Το Θέατρο του Παραλόγου στη Fnac

Αφιέρωμα στον μαιτρ του Θεάτρου του Παραλόγου, Ευγένιο Ιονέσκο, παρουσιάζει το Forum της Fnac την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 19.00. Οι συντελεστές της παράστασης ”Η Φαλακρή Τραγουδίστρια”, μαζί με το σκηνοθέτη Δημήτρη Κομνηνό και τη θεατρολόγο Αγγελική Πανταλέων, μιλούν για το σπουδαίο αυτό θεατρικό ρεύμα και το έργο του Ιονέσκο.
Το Θέατρο του Παραλόγου στη Fnac

Η Fnac θέλοντας να φέρει το ελληνικό κοινό πιο κοντά στον πολιτισμό και στους καλλιτέχνες που σφράγισαν με το έργο τους την πορεία της τέχνης, οργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο θέατρο του Παραλόγου.

Το θέατρο του Παραλόγου (όρος που αποδώθηκε το 1962 από τον κριτικό τέχνης Μάρτιν Έσλιν) είναι το είδος θεάτρου που διαμορφώθηκε από τα έργα σημαντικών συγγραφέων, όπως ο Ιονέσκο, ο Ζενέ και ο Μπέκετ, κατά τις δεκαετίες 1940-1960. Τα θεατρικά έργα του συγκεκριμένου είδους καταρρίπτουν τις σεναριακές συμβάσεις, παρουσιάζοντας πρόσωπα, καταστάσεις και διαλόγους φαινομενικά ασυνεχείς, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σουρεαλιστικοί, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ονειρική, συχνά και εφιαλτική.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, το Forum της Fnac παρουσιάζει αφιέρωμα στον κύριο εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου, Ευγένιο Ιονέσκο.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κομνηνός, η θεατρολόγος Αγγελική Πανταλέων και οι συντελεστές της παράστασης ”Η Φαλακρή Τραγουδίστρια” που παίζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ, θα μιλήσουν για το θεάτρο του Παραλόγου και το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο.

Θα αναφερθούν στην ιστορία του συγκεκριμένου έργου, το οποίο όταν πρωτοανέβηκε στις γαλλικές θεατρικές σκηνές δίχασε κριτικούς και κοινό, ενώ τελικά αποτέλεσε σταθμό για το θέατρο της πρωτοπορίας και σήμερα θεωρείται κλασικό.

Η συνεισφορά του Ιονέσκο στην τέχνη είναι σημαντική και το έργο του έχει επηρεάσει μεγάλες θεατρικές ομάδες, όπως οι Monty Pythons και σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Mel Brooks, ο Μπονιουέλ κ.α.

Παράλληλα, θα παρουσιάσουν ένα μουσικοχορευτικό δεκάλεπτο θέαμα βασισμένο στο πιο δημοφιλές έργο του μετρ του θεάτρου του παραλόγου, που αποτέλεσε σταθμό για το θέατρο της πρωτοπορίας.

Fnac, Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ.: 210 6305555

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v