Διαμαντάκια για καλοφαγάδες στα Καμίνια

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια, βρήκαμε μεζεδοπωλεία υπέροχα, χωρίς γκρίνια. Πέντε τίμια διαμαντάκια, με ωραία μεζεδάκια.
Διαμαντάκια για καλοφαγάδες στα Καμίνια

Η βίνταντζ γειτονιά του Πειραιά κρύβει νόστιμα διαμαντάκια που ξέρουν από καλό φαγητό και από ακόμα καλύτερες τιμές. Οι μερίδες τους είναι γενναίες, τα πιάτα τους λαχταριστά και οι βραδιές εκεί κυλούν όμορφα με τσιμπολόγημα, φίλους και καλό κρασί.

Το καπηλειό του Ζάχου
Κομοτηνής 37, τηλ: 210 4813325



Σε αυτό το συμπαθέστατο μαγαζάκι με την ατμόσφαιρα κουτουκιού, οι μεζέδες είναι πεντανόστιμοι, οικονομικοί και χορταστικότατοι: Χειροποίητη τυροκαυτερή, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια τηγανιτά σε ροδέλες, σαγανάκι με τραγανή κρούστα, τηγανιά κοτόπουλου με μουστάρδα, παντζαροσαλάτα, αλλά και φρεσκότατοι ψαρομεζέδες (γαριδάκι συμιακό, μύδια σαγανάκι, τηγανητά μπακαλιαράκια, μπακαλιάρος παστός τηγανητός, μικρά ψαράκια ημέρας κ.α.) φροντίζουν για να μείνει η παρέα ικανοποιημένη και γελαστή. Συνοδεία ωραιότατου ημίγλυκου και με κερασμένο γλυκάκι, υπολογίστε περί τα 10-12€/άτομο, αν επιλέξετε μεζέδες στεριάς.

Μπούσουλας
Σάμου 16 & Ζανέττου, τηλ: 210 4818171



Μυκονιάτης στην καταγωγή ο Φίλιππος Τσάμπουρας έστησε αυτό το γκουρμέ μεζεδοπωλείο σε μια γειτονιά των Καμινιών, ενσωματώνοντας στο μενού μεζέδες στεριάς και θάλασσας με αέρα από το νησί των ανέμων. Και πολύ καλά έκανε, μιας και ο κατάλογος περιλαμβάνει πεντανόστιμες γεύσεις, όπως Μόστρα Μυκόνου με παξιμάδι με ελαιόλαδο, πικάντικη κοπανιστή, τριμμένη φρέσκια ντομάτα και ρίγανη, μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, μυκονιάτικο λουκάνικο με ξιδάτη σάλτσα και αρισμαρί, σαγανάκι με σουτζούκι και λαδοτύρι με αυγό μάτι, ψαράκια σε αμπελόφυλλα, κριθαρότο με γαρίδες και μύδια και καλαμαράκια με πέστο βασιλικού. Συνοδεία κρασιού, υπολογίστε περί τα 15-18€/ άτομο.

Κέντρο Διερχομένων
Χίου 3, τηλ: 21 3041 7282



Καλά κάναμε και γίναμε κέντρο διερχομένων, σε αυτό το υπέροχο μεζεδοπωλείο που βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Χίου και μας καλεί να ανακαλύψουμε καλούς μεζέδες, καλή παρέα και καλή καρδιά. Ο κατάλογος και εδώ αγαπά την στεριά και τη θάλασσα, και δεν χαλά χατίρι σε κανέναν με πιάτα όπως χαλούμι με μαρμελάδα σύκο, παστουρμαδοπιτάκια, πατάτες τηγανιτές με αυγά, τηγανιά κοτόπουλου, ντοματοκεφτέδες, μοσχαρίσιο συκώτι, αρνίσια παϊδάκια ψημένα σωστά, ποικιλίες κρεατικών για τη μέση, αλλά και καπνιστό σκουμπρί, γαύρο μαρινάτο, σαρδέλα σχάρας, καλαμαράκια και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Συχνά πυκνά έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός με τσιπουράκι ή κρασί χύμα στα 15-18€/ άτομο.

Ζωοδόχος Πηγή
Ιωάννου Κατσούλη 77, τηλ: 210 4814438



Βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1944, όταν άνοιξε ως μπακαλοταβέρνα, άλλαξε χέρια από γενιά σε γενιά και πλέον αποτελεί ένα υπέροχο οινομαγειρείο με την κλασική ρετρό ταμπέλα που εξακολουθεί να συγκεντρώνει πλήθος μερακλήδων. Πατατούλες baby μελωμένες στη γάστρα με ζωμό κρεάτων, ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά, προβατίνα στη βέργα, παπαρδέλες με μανιτάρια και κοτόπουλο, καβουρμάς βουβαλίσιος κοκκινιστός, παραδοσιακή πίτα Κιμώλου και ωραίες λαϊκές μουσικές στα ηχεία εγγυώνται μια ωραιότατη παρεΐστικη βραδιά. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ μετά ούζου ή κρασιού.

Πεντόβολα
Αμοργού και Κατσούλη, τηλ: 21 3099 6054

Σε μια γωνίτσα που δεν την παίρνει το μάτι σου κρύβεται αυτό το ουζερί που στην απλότητά του εντυπωσιάζει με την νοστιμιά των γεύσεων που σερβίρει από τον μίνιμαλ κατάλογό του. Ο κατάλογος του περιλαμβάνει κλασικά μεζεδάκια, με έμφαση στα θαλασσινά χωρίς όμως να λείπουν και οι επιλογές για τους φαν του κρέατος. Τηγανητά καλαμαράκια, χταποδάκι, ντάκος, ταμπουλέ, γαρίδες στη σχάρα, μπακαλιάρος φιλέτο, ψαράκια φρέσκα ημέρας, αλλά και παϊδάκια, κεφτεδάκια με σάλτσα, μπριζολίτσες χοιρινές και κεμπάπ εγγυώνται μια ωραιότατη κρασο/ουζοκατάνυξη σε σούπερ χαμηλές τιμές – στα 12-15€/ άτομο το πολύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v