Οι πιο «τίμιες» ταβέρνες με κήπους και αυλές

Κήποι και αυλές σε Αθήνα και περίχωρα βγάζουν τραπεζάκια και μας υποδέχονται για λουκούλεια γεύματα σε ατμόσφαιρα… εξοχική, και με σωστές τιμές.
Οι πιο «τίμιες» ταβέρνες με κήπους και αυλές

Ανθισμένες μπουκαμβίλιες, πρασινάδα και τραπεζάκια στον ίσκιο.

Σκέφτεστε καλύτερο σκηνικό για καλοκαιρινά τσιμπούσια;

Βάθης
Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

 

 

Κρυμμένη σε ένα αδιέξοδο στα σύνορα Κηφισιάς με Νέα Ερυθραία, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα έχει μια πανέμορφη και μεγάλη δροσερή αυλή, στην οποία πιάνουμε θέση για να απολαύσουμε φοβερά κρέατα σε "ψαγμένες" κοπές (rib eye απο black angus, ταλιάτα, πικάνια), και σε πιο "κλασικές": σταυλίσια 800γρ., μοσχαρίσια γάλακτος, καπνιστή χοιρινή, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο σούβλας, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, ψαρονέφρι, συκώτι γάλακτος, παϊδάκια κ.α. Τα πιάτα ημέρας είναι πολλά και συμπληρώνουν ιδανικά τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ωραιότατα ορεκτικά όπως ψητό Μαστέλο Χίου, γίγαντες Φλωρίνης, λαχανοντολμάδες, τηγανιτά κολοκυθάκια και σιφνέϊκα ρεβίθια. Ο λογαριασμός στο τέλος, με κερασμένο καρπουζάκι δεν ξεπερνά τα 15-20€/ άτομο ανάλογα το κρέας που θα παραγγείλετε.

Η Αυλή
25ης Μαρτίου, Ροδόπολη, τηλ: 21 3031 7541

 



Οι κρεατοφάγοι των (πολύ) βορείων προαστίων έχουν βρει το στέκι τους στην αυλή της… Αυλής, αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας η οποία σερβίρει άριστης ποιότητας κοπές κρεάτων, αριστοτεχνικά ψημένες όπως τους το ζητήσετε. Flap steak, βοδινή σπαλομπριζόλα, T-Bone steak φιγουράρουν στο top για τους κρεατολάγνους, ενώ τη μερίδα του λέοντος διεκδικούν τα ζουμερά μπιφτέκια, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και τα τραγανά παϊδάκια. Τηγανιτά κολοκυθάκια αφράτα και τραγανά κομμένα σε στικς, χωριάτικη σαλάτα, χόρτα και πατάτες τηγανιτές συνοδεύουν το λουκούλειο κρεο-γεύμα, ενώ ο λογαριασμός έρχεται (το πολύ) στα 20€/ άτομο με κρασί.

Αυλή Γευσηπωλείον
Μεθώνης 43, Εξάρχεια τηλ: 2103838167

 



Το πάλαι ποτέ «μυστικό» των Εξαρχείων, έχει γίνει πλέον αγαπημένο των πολλών, οι οποίοι πιάνουν τραπεζάκι στην μινιόν αυλή αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας για να δοκιμάσουν καλοφτιαγμένα πιάτα και πιάτα ημέρας με παραδοσιακό προσανατολισμό. Αγαπημένες επιλογές αποτελούν τα κεφτεδάκια κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτας και ρυζάκι, τα χοιρινά φιλετάκια με ρόκα, μανούρι και ντομάτα, οι ντοματοκεφτέδες, ο ντάκος με το κρίταμο, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με πατάτες baby και μυρωδικά, το μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και το θράψαλο σχάρας με λαδολέμονο δυόσμου. Το σέρβις είναι φιλικό, το κρασί καλό, η ατμόσφαιρα παρεΐστικη και ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με κρασί.

Χαλάλι
Κύπρου 86, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 7402

 



Χώρος κλασικής ταβέρνας, μεγάλη αυλή, μεγάλες μερίδες, προσεγμένες γεύσεις. Καθόλου… χαλάλι λοιπόν μια νόστιμη επίσκεψη σε αυτό το στέκι του Μπουρναζίου, το οποίο διαθέτει φιλικό σέρβις και «δυνατή» κουζίνα, σε καλές τιμές. Πατάτα φουρνιστή, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, χουνκιάρ μπεγεντί, κοτόπουλο θρακάτο ή μυδοπίλαφο νησιώτικο, αρκετά μαγειρευτά ημέρας – μοσχαράκι κοκκινιστό, γεμιστά κ.α. – μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, και ωραίο ψαρονέφρι συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στο μενού του, το οποίο δίνει έμφαση στους μεζέδες. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα, γύρω στα 17-20€/ άτομο με κρασί. Χαλάλι.

Βυρίνης
Αρχιμήδους 11, Παγκράτι, τηλ: 2107012153

 



Μια μικρή όαση πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ο Βυρίνης είναι μια ιστορική κλασική ταβέρνα συνεχίζει ακάθεκτη την νόστιμη πορεία της στον χρόνο. Η αυλή της, γεμάτη βουκαμβίλιες, γιασεμί και λοιπά λουλούδια μας προδιαθέτει καταλλήλως για το τσιμπούσι που ακολουθεί άμα την άφιξή μας: τηγανιτές πατάτες, πράσινη σαλάτα, βλίτα, πιπεριές γεμιστές με τυρί, κεφτεδάκια της γιαγιάς τραγανά με φρέσκες πατάτες, ντολμάδες αυγολέμονο, χειροποίητη τυροκαυτερή όσο πρέπει πικάντικη, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού και το πιάτο –χιτ του μαγαζιού τσιγαριστό χοιρινό αποτελούν must επιλογές για την παραγγελία σας. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περίπου 16 € το άτομο, με κρασί χύμα.

Μανάρας
Στο σταθμό του τρένου, Αφίδνες, τηλ: 22950 22213

 



Η τεράστια αυλή του τα καλοκαίρια είναι ότι πρέπει για παιδάκια και για παϊδάκια. Μια εκδρομή στης Αφίδνες λοιπόν επιβάλλεται για τα καλοκαιρινά ΣΚ σας στον Μανάρα, αυτήν την εξοχική ταβέρνα με τα λουκούλεια γεύματα. Στα του μενού, το τηγανόψωμο έρχεται ζεστό ζεστό και λαχταριστό, ανοίγοντας τον δρόμο για άγρια χόρτα, χωριάτικη, πατάτες τηγανιτές, κοντοσούβλι που λιώνει στο στόμα, μοσχαρίσια μπιφτέκια, σαγανάκι, σπαλομπριζόλα και ψαρονέφρι με πατάτες. Ο λογαριασμός έρχεται στα λογικά 15€/ άτομο με κρασί.

Λυχνίον
Λ. Ριανκούρ 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 0119

 



Μια μονοκατοικία σε μια ήσυχη γειτονιά των Αμπελοκήπων, όχι μακριά από την πιάτσα της Πανόρμου, αλλά μακριά από τη φασαρία της, απλώνει τραπέζια στην σπιτική αυλή της. Εδώ θα δοκιμάσετε μερακλίδικα μπιφτέκια με μπόλικη ψιλοκομμένη ντομάτα και πατάτες τηγανητές, φοβερά παϊδάκια κοτόπουλου, ζουμερό συκώτι, καλοψημένες μπριζόλες, κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες νοστιμότατους, αλλά και ένα-δύο μαγειρευτά ημέρας. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Κιβωτός
Ρίζου Ροϊλου 11, τηλ: 210211394

 



Κέντρο-απόκεντρο της Λεωφόρου Γαλατσίου σε έναν όμορφο, «σπιτικό» χώρο, η αυλή της Κιβωτού είναι ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες – και πεινασμένες – ημέρες του καλοκαιριού. Η κουζίνα της δίνει έμφαση στα προϊόντα από ξεχωριστούς τόπους: Κρεατικά από τη Θεσσαλία, ψάρια από το βόρειο Αιγαίο, νησιώτικα τυριά είναι μερικές από τις πρώτες ύλες. Σουτζούκι, μελιτζάνες με ελληνικά τυριά, σταβλίσιες μπριζόλες και ονομαστά μπιφτέκια είναι μερικά από τα highlight του μενού. Συνδυάστε με κρασάκι ή με κάποια από τις ικανοποιητικές ποικιλίες μπύρας, κλείστε με κερασμένο γλυκάκι και υπολογίστε όχι περισσότερο από 15€ κατ’ άτομο.

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v