5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο

Η θεατρική σαιζόν ξεκίνησε δυναμικά κι εμείς σταχυολογούμε πέντε από τις καλύτερες παραστάσεις που μπορείτε να δείτε απόψε στην Αθήνα.
5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο
Μαύρη κωμωδία, μεγαλειώδη νεοελληνική λογοτεχνία σε θεατρική διασκευή, σύγχρονο ελληνικό έργο, Τενεσί Ουίλιαμς από την Αμερική των ‘30s με αγάπη. Απ’ όλα έχει το θεατρικό ρεπερτόριο της Αθήνας απόψε. Το δύσκολο είναι να διαλέξετε πού θα (πρωτο)πάτε.

Η Μεγάλη Χίμαιρα στο Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: από 14€ έως 20€

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του παππού του, Μ. Καραγάτση, σε μια θεατρική διασκευή που μένει αξέχαστη. Το εκπληκτικό καστ επανδρώνουν η υπέροχη Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Σμαράγδα Σμυρναίου και ο ίδιος ο Τάρλοου στον ρόλο του παππού του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μότζο στο Θέατρο Πόρτα
Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλ : 2107711333
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 15€ (μειωμένο 10€)

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί μια απόλυτα μαύρη και απόλυτα κεφάτη κωμωδία για τα ξέφρενα ‘50s, και τον παραλογισμό του κόσμου της νύχτας και του θεάματος. Τα ρέστα τους δίνουν επί σκηνής οι Γιώργος Χρυσοστόμου, Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το Γλυκό Πουλί της Νιότης στο Θέατρο Άλμα
Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5220100
Ώρα ένραξης: 21.00
Εισιτήρια: 18€ (10€ για φοιτητές και ανέργους)

Η Κατερίνα Μαραγκού και ο Όμηρος Πουλάκης συμπρωταγωνιστούν στο εμβληματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, που σκηνοθετεί η Αναστασία Ρεβή. Ο αμερικανικός νότος της δεκαετίας του ’30 που ονειρεύεται ευτυχισμένες οικογένειες με επιτυχημένους συζύγους και χαμογελαστές νοικοκυρές, ροζ τραπεζομάντηλα και εκκλησία την Κυριακή, και διαψεύδεται παταγωδώς, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Άλμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Καγκουρώ στο Εθνικό Θέατρο
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210 5288170-171
Ώρα έναρξης: 18.00 και 21.00
Εισιτήρια: 15€ (10€ φοιτητικό)

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, που είχε γράψει το εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικά Γάλα, μιλά για την μετανάστευση των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, σε αναζήτηση δουλειάς και μέλλοντος. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς και πρωταγωνιστούν οι Λένα Δροσάκη, Μελέτης Ηλίας, Γιώργος Παπαπαύλου, Χρήστος Σαπουντζής και Σπύρος Τσεκούρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Μητέρα του Σκύλου στο Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ.: 210 3464380
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 16€ (8€ το φοιτητικό, νεανικό και άνω των 65)

Ο Σταύρος Τσακίρης σκηνοθετεί τη Δήμητρα Χατούπη στο ρόλο της εμβληματικής ηρωίδας Ραραού του Παύλου Μάτεσι. «Μέσα από τη λαϊκή μουσική, τα πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα, το χώμα των δρόμων, προβάλλει η Αγιοσύνη των παρεξηγημένων ανθρώπων και των απόβλητων από την κοινωνική ανοχή», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης. Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση εδώ.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v