Mojo: Μαύρη κωμωδία στο Θέατρο Πόρτα

Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Τζεζ Μπάτεργουερθ ανεβαίνει για άλλη μια χρονιά στο θέατρο Πόρτα διά χειρός Θωμά Μοσχόπουλου.
Mojo: Μαύρη κωμωδία στο Θέατρο Πόρτα
Mετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι, το Mojo του Τζεζ Μπάτεργουερθ (1995), η ξέφρενη μαύρη κωμωδία -στα όρια του ροκ θρίλερ- που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ανοίγει φέτος την σκηνή του Πόρτα. Η παράσταση που θύμισε κατά πολύ… ανάγνωση των πολιτικών και ψυχολογικών μοτίβων του Σαίξπηρ και του Πίντερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο, θα επαναληφθεί μόνο για λίγες παραστάσεις.

«Mοjo σημαίνει βρεμένος αλλά και σεξ απηλ, γοητεία και μάγια», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, Jez Βutterworth: «Το αρχικό έναυσμα για το έργο ήταν μια συζήτηση που είχα με τον Μάλκολμ Μακ Λάρεν (μάνατζερ και μέντορα των Sex Pistols, ανάμεσα σε άλλα) για το Σόχο και τη σύγκρουση του πρώιμου ροκ με τo οργανωμένο έγκλημα».

Έργο οξύ, βίαιο αλλά και με τόσο χιούμορ και σαρκασμό που ταράσσεσαι παράλληλα από γέλια και από φόβο. «Φόβο και υστερία και ταυτόχρονα τη δαιμονική αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Η ουτοπία της επιτυχίας, η αίσθηση του εύκολου κέρδους σε ένα έργο που δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα από τον καταιγισμό και τη ρυθμολογία», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Σίλβερ Τζώνυ είναι ένας ανερχόμενος σταρ της τοπικής Ροκ-εντ-Ρόλ σκηνής στο Σόχο του Λονδίνου το 1958. Τίποτε δεν δείχνει να ανακόπτει την άνοδό του εκτός από τον Έζρα, τον μάνατζέρ του και ιδιοκτήτη του Ατλάντικ-Κλαμπ, όπου εμφανίζεται. O Eζρα δεν θα παραδώσει εύκολα το «αστέρι» του στον Σαμ Ρος, τον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία της «νύχτας» που διεκδικεί συστηματικά τον Σίλβερ Τζώνυ, επαγγελματικά και όχι μόνο. Κάποια στιγμή, όμως, ένας φόνος θα βρει τα «πρωτοπαλίκαρα» του Έζρα εγκλωβισμένα στο Ατλάντικ κλαμπ περιμένοντας με αγωνία το επόμενο βήμα των μεγάλων αφεντικών, ενώ ο Σίλβερ Τζώνυ αγνοείται.

Ταυτότητα:
Η παράσταση περιέχει γυμνό και πολύ σκληρή γλώσσα.
Μετάφραση–Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέσγουελ
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτης Άννα Μιχελή
Ερμηνεύουν Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

Info:
Mojo στο Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, τηλ.: 2107711333
Από τις 3/10 και για λίγες παραστάσεις
Κάθε Παρασκευή (21.15), Σάββατο (21.15) και Κυριακή (19.00)
Τιμές εισιτηρίων: 15€, μειωμένο 10€, ανέργων 8€
Διάρκεια παράστασης 120’
Προπώληση: www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v