Σε αυτές τις ταβέρνες θα νιώσεις σαν να είσαι στην εξοχή

Αυλές με χαλικάκι, σπιτικές γεύσεις και περιβάλλον που σε κάνει να ξεχνάς  πως βρίσκεσαι στην Αθήνα, σε αγαπημένα ταβερνάκια με άρωμα εξοχής.
Σε αυτές τις ταβέρνες θα νιώσεις σαν να είσαι στην εξοχή

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν χρειάζεται να ξεμακρύνουμε πολύ από την καρδιά του κέντρου για να νιώσουμε πως βρισκόμαστε (και τρώμε) σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι χωριού.

Η αθηναϊκή εξοχή έχει μπόλικες διευθύνσεις για να καθαρίσει το μυαλό και να γεμίσει το στομάχι.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου
Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898



Μια ανάσα έξω από την Αθήνα, σε ένα τοπίο καταπράσινο, η ταβέρνα του Ρεγκούκου εφαρμόζει πατροπαράδοτα την λογική      from farm to table, φτιάχνοντας λαχταριστά πιάτα με τα ζαρζαβατικά που καλλιεργεί στο μποστάνι της. Τα πάντα εδώ είναι σπιτικά και πεντανόστιμα: δοκιμάστε χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, αφράτα κεφτεδάκια, κατσικάκι ριγανάτο, τυρόπιτα χειροποίητη, αρνάκι σούβλας, αρνίσια παϊδάκια, και φυσικά λαχταριστές σαλάτες (χωριάτικη, χόρτα, βραστά λαχανικά κ.α.) Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20-25€/ άτομο, περίπου.

Μαγγίνας
Πλ. Εθ. Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 6143



Σταθερή αξία στην κρεατοφαγία εδώ και δεκαετίες, η χασαποταβέρνα του Μαγγίνα βγάζει τραπεζάκια μέσα σε ένα μικρό πράσινο αλσάκι  και σερβίρει νοστιμότατα κοψίδια σε χορταστικές μερίδες, με highlight τα παϊδάκια, καθώς και συκώτι αρνίσιο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και χοιρινό ψαρονέφρι. Ταυτόχρονα, οι σούβλες του γυρίζουν ασταμάτητα και φιλοξενούν αρνάκι, γουρουνόπουλο και εξαιρετικό κοκορέτσι. Για ένα απλό αλλά νοστιμότατο και τίμιο γεύμα εδώ,  ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ με χύμα κρασί.

Βάθης
Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834



Δεν την παίρνει το μάτι σου, καθ’ ότι κρυμμένη, όμως  αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα έχει μια πανέμορφη αυλή που σε τηλεμεταφέρει σε κάποιο ορεινό χωριουδάκι, και έναν κατάλογο που συνδυάζει «ψαγμένες» κοπές κρεατικών, με παραδοσιακά πιάτα. Εδώ θα παραγγείλετε σταβλίσια 800γρ., μοσχαρίσια γάλακτος, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο σούβλας, μπιφτεκάκια, κοκορέτσι λεμονάτο, αλλά και ωραιότατα ορεκτικά όπως ψητό Μαστέλο Χίου, γίγαντες Φλωρίνης, λαχανοντολμάδες και σιφνέϊκα ρεβίθια. Ο λογαριασμός στα 20-30€, με χύμα κρασί, ανάλογα το κρέας που θα παραγγείλετε.

Τεχλικίδης
Αργοναυτών Κομνηνών 13, Δροσιά, τηλ: 21 0622 9002



Το καλοκαίρι έξω στα πεύκα και τον χειμώνα μέσα στην άνετη σάλα του, ο Τεχλικίδης αποτελεί κορυφαίο προορισμό στη μάνα του Πεΐνρλί – τη Δροσιά. Η ζύμη του καλοψημένη και κριτσανιστή στις γωνιές, βγάζει μια ήπια γλυκάδα που το κάνει να ξεχωρίζει. Το τυρί πλούσιο και νοστιμότατο, ενώ τα έξτρα υλικά περιλαμβάνουν κιμά, σουτζούκι, παστουρμά, μπέικον και αυγό. Φρέσκες σαλάτες και καλό κρασί συνοδεύουν την κατανάλωση του εκλεκτού εδέσματος, ενώ στον κατάλογο παίζουν και ωραιότατες πίτσες και καλτσόνε. Ο λογαριασμός στα 15-20€, με χύμα κρασί.

Κορομηλάς
Γοργοποτάμου 6, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0651 0496



Αναλλοίωτη στον χρόνο, η ταβέρνα του Κορομηλά μαζεύει στην αυλή της με το χαλικάκι, κάτω από τις ασβεστωμένες μουριές, πιστούς θαμώνες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Αθήνας για να γευτούν τις εκλεκτές της γεύσεις. Τζατζίκι, κολοκυθάκια τηγανιτά, χόρτα βραστά και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές και τυροκροκέτες είναι ό,τι πρέπει για ξεκίνημα, ενώ στα κυρίως πρωταγωνιστούν πιατέλες με αρνίσια παϊδάκια, κοκορέτσι βλάχικο, κοντοσούβλι χοιρινό, μοσχαρίσιες, μπιφτέκια σχάρας, παϊδάκια κοτόπουλο, χοιρινό ψαρονέφρι, συκωταριά, γλυκάδια και αμελέτητα σε μερίδα  και πληθωρικές ποικιλίες. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15-20€.

Πεύκα
Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371



Με χαλικάκι στην αυλή, άνετα τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλα και άφθονα πεύκα για ίσκιο, τα Πεύκα μάς ταξιδεύουν στην εξοχή και στα παιδικά μας χρόνια. Οι γεύσεις εδώ περιλαμβάνουν τα κλασσικά μιας παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας – κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με χύμα κρασί, με κέρασμα πορτοκαλόπιτα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v