ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

«Ταξίδι στην Αιωνιότητα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Σε ένα «Ταξίδι στην Αιωνιότητα» μας καλεί η Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Ταξίδι στην Αιωνιότητα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το ονειρικό Ταξίδι στην αιωνιότητα, η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την οποία αγκάλιασε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου 2015.


Η ποιητική μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, που έντυσε τις σπουδαίες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, δίνει αφορμή για ένα μαγικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.


Η παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 2013 στο Θέατρο Ολύμπια και στη συνέχεια σε Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Σύρο, παρουσιάζεται με καινούρια διανομή χορευτών στο υποδειγματικά ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Αγγελοπούλου, κόρη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η οποία έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε ταινίες μικρού μήκους, στο θέατρο και στην όπερα.


Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογράφησε τον μουσικό κόσμο της Καραΐνδρου με ευθείες αναφορές στο σινεμά του Αγγελόπουλου και κατ' επέκταση στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά την ίδια στιγμή και με μια ελευθερία που προκύπτει από τους συναισθηματικούς κώδικες της υπέροχης μουσικής, η οποία έχει κατακτήσει την δική της αυτονομία μέσα στον χρόνο.


Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

  • 1876 - Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου

    1983 - Συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο δίνει ο Γιώργος Νταλάρας, σημειώνοντας ρεκόρ για έλληνα καλλιτέχνη, όσον αφορά την προσέλευση κόσμου. «Η ελληνική μουσική εισέρχεται στο χώρο των σταδίων» γράφει το περιοδικό «Rolling Stone».

    1987 - Το «Γκάζι», το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2