Τρώμε ακόμα μεζέδες σε τραπεζάκια έξω

Επειδή στην Αθήνα το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ... ή έστω δεν τελειώνει μέχρι τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, που πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα.
 


Aylak

Εμ. Μπενάκη 73, Εξάρχεια, τηλ. 2103810439
Μια παρεΐστικη, έθνικ γωνιά στην καρδιά των Εξαρχείων, το Aylak σερβίρει σούπερ μεζεδάκια με βάση την πολίτικη κουζίνα, όπως το πεντανόστιμο ιτσλί κιοφτέ—σαν μπουρεκάκια με κρούστα καρυδιού και γέμιση κιμά και μείγματος μυρωδικών. Το μενού δεν είναι τεράστιο, είναι όμως πολύ προσεγμένο και ταιριάζει γάντι με τις παγωμένες μπύρες, αλλά και τις ζωντανές μουσικές που πολύ συχνά θα πετύχεις, από λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι κρητικά και ήχους από Τουρκία και Ανατολή. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 12€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057
Μία σκέτη γλύκα, και δεν εννοούμε μόνο την μασκότ του μαγαζιού, πάνω στην μεγάλη ταμπέλα. Μιλάμε για το μαγαζί το ίδιο, που σίγουρα απ’ έξω δεν θα το περνούσες για μεζεδοπωλείο, επειδή μοιάζει λιγάκι με μια σούπερ χιπ φοιτητική καφετέρια. Και, για κάποιες ώρες της ημέρας, μπορεί και να είναι. Όσο, όμως, νυχτώνει, η ανάγκη για μεζέ και ουζάκι μεγαλώνει, και το ρακούν σερβίρει – και στα λιγοστά τραπεζάκια που βγάζει στην πάντα ήσυχη Ασκληπιού – νοστιμιές όπως μαραθοπιτάκια και γεμιστά μανιτάρια. Εξαιρετικό, επίσης, το οινόμελο – το λέμε επειδή κάποια στιγμή τα τραπεζάκια έξω θα γίνουν χουχούλιασμα μέσα, και το Ρακούν είναι εξαιρετικό και για αυτό. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ το άτομο.

Μελίλωτος

Καλαμιώτου 19, Κέντρο, τηλ: 21 0322 2458
Από τις αγάπες τις παλιές, τις αγαπημένες. Ο Μελίλωτος έχει ταΐσει εδώ και χρόνια πολλάκις στόματα δικά μας, φίλων, περαστικών, και έχει ξεδιψάσει άλλα τόσα. Και δεν του φτάνει μόνο αυτό, φροντίζει να το κάνει με τρόπους δημιουργικούς, πατώντας γερά πάνω στην ελληνική παράδοση και αξιοποιώντας μόνο αγνά ελληνικά υλικά, φτιάχνοντας όμως πιάτα που παίζουν με την φαντασία, αλλά φροντίζουν (σε πολύ περισσότερες επιλογές απ’ ό,τι περιμένεις) και για την υγεία μας. Με το απαραίτητο κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 02933
Και πάμε μια βόλτα από Μεταξουργείο, για ένα καφενομεζεδοπωλείο που μαζεύει πάντα ωραίες παρέες, έχει κέφι και έχει και μια πολύ όμορφη αυλή με αναρριχόμενα—τα αναρριχόμενα ως ντεκόρ, ανεβάζουν κάθε χώρο. Οι μεζέδες εδώ περιλαμβάνουν από παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά μέχρι χταποδάκι στιφάδο – που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Συνδυάζουμε με ωραίο ουζάκι ή ρακή, και υπολογίζουμε κάτι λιγότερο απο 15€ το άτομο.

Ήβη

Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 2103232554
Κι αν είναι μικρό, μη το φοβάσαι. Επειδή το μικρό πολλές φορές μπορεί να είναι και θαυματουργό. Όπως το Καφενείο της Ήβης, που στα λιγοστά του τραπεζάκια σερβίρει πεντανόστιμα έθνικ μεζεδάκια – όπως η αρμένικη ομελέτα με σουτζούκι και παστουρμά. Αν θες, όμως, κάτι πιο ελληνικό, θα τον βρεις και τον γαύρο τον μαρινάτο σου, μην ανησυχείς. Άσε την Ήβη να σε φροντίσει. Και να σου σερβίρει και πολύ ωραίο κρασάκι μαζί με τους μεζέδες σου, και όλα αυτά να σου βγουν γύρω στα 10-12€ το άτομο. Καλή φάση.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v