Αίας του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Λυκαβηττού

Η πολυβραβευμένη παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι για μία και μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Αίας του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Λυκαβηττού

Με τον Μιχάλη Σαράντη να ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννέα ρόλους της τραγωδίας και τον εικαστικό Απόστολο Χαντζαρά να δημιουργεί ζωντανά επί σκηνής, η παράσταση έχει ήδη κατακτήσει κοινό και κριτικούς για τη μοναδική της δύναμη και την πρωτοποριακή της σύλληψη.

Η τραγωδία παρακολουθεί την πτώση του Αίαντα, του σπουδαιότερου πολεμιστή μετά τον Αχιλλέα. Όταν τα όπλα του ήρωα καταλήγουν στον Οδυσσέα με δόλο και όχι σε εκείνον που τα δικαιούται, ο Αίας, τυφλωμένος από οργή και εξαπατημένος από την Αθηνά, μετατρέπεται σε περίγελο του στρατεύματος και οδηγείται στην αυτοχειρία.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης
Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς
Σκηνική επιμέλεια – Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Διασκευή – Προσαρμογή κειμένου: Γιώργος Νανούρης – Μιχάλης Σαράντης
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Όλγα Παυλάτου
Social Media: Renegade Media
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη


Ημερομηνία & Ώρα: 21:00
Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα
Εισιτήρια: Από 15€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v