Σμύρνη μου αγαπημένη:Νοσταλγική παράσταση στο Θέατρον

Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για την ιστορία της Σμύρνης, βασισμένο σε πολυετή ιστορική έρευνα από το ΙΜΕ, παρουσιάζεται στο Θέατρον.
Σμύρνη μου αγαπημένη:Νοσταλγική παράσταση στο Θέατρον
Το Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη» από τις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της, το οποίο γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγγραφή του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής. Επίσης, χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται για πρώτη φορά γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Παράλληλα στο φουαγιέ του «Θέατρον» θα φιλοξενείται από 10 Νοεμβρίου η έκθεση «Η Σμύρνη των Ελλήνων» από την Ένωση Σμυρναίων. Το υλικό της έκθεσης προέρχεται κατά μεγάλο μέρος από τις συλλογές της Ενώσεως Σμυρναίων και περιλαμβάνει βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, φωτογραφίες, πορτρέτα και κειμήλια που διασώθηκαν από τις φλόγες και την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθούν όψεις της ελληνικής Σμύρνης, κυρίως κατά τον 19ο και 20ο αιώνα έως το 1922 και να καταδειχθούν οι υψηλότατες επιδόσεις των Ελλήνων της Σμύρνης στις επιστήμες, την παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες, την οικονομία, το εμπόριο, τον αθλητισμό και την κοινωνική πρόνοια.

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική-ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού
3D & επεξεργασία οπτικού υλικού: Γιάννης Βολιώτης

Info:
Κανονικά εισιτήρια: €35, €28, €21, €18 & €14 (θεωρείο)
Ομαδικά εισιτήρια: (άνω των 20 ατόμων): €22, €16, €10 (θεωρείο)
(Ισχύουν ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ και ανέργους)
Ημέρες και ώρες: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 19:00, Παρασκευή 20:30, Σάββατο 20:30, Κυριακή 18:30. Από 12 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00.
«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v