Τα καλύτερα γλυκά για δώρο

Τα καλύτερα γλυκά και οι πιο λαχταριστές τούρτες της Αθήνας για να μην πάτε με άδεια χέρια στα καλέσματα των γιορτών αυτού του μήνα.
Τα καλύτερα γλυκά για δώρο
Μήνας ονομαστικών γιορτών, χριστουγεννιάτικων τραπεζιών και ρεβεγιόν ήρθε. Για να μην πάτε με άδεια χέρια όπου σας καλούν, αλλά και για να μην παιδευτείτε πολύ αναρωτώμενοι «τι να τους πάω;», συγκεντρώσαμε εδώ τα καλύτερα γλυκά της Αθήνας, που δεν θα αφήσουν κανέναν οικοδεσπότη ασυγκίνητο.

Μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη 
Από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, το μιλφέιγ του Κωνσταντινίδη προσφέρεται και σε μορφή τούρτας, για να χαρούν όλοι ττα τραγανά φύλλα και την ολόφρεσκη κρέμα του.

Προφιτερόλ από τον Ανδριά
Προφιτερόλ-θρύλος, η σπεσιαλιτέ των καταστημάτων Ανδριά ετοιμάζεται σε 4 διαφορετικά μεγέθη, από ατομικό μέχρι τούρτα παγωτό και γκράντε τούρτα προφιτερόλ. Η μους σοκολάτας του είναι τόσο γλυκιά όσο χρειάζεται για να μη λιγώνει.

Παραμυθένιες τούρτες από το Cap Cap
Εκτός από το Αιγάλεω, πλέον το βρίσκουμε και στο Ελληνικό αλλά και στην Κηφισιά – το τελευταίο μάλιστα δεν λειτουργεί σαν café αλλά αποκλειστικά ως ζαχαροπλαστείο. Οι τούρτες είναι παραμυθένιες, εμπνευσμένες από μυθικούς ήρωες και ταινίες και κυμαίνονται στα 15-30€.

Σοκολατάκια από το Dark Side of Chocolate
Τα κουτιά με χειροποίητα σοκολατάκια από την σοκολατερί που θα βρείτε στο 49 της Σόλωνος είναι μια έκπληξη: Φτιάχνονται από παραδεισένια σοκολάτα Valhrona και η γεύση τους εμπλουτίζεται με ελληνικά μπαχαρικά και αρωματικά: Μπαχάρι και λάιμ, βασιλικό, κάρδαμο, ξύσμα πορτοκαλιού, μαύρο τσάι, μέλι, δεντρολίβανο, καφέ, αλάτι, πιπέρια και πολλά ακόμα, ενώ στολίζονται με πρωτότυπα σχέδια για να μοιάζουν… σωστά έργα τέχνης.

…και τα σοκολατάκια από το Αριστοκρατικόν
Ικανοποιεί τις υπογλυκαιμίες των Αθηναίων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και το κάνει τέλεια: Οι σοκολάτες του περιλαμβάνουν τρουφάκια, σοκολάτες πραλίνες, σοκολατάκια με καραμέλα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, με αλκοόλ, μπαχαρικά, ενώ κλασικά είναι και τα «αραπάκια» του, μαύρα, γάλακτος, άσπρα, με ουίσκι, Grand Marnier ή πικραμύγδαλο. Θα το βρείτε στο 7 της οδού Βουλής.

Γαλακτομπούρεκο από τους Ασημακόπουλους
Το ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ασημακόπουλων στα Εξάρχεια (Χ. Τρικούπη 82) ετοιμάζει γαλακτομπούρεκο με μυρωδάτη πλούσια κρέμα πρόβειου γάλακτος και τραγανό χρυσό φύλλο με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους. Θα βρείτε επίσης εκλεκτά σοκολατάκια, τούρτες black forest και φωλιές κάστανου.

Cheesecake από την Κυβέλη
Τα γλυκά με τυρί είναι η ειδικότητα των ζαχαροπλαστείων Κυβέλη: Εδώ θα βρείτε cheesecake σε διάφορες εκδοχές: Oreo, λεμόνι σεμιφρέντο, φράουλα, αγριοκέρασο, πραλίνα, τόφι κάραμελ, σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, με ρούμι και σταφίδες. Θα τα βρείτε στα Βριλήσσσια, το Κολωνάκι ή το Πολύγωνο, καθώς και online.

Τούρτα λευκής σοκολάτας με πραλίνα από τα Fresh
Σκέτο όνειρο, αυτή η τούρτα των ζαχαροπλαστείων Fresh έχει βάση από μπισκότο και τριμμένο φουντούκι, κομμάτια από λευκά μαρεγκάκια, στρώση κρέμας λευκής σοκολάτας, χοντροκομμένο καραμελωμένο φουντούκι και στρώση κρέμας πραλίνα. Θα σας λατρέψουν, όπου και να την πάτε ως δώρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v