Τρώμε τέλεια μεζεδάκια σε Μοσχάτο και περίχωρα

Σε Μοσχάτο, Νίκαια και Ρέντη, βρήκαμε τέλεια μεζεδάκια – ευκαιρία για να πάρουμε τον δρόμο προς τα εκεί.
Τρώμε τέλεια μεζεδάκια σε Μοσχάτο και περίχωρα

Το κυνήγι του καλού μεζέ καλά κρατεί, και μας πάει πιο μακριά από τα συνηθισμένα μας. Επειδή λέμε να φύγουμε από το κέντρο, και να κατευθυνθούμε προς τις γειτονιές του Μοσχάτου, της Νίκαιας και του Ρέντη, για να γεμίσουμε την κοιλιά μας με πεντανόστιμα μεζεδάκια.

Κανάρια

Κανάρη 119, Μοσχάτο, τηλ: 210 9422119
Το μαγαζί αυτό στέκεται στη θέση του στο Μοσχάτο από το 1950, και δεν έχει σταματήσει να σερβίρει φοβερούς θαλασσινούς μεζέδες. Το μενού δεν έχει μεγάλη ποικιλία, αλλά είναι όλα προσεγμένα και άριστα. Όλος ο χώρος φέρνει στο νου κάτι από παλιά, με το μωσαϊκό και τις παραδοσιακές καρέκλες – και η αυλή του είναι υπέροχη για τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις τηγανιτές γαρίδες, τις οποίες θα συνοδεύσεις με ωραίες σαλάτες και καλό χύμα κρασί. Υπολογίζουμε γύρω στα 25-30€ το άτομο.

Ζεμπερέκι

Σολωμού 92, Μοσχάτο, τηλ: 2109406044
Συνεχίζουμε με μαγαζιά που σου θυμίζουν τον παλιό, καλό καιρό, και κάνουμε στάση στο Ζεμπερέκι, που μαζεύει καθημερινά – και ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται το έλα να δεις – παρέες που τα πίνουν, τσιμπολογούν και διασκεδάζουν. Εδώ δεν πάμε να κερδίσουμε κάποιο βραβείο interior design, και ούτε χρειάζεται· το φαΐ μετράει, και το φαΐ είναι καταπληκτικό. Δοκιμάστε χοιρινό στο φούρνο ή σαγανάκι με λουκάνικο—με κερασμένους λουκουμάδες με σοκολάτα στο τέλος. Ο λογαριασμός με το ζόρι θα φτάσει τα 15€ το άτομο με κρασί, και αν είστε μεγάλη παρέα, μπορεί να πέσει και πιο χαμηλά.

Απλίκα

Γράμμου 99, Μοσχάτο, τηλ.: 21 0940 4479
Χειμωνιάζουμε λιγάκι το κείμενο, επειδή η Απλίκα έχει τζάκι. Και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε απλώς αυτό το ατού και να πούμε ότι το φαγητό είναι επίσης ωραίο, αλλά δεν μας αρκεί. Εκτός, λοιπόν, από την τέλεια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το τζάκι, στην Απλίκα δοκιμάζουμε πολύ ωραία μεζεδάκια που θυμίζουν παραδοσιακές συνταγές, αλλά έρχονται κάπως πειραγμένα. Για παράδειγμα, το πούρο φέτας με μέλι, ή το τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού και κεφαλογραβιέρα. Αν πας Σάββατο βράδυ, θα έχει και ζωντανή μουσική. Με το απαραίτητο κρασί ή τσίπουρο, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Της Αναστασίας τα Μεζεδομαγειρέματα

Ολύμπου 19, Νίκαια, τηλ: 210 4251441
Πλουραλισμός, κυρίες και κύριοι. Αυτή είναι η λέξη που θα σου έρθει στο μυαλό για να περιγράψεις το μενού της Αναστασίας, μιας και σερβιρει 100 και 1 μεζεδάκια, σε τιμές που ξεκινούν από τα 2,5€ μόλις το πιάτο—που σημαίνει ότι θα δοκιμάσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, ακριβώς επειδή μπορούμε. Τέλεια η τυροκαυτερή με παστουρμά και τα κιμαδοπιτάκια της, αλλά δεν λείπουν και τα θαλασσινά από το πρόγραμμα, όπως γαυράκι και αθερίνα. Με το κρασάκι μας, υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο—εκτός κι αν θέλουμε να δοκιμάσουμε και τους 101.

Ο Ιωνικός

Προύσης 17, Νίκαια, τηλ: 210 4920202
Κάπου που είπαμε ότι ο σκοπός στα μεζεδοπωλεία δεν είναι τα εξεζητημένα aesthetics αλλά το καλό φαγητό; Ε, ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που θα σου πούμε να μην προσπεράσεις τον Ιωνικό, αυτό το σούπερ απλό μαγαζάκι που σερβίρει συγκλονιστικούς ψαρομεζέδες στην Νίκαια. Βγάζει και τραπεζάκια έξω και σερβίρει από σαρδέλες στο φούρνο μέχρι μπουκιές γαλέου, καλαμαράκια και γαύρο, και κάτι τεράστιες, μερακλίδικες μερίδες μύδια. Τα Σάββατα έχει και ζωντανή μουσική, και μαζί με πολύ ωραίο κρασί ή ουζάκι, θα υπολογίσουμε περί τα 20€ το άτομο, για πολύ χορταστικό γεύμα.

Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς

Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, Ρέντη, τηλ: 21 0482 0020
Στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη κρύβεται αυτό το λιτό και απέριττο μαγαζάκι, που σερβίρει όμως πεντανόστιμα μεζεδάκια για κάθε όρεξη. Μάλιστα, λειτουργεί και ως ντέλι, για να πάρουμε ωραία και ψαγμένα αλλαντικά και τυριά για το σπίτι. Στα εκεί μεζεδάκια, πάντως, βρίσκουμε ένα μικρό μενού με συνταγές όπως αυγά τηγανιτά με σουτζούκι, τέλεια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι και χουνκιάν μπεγιεντί. Μαζί με το κρασάκι μας, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v