, αλλά αυτό λίγο θα σε πειράξει αφού το μεγάλο της ατού είναι αναμφίβολα η ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές κομπανίες χωρίς μικρόφωνα. Λόγω της φύσης του θεάματος, αν οι ομιλίες γίνουν έντονες, το… κουδουνάκι πιάνει δουλειά. Ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγα και καλά και έχει βελτιωθεί αισθητά: κεμπάπ γιαουρτλού, απάκι, τηγανιές κοτόπουλο και χοιρινό, πίτα Καισαρείας, ρεβίθια στο τηγάνι κ.α. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Καπνικαρέα
Ερμού 57 και Χριστοπούλου 2, τηλ: 210 3227394

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kapnikarea (@kapnikarea_cafe)



 Σε ένα στενό μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, κάτω από την εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, θα βρεις ένα συμπαθέστατο μαγαζάκι, το οποίο βγάζει και τραπεζάκια έξω, με σόμπες και νάυλον, διοργανώνοντας συχνά πυκνά ωραίες μουσικές βραδιές. Τα μεζεδάκια που βγαίνουν από την κουζίνα είναι ό,τι πρέπει για τη μέση και περιλαμβάνουν τηγανιές κοτόπουλο, κοντοσούβλι, γαρίδες σαγανάκι, κεφτεδάκια με δυόσμο, καγιανά και νόστιμες αλοιφές (τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.α.) Οι μουσικοί εδώ παίζουν κάθε μέρα τα απογεύματα, από Ικαριώτικα μέχρι Ρεμπέτικα και Λαϊκά καλύπτοντας κάθε γούστο. Ο λογαριασμός στα 20€ με τσίπουρο ή κρασί.

Επί Τω Λαϊκώτερον
Λεωφόρος Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας 13, Πατήσια, τηλ: 21 0211 1887



Σε μια παλιά διπλοκατοικία στην Αγίας Λαύρας, το μερακλίδικο αυτό μεζεδοπωλείο θυμίζει κάτι από τα παλιά, με τζάκι και ιδιαίτερη διακόσμηση, ενώ έχει μουσικές βραδιές κάθε μέρα και Κυριακές μεσημέρια, με ρεμπέτικα και έντεχνα. Εδώ θα δοκιμάσεις τίμια μεζεδάκια όπως μπεκρή μεζέ, λουκάνικο χωριάτικο, κεφτεδάκια, μπριζολάκια με μαρμελάδα ντομάτας, μελωμένο κοτόπουλο, τηγανιά με συκώτι, μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα τομάτας και φέτα και μύδια αχνιστά. Με κέρασμα χαλβά σιμιγδαλένιο, καλό κρασί δικό τους ή ουζάκι και μπόλικο… μεράκλωμα, ο λογαριασμός έρχεται στα 15-17€/ άτομο.

Μοτοκούζι
Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 8523

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μοτοκούζι (@motokouzi.koinsep)



Ψαγμένες μπίρες, νεαρόκοσμος και νόστιμοι μεζέδες μπλέκονται όμορφα σε αυτό το συνεργατικό και καλλιτεχνικά ανήσυχο καφενείο στο Περιστέρι, το οποίο κάθε Σάββατο φιλοξενεί παραδοσιακές και ρεμπέτικες πενιές. Εδώ θα δοκιμάσεις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις μεζεδοκαφενέ όπως λουκάνικο γεμιστό, κεφτεδάκια τηγανιτά, πατατοσαλάτα, πατάτες baby, ντάκο, ταλαγάνι με μαρμελάδα τομάτας, φακοσαλάτα με πλιγούρι και ποικιλία τυριών από τη Νάξο. Συνοδεύεις με κρασάκι, τσίπουρο ή craft μπίρες από την αγαπημένη Strange Brew και δεν πληρώνεις παραπάνω από 10€/ άτομο.

Δέκα 4
Αιγαίου 14, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 4666

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΔΕΚΑ 4 (@kafeneio.deka4)



Συνοικιακό νέο-καφενείο στην Νέα Σμύρνη, που θέλει να σου θυμίζει το χωριό σου και τα καταφέρνει χάρη στο παρεΐστικο του κλίμα και τα σχεδόν καθημερινά λάιβ που διοργανώνει και καλύπτουν από παραδοσιακά και ρεμπέτικα, μέχρι κλαρίνα και τζαζ. Γιατί – ποιος ξέρει- μπορεί να ‘χες και στο χωριό σου. Στον κατάλογο του θα βρεις ποικιλίες μεζέδων με τυριά και αλλαντικά, σαλάτα ντάκο, ταμπουλέ, μακαρονοσαλάτα με τόνο, πεϊνιρλί «Δροσιάς» με τυρί ζαμπόν και μπέικον για όσους δεν πάνε τόσο Βόρεια, χοιρινό στη γάστρα με τζατζίκι, απάκι Κρήτης με τυροκαυτερή και χοιρινή καπνιστή μπριζόλα. Μαζί με τσίπουρο Κρήτης, κρασάκι ή μπιρόνια, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Οινομαγειρείο της Αλεξάνδρας
Δεκελέων 32, Γκάζι, τηλ: 21 0341 1876



Στην υπόγεια στοά της που θυμίζει άλλες εποχές, συνεχίζει ακάθεκτη να διοργανώνει κεφάτες βραδιές με όργανα από δεξιοτέχνες, ενώ ετοιμάζει το απαραίτητο τσιμπολόγημα για μια πλήρη μουσικο-γευστική βραδιά. Στην Αλεξάνδρα στον Κεραμεικό, στην «υπόγα» για τους γνώστες, τα κλαρίνα, οι πενιές και οι χοροί ξεκινούν από τα μεσημέρια της Τετάρτης και της Κυριακής και κρατούν ως αργά. Το μενού περιλαμβάνει νοστιμότατους μεζέδες όπως παστουρμαδοπιτάκια, κατσικάκι στη λαδόκολλα, κεμπαπάκια, συκωτάκι χοιρινό με πατάτες τηγανιτές, μπουγιουρντί, πολίτικη σαλάτα, κρεατόπιτες με κιμά, παντζαροσαλάτα και φάβα. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο, με κρασί.

Στέκι Πινοκλής
Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Κεραμεικός, τηλ: 21 0577 7355



Παραδοσιακό στέκι για μουσικόφιλους στο Γκάζι, ο Πινοκλής φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς από Δευτέρα μέχρι Σάββατο (ρεμπέτικο, παραδοσιακό) και Κυριακή (παραδοσιακό, νησιώτικο, καφέ αμάν). Το περιβάλλον είναι ευχάριστο, με σεβασμό στους μουσικούς, ενώ οι μεζέδες περιλαμβάνουν ελληνικές σπεσιαλιτέ και κάποια πιάτα με παραδοσιακές συνταγές από τη Μυτιλήνη. Χωριάτικες πίτες, τηγανιές κοτόπουλο με καταΐφι, ζουμερά μπιφτέκια και νόστιμοι γκιουζλεμέδες συγκαταλέγονται στα must του μενού. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο με επιπλέον χρέωση 3€ ανά άτομο για τους μουσικούς.

Το κουτούκι του Μαραθωνίτη
Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3, Μετς, τηλ: 2197017404



Στα όρια Μετς και Παγκρατίου το κρασί ρέει άφθονο σε αυτό το αυθεντικό οικογενειακό κουτούκι συνοδεία νοστιμότατων μεζέδων και ζωντανής μουσικής με ρεμπέτικα και λαϊκά Δευτέρα με Πέμπτη βράδυ και Κυριακές μεσημέρι. Η ατμόσφαιρα είναι ο ορισμός του συνοικιακού καπηλειού, με μωσαϊκό στο πάτωμα και ξύλινη διακόσμηση, ενώ ο μπακαλιάρος, οι γίγαντες, τα αρνίσια παϊδάκια, το απάκι, το λουκάνικο, η μελωμένη συκωταριά, οι ντοματοκεφτέδες και οι χορταστικότατες μπριζόλες εγγυώνται ένα ωραιότατο τσιμπούσι. Υπολόγισε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Καφεοινοποτείον «ο Μέρμηγκας»
Π. Τσαλδάρη 115, Νίκαια, τηλ: 21 1184 2216

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chris (Χρήστος) (@christozas7)



Παλιές λατέρνες και ραπτομηχανές, νοσταλγικά καδράκια, ξύλινες καρεκλίτσες και ατμόσφαιρα παλιού καπηλειού συνθέτουν το κλίμα σε αυτό το καφενείο της Νίκαιας, το οποίο αγαπά αυτό που κάνει και φιλοξενεί ζωντανό πρόγραμμα με ρεμπέτικα Πέμπτη με Σάββατο βράδυ και Κυριακές μεσημέρι. Από τον κατάλογο αξίζει να δοκιμάσεις το μπουρλότο (τηγανιά με καυτερό σουτζούκι, κρεμμύδι, λεμόνι και πάπρικα), την παστουρμαδόπιτα, τις χειροποίητες κοτομπουκιές από στήθος κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα, το κοκκινιστο μοσχαράκι και τα μπιφτεκ΄άκια. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί δικό τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v