Και τι ζώδιο είσαι… στο κινέζικο ωροσκόπιο;

Τι σημαίνει το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο; Πώς θα το βρεις; Τα βασικά της ανατολίτικης εκδοχής του «Ταύρος με Τοξότη».
Και τι ζώδιο είσαι… στο κινέζικο ωροσκόπιο;
Κατ’ αρχήν, τα βασικά: Τα κινέζικα ζώδια είναι δώδεκα, όπως και τα «δικά μας». Δεν υπολογίζονται, όμως, με βάση τον μήνα, αλλά με το έτος που γεννήθηκες. Έχεις ακούσει που λέμε «η χρονιά του δράκου» για παράδειγμα; Το κινέζικο ζώδιο η χρονιά του οποίου ήταν η χρονιά που γεννήθηκες επηρεάζει, λέει, τον χαρακτήρα σου, το πώς σε βλέπουν οι άλλοι, και το μέλλον σου.

Τα δώδεκα ζώδια αναπαρίστανται από δώδεκα ζώα ή πλάσματα, αντιπροσωπεύουν 12 διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας και κατηγοριοποιούνται σε Ζώδια της Δύναμης (Ποντικός, Βουβάλι, Τίγρης, Δράκος, Φίδι, Πίθηκος) και Ζώδια της Αγάπης (Λαγός, Άλογο, Κατσίκα, Πετεινός, Σκύλος, Γουρούνι). Χωρίζονται, επίσης, σε τέσσερις τριάδες (όπως λέμε στα δυτικά της φωτιάς, του νερού κλπ) που έχουν επίσης η καθεμία τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά –λεπτομέρειες παρακάτω.

Το ζώδιό σας στο κινέζικο μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω πίνακα. Όσοι είστε γεννημένοι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, συμπληρώστε καλύτερα την ημερομηνία γέννησής σας εδώ, γιατί το κινέζικο έτος αλλάζει στο διάστημα μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 20ης Φεβρουαρίου, σε διαφορετική κάθε χρονιά ημερομηνία.



Και τι σημαίνει, λοιπόν, το να είσαι π.χ. σκύλος στο κινέζικο; Ιδού τα βασικά χαρακτηριστικά των δώδεκα ζωδίων:

Ποντικός
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Τοξότης
Συστηματικός, χαρισματικός, βιομηχανικός, γοητευτικός, πειθαρχημένος, κοινωνικός. Επίσης, εκμεταλλευτής, εγωιστής, κριτικός, κάθετος, ανελέητος.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η σταθερότητα σε κάθε πλευρά της ζωής του. Ακόμα και σε περίπτωση κάποιας αναγκαστικής αλλαγής, η «προσεκτική» λήψη αποφάσεων μετά από πολλή σκέψη, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό είτε για τον προσωπικό τομέα, τον αντιπροσωπεύει. Είναι έξυπνος, κοινωνικός και προσαρμόζεται εύκολα σε καταστάσεις.

Βουβάλι
Γιν, 2η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Αιγόκερως
Ήρεμο, μεθοδικό, υπομονετικό, εργατικό, φιλόδοξο, σταθερό, μετριόφρων, λογικό. Επίσης, πεισματάρικο, στενόμυαλο, υλιστικό, απαιτητικό.

Αντιπροσωπευτικά στοιχεία του είναι η επιμονή, η υπομονή και η επιτυχία. Προσπαθεί πάντα να πετυχαίνει το στόχο του και γι' αυτό η πειθαρχία είναι η δεύτερη φύση του. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, αλλά μόλις τα καταφέρει, προσηλώνεται σε αυτές.

Τίγρης
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Υδροχόος
Απρόβλεπτη, επαναστατική, πολύχρωμη, δυνατή, παθιασμένη, τολμηρή, ειλικρινής, ανθρωπίστρια, γενναιόδωρη. Επίσης, ανυπόμονη, βιαστική, εγωίστρια, καταστροφική.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η τίγρης χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλά και εσωστρέφεια. Ένα ακόμα στοιχείο της είναι η παρορμητικότητα, με την οποία συνηθίζει να εκπλήσσει συνεχώς τον κύκλο της ενώ εξαιτίας της αγάπης της για περιπέτεια, εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον άτομο για τους γύρω της.

Λαγός
Γιν, 4η Τριάδα, Ξύλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Ιχθύες
Καλόκαρδο, ευαίσθητο, ευγενικό, εκλεκτικό, προσεκτικό, καλλιτεχικό, τρυφερό, αυτόνομο, ευέλικτο. Επίσης, τεμπέλικο, καιροσκοπικό, υπερβολικό, ευερέθιστο.

Η κοινωνικότητα και η φυσική άνεση που έχει είναι τα κύρια στοιχεία της προσωπικότητάς του. Προσπαθεί πάντα να ακολουθεί ένα πρόγραμμα, γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά πολλές φορές παρασύρεται από τα συναισθήματά του.

Δράκος
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Ξύλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Κριός
Δυνατός, ανεξάρτητος, υπερήφανος, ευγενής, παθιασμένος, αποφασιστικός, ηγετικός, φιλόδοξος γενναιόδωρος, πιστός. Επίσης, τυραννικός, απαιτητικός, εκκεντρικός, προκατειλημμένος, δογματικός, βίαιος.

Ζει στα άκρα, του αρέσουν οι καινούριες εμπειρίες και γι' αυτό αποκτά μία γενική θεώρηση του κόσμου. Έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης και της ηθικής και θεωρεί την αγάπη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του.

Φίδι
Γιν, 2η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Ταύρος
Σκεπτόμενο, σοφό, μυστικοπαθές, μυστηριακό, ευγνώμων, δημιουργικό, φιλόδοξο, υπεύθυνο, ήρεμο, δυνατό, επίμονο. Επίσης, μοναχικό, απρόσωπο, ηδονιστικό.

Στηρίζεται στις εμπειρίες του, μαθαίνει συνεχώς από τα λάθη του και δύσκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Πολλές φορές νιώθει την ανάγκη να μείνει μόνο του γιατί αισθάνεται ότι «πνίγεται» από τους ανθρώπους γύρω του.

Άλογο
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Δίδυμος
Χαρούμενο, δημοφιλές, προσαρμόσιμο, γήινο, ομιλητικό, έξυπνο, ευέλικτο, ανοιχτόμυαλο. Επίσης, αγχωτικό, αγενές, πεισματάρικο, παραπονιάρικο, ασταθές.

Είναι πιστός φίλος και σύντροφος, αν και λίγο ιδιαίτερος χαρακτήρας. Κάποιες φορές γίνεται εγωιστής, παρόλο που επιδεικνύει τεράστια υπομονή με τους δικούς τους ανθρώπους. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και προσπαθεί να λύνει τις όποιες διαφορές προκύψουν.

Κατσίκα
Γιν, 4η Τριάδα, Mέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Καρκίνος
Δίκαιη, ειλικρινής, συμπαθητική, ντροπαλή, καλλιτεχνική, δημιουργική, ευγενική, με κατανόηση, αποφασιστική, ειρηνική, γενναιόδωρη, ασφαλής. Επίσης, αναποφάσιστη, παθητική, ανήσυχη, απαισιόδοξη, υπερευαίσθητη, παραπονιάρα.

Δεν της αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές και οι παρορμητικές αποφάσεις. Επιδιώκει την ηρεμία μέσω της σταθερότητας, γι' αυτό και φροντίζει να έχει πάντα ένα σχέδιο για ό,τι κάνει. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους γύρω της, αλλά, όταν το κάνει, σημαίνει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της.

Πίθηκος
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Λέων
Εφευρετικός, παρακινητής, ταχύς, ευέλικτος, αυτόνομος, κοινωνικός, ευγενικός, αντικειμενικός, αγωνιστής. Επίσης, εγωιστής, ματαιόδοξος, απατηλός, ζηλιάρης, καχύποπτος.

Θέλει να αισθάνεται συνεχώς ενθουσιώδης και περιπετειώδης και για το λόγο αυτό επιδιώκει καινούριες εμπειρίες. Έχει ένα αίσθημα νεανικότητας, λόγω του οποίου κάνει συχνά λάθη αλλά καταφέρνει να μαθαίνει από αυτά.

Πετεινός
Γιν, 2η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Παρθένος
Γλυκός, καθαρός, οργανωτικός, ανεξάρτητος, αποφασιστικός, τελειομανής, πρακτικός, επιστημονικός, υπεύθυνος. Επίσης, συντηρητικός, κριτικός, υπερήφανος, εγωιστής.

Ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το ένστικτό του, το οποίο συνήθως τον ανταμείβει με πολλές επιτυχίες. Δεν χάνει τον χρόνο του με άγχος και περιττές ανησυχίες- η ψυχραιμία είναι το κλειδί της επιτυχίας του.

Σκύλος
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Ζυγός
Ειλικρινής, έξυπνος, ευθύς, πιστός, δίκαιος, γοητευτικός, αληθινός, κοινωνικός, ιδεαλιστής, ανοιχτόμυαλος, ηθικός, πρακτικός. Επίσης, κυνικός, τεμπέλης, κρύος, κριτικός, απαισιόδοξος, ανήσυχος, φασαριόζος.

Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του, αλλά κρατάει πολλά για τον εαυτό του. Είναι περισσότερο μοναχικός χαρακτήρας, δεν του αρέσει να μοιράζεται με άλλους τα συναισθήματά του και προτιμά να περνά χρόνο με τον εαυτό του.

Χοίρος
Γιν, 4η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Σκορπιός
Ειλικρινής, απλός, κοινωνικός, ειρηνικός, υπομονετικός, πιστός, εργατικός, έμπιστος, ήρεμος, σκεπτόμενος, παθιασμένος, ευφυέςς. Επίσης υλιστής, ανήσυχος, φοβιτσιάρης.

Του αρέσει να γνωρίζει καινούρια άτομα και να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. Προσαρμόζεται εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις και, αν χρειαστεί, επαναπροσδιορίζει γρήγορα τα «θέλω» και τους στόχους του.

Τι σημαίνουν οι τριάδες;

Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Ποντικό, Δράκο και Πίθηκο. Η ομάδα δίνει στα ζώδια ηγετικά χαρακτηριστικά και τα κάνει ισχυρά άτομα, ικανά για μεγάλο καλό και μεγάλο κακό. Η ενέργεια που εκπέμπουν τα άτομα αυτής της ομάδας είναι πλήρης και απρόβλεπτη.

Η δεύτερη τριάδα αποτελείται από τους Πετεινό, Βουβάλι και Φίδι. Η ομάδα βοηθάει τα τρία ζώδια να κατακτήσουν την ζωή μέσα από σκληρή δουλειά, και αργή αλλά σταθερή κατοχή ενέργειας. Τα άτομα αυτής της ομάδας αν και έχουν δεδομένο τρόπο σκέψης, είναι άριστα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση οποιουδήποτε στόχου.

Η τρίτη τριάδα αποτελείται από τους Τίγρη, Άλογο και Σκύλο. Η ομάδα "αναγκάζει" τα ζώδια αυτά να αναζητήσουν την πραγματική αγάπη και να ενδιαφερθούν για τον άνθρωπο. Τα άτομα αυτής της ομάδας είναι οραματιστές, προικισμένοι με επικοινωνιακά χαρίσματα και γεμάτοι πάθος για τη ζωή.

Η τέταρτη τριάδα αποτελείται από τους Κουνέλι, Κατσίκα, Χοίρος. Η επίδραση της ομάδας κάνει τα ζώδια αυτά όμορφα, εκλεκτικά. Πάντα αναζητούν το καλό και το αισθητικά όμορφο στη ζωή. Η ήρεμη φύση των ατόμων αυτής της ομάδας τους δίνει ηγετικές αλλά και καλλιτεχνικές ιδιότητες.

Πηγή: Star Secrets

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v