Δωρεάν είσοδος σε παραστάσεις για ευπαθείς ομάδες

Το υπουργείο Πολιτισμού παρέχει δωρεάν είσοδο σε ευπαθείς κοινωνίες ομάδες για παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Φεστιβάλ Αθηνών και άλλων εκδηλώσεων.
Δωρεάν είσοδος σε παραστάσεις για ευπαθείς ομάδες
Δωρεάν είσοδο σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρέχει το υπουργείο Πολιτισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς, αποφάσισε να συνεχίσει την παροχή προσκλήσεων σε ανέργους, ΚΑΠΗ, φορείς προγραμμάτων απεξάρτησης και λοιπών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ήδη στις 13 Ιουνίου η Εθνική Λυρική Σκηνή πραγματοποίησε τη γενική πρόβα της παράστασης της «Τόσκα» στο Ηρώδειο υποδεχόμενη 1.500 ανέργους που την παρακολούθησαν δωρεάν, ενώ στις 15 και 16 Ιουνίου στις 8 μμ στο θέατρο «Ολύμπια», οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν την οπερέτα του Ζακ Όφενμπαχ "Ο Ορφέας στον Άδη", σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία του Στέφαν Γκραίγκλερ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Και έπεται συνέχεια.

Ανάλογες πρωτοβουλίες σχεδιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Επίσης το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει 800 προσκλήσεις σε ΚΑΠΗ των δήμων της Δυτικής Αττικής και της περιοχής Αργολίδας για τις παραστάσεις της Παρασκευής 17 και του Σαββάτου 18/7 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου .

Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε εκτάκτως τη χρηματοδότηση της συναυλίας που έδωσαν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της αργολικής πόλης.

Ανάλογες πρωτοβουλίες, για άλλες περιοχές, θα ακολουθήσουν και για τις άλλες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και εν γένει για τις επόμενες παραστάσεις των φετινών Επιδαυρίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v