Τα καλύτερα ασιατικά του κέντρου

Να τρως λιγότερο, να γεύεσαι περισσότερο λέει μια κινέζικη παροιμία, κι εμείς το πράξαμε, βολτάροντας στα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια του κέντρου.
Τα καλύτερα ασιατικά του κέντρου

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας, το αγαπάμε ιδιαίτερα το αθηναϊκό κέντρο. Μιλάμε για μια πολυπρόσωπη μεγάλη γειτονιά και μια ομορφάσχημη πόλη με άπειρες επιλογές για να βγεις και να περάσεις καλά. Παράλληλα πρόκειται και για φαγητό-Μέκκα της Ευρώπης αφού στους δρόμους της θα βρεις κάθε λογής μεζέδες από όλον τον κόσμο. Αν σου έρθει η όρεξη για ασιατικό δε, έχεις να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία που θα σε συναρπάσει.

Mentaleaty (Μεγ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός, τηλ: 21 3040 5430)


To Mentaleaty δεν είναι σε καμία περίπτωση το κλασικό ασιατικό που έχεις συνηθίσει. Η φιλοσοφία του ασιατικού της καρδιάς μας είναι να συνδυάζει πεντανόστιμα πιάτα με εξαιρετικό θρεπτικό φαγητό που βασικό του στόχο έχει την υγιεινή διατροφή.

Στο Mentaleaty δοκιμάζουμε πιάτα όπως σούπα µε γλυκό καλαµπόκι, σησαμέλαιο, αυγό και κοτόπουλο, Ταϋλανδέζικη σαλάτα με μάνγκο, μαρούλι, κρεμμύδι, λάχανο, καρότο και λάιμ dressing, Φιλιπίνο Πάνσιτ Γκουϊσάντο, δηλαδή τα διάφανα νούντλς φασολιού με λάχανο, καρότο, σέλερυ, φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια με σάλτσα σόγιας, ψαριού και οστρακοειδών και γέμιση της αρεσκείας μας από κρέας, πληθωρικό Pad Thai με λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τόφου σε σάλτσα Τάμαριντ, με γαρνίρισμα από φυστίκι και λάιμ, με κρέας της επιλογής μας και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 20-22€ για ένα πλήρες γεύμα, με ασιατικές μπύρες.

Thai Zab (Δεκελέων 22, Γκάζι, τηλ.: 211 111 5486)


Το Γκάζι έψαχνε καιρό να βρει ένα ταϊλανδέζικο που να ταιριάζει στον χαρακτήρα της περιοχής και καλύτερη επιλογή από το Thai Zab, δύσκολα μπορούσε να υπάρξει. Άλλωστε στον χώρο του μπορείς να βρεις όλα όσα ψάχνεις από ένα αυθεντικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Μιλάμε φυσικά για χρώματα, αρώματα και μοναδικές γεύσεις που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Στην κουζίνα κάνει κουμάντο ο ταϊλανδός σεφ, Salad «Den» Simla, o οποίος φέρνει στο πιάτο σου κλασικές, μοντέρνες αλλά και παγκοσμίου φήμης ταϊλανδέζικες συνταγές με τα πιο φρέσκα υλικά.

Στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι τα shrimp cakes (καλοτηγανισμένα σπιτικά κέικ με γαρίδες σερβιρισμένα με σάλτσα δαμάσκηνο), goong manao (γαρίδες με σάλτσα λεμονιού, σκόρδου και τσίλι, πασπαλισμένες με κόλιανδρο), pad nua nam mun hoi τηγανητό (stir-fry) μοσχάρι στο γουόκ με σάλτσα στρειδιών, πιπεριά, κρεμμύδι και φρέσκο κρεμμυδάκι και pad krapow τηγανητός (stir-fry) κιμάς στο γουόκ με ιερό βασιλικό, τσίλι και σκόρδο. Για να φύγεις χορτάτος υπολόγιζε περί τα 20€ το άτομο.

East Pearl (Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0321 1218)


Πιο κέντρο δεν γίνεται μιας και το East Pearl βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα δίπλα από το μετρό του Συντάγματος στη πιο λατρεμένη ασιατική γειτονιά της Αθήνας. Τα υπέροχα κινέζικα πιάτα του είναι δεδομένο ότι θα σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης στον ουρανίσκο σου. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σούπα με καβούρι, σπαράγγια σασίμι και αυγό, wontons, fried dumplings με χοιρινό, φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ, πικάντικο μοσχαράκι με τσίλι και φιστίκια,  κοτόπουλο με κάσιους, μπαμπού, μανιτάρι, καλαμπόκι, κρεμμύδι, σκόρδο,  μπρόκολο, πιπεριές, κινέζικο λάχανο καντονέζικη ψητή πάπια και γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά. Με 15-18 ευρώ το άτομο θα φας σαν Κινέζος αυτοκράτορας.

Wabi Sabi (Κάνιγγος 8, Ομόνοια, τηλ.: 21 0330 6562)


Το Wabi Sabi έχει γίνει αγαπημένο φαγητοστέκι μιας και φέρνει στο πιάτο μας ιδιαίτερες γεύσεις που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να σε μυήσουν στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας. Σε έναν όμορφο χώρο περιμένει τους θαμώνες του, οι οποίοι πάντα φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο ευχαρίστησης αφού καταβροχθίσουν ό,τι τους σερβίρει.

Φτιάχνει πεντανόστιμο, πάμφθηνο sushi, noodles, ramen, γλυκόξινα χοιρινά και κοτόπουλα, πιάτα με κάρι, και όλες τις γεύσεις της Ασίας που αγαπάμε, σε τιμές που ξεκινούν από 3€ για τα τέσσερα τεμάχια sushi, και από 5,50€ για ένα γιγάντιο πιάτο noodles με κοτόπουλο. Κάνει και delivery για τις μέρες του λιωσίματος στο σπίτι.

Bao Bao (Iερά Οδός 26, Κεραμεικός, τηλ.,: 21 0341 0828)

Αν ήσουν χαρακτήρας από Anime είναι βέβαιο ότι θα άραζες σε ένα μέρος σαν το Bao Bao που βρίσκεται στην Ιερά Οδό και περιμένει να σε ταΐσει λαχταριστά ασιατικά πιάτα. Όπως αντιλαμβάνεσαι θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από bao baos αλλά και σούπες, noodles, tang mian- ramen ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις πικάντικο μοσχάρι Szechuan με τηγανιτά λαχανικά, κοτόπουλο gongbao και χοιρινό με σάλτσα Πεκίνου.

Υπολόγισε περίπου στα 15€ για χορταστικό τσιμπολόγημα.

Attic Moon (Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, τηλ.: 690 767 5575)


Τo Attic Moon είναι ένα αμιγώς κινέζικο εστιατόριο το οποίο στεγάζεται σε έναν σχεδόν κινηματογραφικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος.

Εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να μας συστήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια διαφορετική γευστική κουλτούρα, η οποία χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις και συνδυάζει κρύα και ζεστά πιάτα, γλυκόξινες γεύσεις αλλά και έντονα καρυκευμένες σπεσιαλιτέ.

Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις την καυτερή σαλάτα με μάνγκο που θα αρέσει στους φαν των καυτερών, το βοδινό με μπρόκολο αρωματικό όσο πρέπει και ζουμερό, ενώ από τις thai γεύσεις ξεχωρίζει το κοτόπουλο με πράσινο κάρι και λαχανικά. Για τους vegan σερβίρει και νοστιμότατο μαύρο τόφου σε πικάντικη σάλτσα, ενώ η σούπα Hot and Sour είναι η αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί δεν πρόκειται να δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Microulee (Στουρνάρα 14, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 0672)


Αφού δώσουμε ένα μεγαλόφωνο kudos στον εμπνευστή του ονόματος του μαγαζιού να πούμε ότι στην καρδιά των Εξαρχείων, μπορείς να βρεις ένα από τα καλύτερα κινέζικα της πόλης. Μικροσκοπικό όπως μαρτυρά και το όνομά του σερβίρει βαρβάτο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο με μόλις 2,90€,  την ώρα που τα noodles ξεκινούν από τα 3,50€. Αν ορέγεσαι wonton, spring rolls, πιάτα μοσχαριού ή κοτόπουλου, σούπες και κινέζικες ομελέτες, θα τις βρεις σε εξαιρετικές τιμές μάλιστα. Στους πάγκους του πεζοδρομίου του, θα φας αυτοκρατορικά χωρίς να δώσεις περισσότερα από 6-8€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v