Καθαρά Δευτέρα: Μεζεδάκια κάτω από τον ήλιο

Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα βγαίνοντας από το σπίτι, και αυτά είναι μερικά από τα ταβερνάκια που θα επιλέξουμε—όπου κι αν μας βγάλει ο δρόμος.
Καθαρά Δευτέρα: Μεζεδάκια κάτω από τον ήλιο
Η Καθαρά Δευτέρα είναι από εκείνες τις μέρες που απλά δεν μπορείς να έχεις κακή διάθεση. Βγαίνουμε έξω, πετάμε χαρταετό, κάνουμε τις βόλτες μας και περνάμε τέλειες στιγμές με οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα. Ε, και μετά θέλουμε κάπου να πάμε για φαγητό. Και έχουμε μερικές διευθύνσεις για να σημειώσεις.

Αρχικά, λοιπόν, αν θέλεις να κατευθυνθείς προς θάλασσα μεριά, να φας τα μεζεδάκια σου και να πιεις τα ουζάκια σου μετρώντας τα κύματα, έχουμε και λέμε:

Σαρδελάκι με θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18 , Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913
Κάθεσαι σε ψάθινη καρέκλα, οπότε ήδη μπαίνεις σε moodκαλοκαιριού – άλλωστε, και η Καθαρά Δευτέρα αυτό σηματοδοτεί, ότι έρχεται (αργά και σταθερά) το καλοκαίρι. Αγναντεύεις απέναντι τον Σαρωνικό, και καταφτάνουν στο πιάτο σου θαλασσινοί μεζέδες φτιαγμένοι με μεράκι και εμπειρία· από σκουμπρί καπνιστό και γαύρο μαρινάτο, μέχρι αχινούς και παστουρμά από… μπακαλιάρο. Με το απαραίτητο τσιπουράκι, υπολογίζουμε περί τα 18-20€ το άτομο.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138
Ακόμα ένα στέκι για τέλεια θαλασσινά, με θέα την θάλασσα. Εδώ απολαμβάνουμε την Καθαρά Δευτέρα μας σε έναν χώρο όμορφο και μοντέρνο, με λίγες νοσταλγικές λεπτομέρειες (για να μην ξεχνιόμαστε). Μύδια, στρείδια και λοιπά οστρακοειδή μας καλωσορίζουν, ενώ το φρέσκο ψαράκι μάς κλείνει το μάτι πονηρά. Μαζί με το ούζο μας, υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Φάρος

Περικλέους 22, παραλία Μαραθώνα, τηλ: 2294056164
Αν, πάλι, θες κυριολεκτικά να φας εκεί που σκάει το κύμα, τότε ο Φάρος είναι το μέρος για εσένα. Απλώνει τα τραπεζάκια του στην ξύλινη βεράντα του, αλλά και πάνω στην αμμουδιά, και φέρνει στο πιάτο μεζεδάκια του νερού: αχνιστά μύδια και γαριδάκι συμιακό, καλαμαράκια και σαρδέλα, και όλα αυτά τα συνδυάζει με ωραιότατες «αλοιφές», όπως μελιτζανοσαλάτα χειροποίητη και φοβερό ταραμά. Με ούζο, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο. Η μυρωδιά της θάλασσας, κερασμένη.

Τώρα, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν θέλουν να τραβηχτούν μέχρι την θάλασσα. Μπορεί να θέλουν να βγουν στις εξοχές, μπορεί και να θέλουν να μείνουν στην πόλη και να κάνουν Καθαρά Δευτέρα στο κέντρο. Όλες οι επιλογές καλές είναι, και σε καλύπτουμε και σε αυτό:

Ούζομπαρ

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ: 2167000761
Και από εκεί που σκάει το κύμα, πάμε στον Βορρά. Το Ούζομπαρ είναι μια γωνιά για... εναλλακτική ουζοκατανάλωση, με έναν χώρο που συνδυάζει το μοντέρνο με τις ψάθινες καρεκλίτσες και μια μίνι αυλίτσα, ό,τι πρέπει για να υποδεχτούμε (με ζακέτα) την άνοιξη. Τα μεζεδάκια που σερβίρει μυρίζουν θάλασσα, και στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι οι γαρίδες σκορδάτες και η αστακομακαρονάδα. Παίζει και φοβερό φρέσκο ψαράκι, για τους μερακλήδες. Με το ουζάκι ή το τσίπουρό μας, ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 18-20€ το άτομο.

Ο Ανδρέας
Θεμιστοκλέους 18, τηλ: 210 3821522
Πιάνουμε τραπεζάκι στο πλακόστρωτο, παραγγέλνουμε ουζάκια και αράζουμε με την παρέα για να δοκιμάσουμε εκπληκτικά ψαρομεζεδάκια – το μπαρμπούνι στα κάρβουνα είναι το απόλυτο must – και χορταστικές σαλάτες. Το σέρβις είναι εκπληκτικό, ενώ το μαγαζί βρίσκεται τόσο κέντρο, που ακόμα και οι πιο τεμπέληδες από εμάς δεν έχουν δικαιολογία. Υπολογίζουμε γύρω στα 17-20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v