Το «Ξενοδοχείο Παράδεισος» στο θέατρο Προσκήνιο

Παράνομα ζευγαράκια, μπλεξίματα και θεατές που γελούν με την καρδιά τους ετοιμάζεται να υποδεχθεί το «Ξενοδοχείο Παράδεισος» που ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Προσκήνιο.
Το «Ξενοδοχείο Παράδεισος» στο θέατρο Προσκήνιο
Με φρέσκια, νεανική ματιά, το Ξενοδοχείο Παράδεισος υποδέχεται, όπως λέει το δελτίο τύπου της παράστασης, «τα παράνομα ζευγαράκια και όχι μόνο, τους θεατρόφιλους και όχι μόνο, όσους θέλουν να γελάσουν με την καρδία τους και όχι μόνο, προσφέροντας μια φωλίτσα φτιαγμένη για δυο πουλάκια, ένα κάδρο για μια όμορφη εικόνα όπου η κυρία νιώθει ασφαλής. Εχεμύθεια, ασφάλεια, διακριτικότης!»

Πρόκειται για την τρελή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ που παρουσιάζει το Θέατρο Προσκήνιο για την φετινή σεζόν. Η παράσταση σατιρίζει την αστική τάξη και την υποκρισία της μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις. Μια φάρσα-χιονοστιβάδα, όπου όλοι όσοι δεν θα έπρεπε να συναντηθούν, πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, προκαλώντας το γέλιο του θεατή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Με υψηλές προσδοκίες πάθους, ένα παράνομο ζευγάρι πηγαίνει στο αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Όταν ένας- ένας, οι «ιδιαίτεροι» ήρωες του έργου, αρχίζουν να καταφθάνουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους στο ίδιο μέρος, το φιτίλι της κωμωδίας πυροδοτείται.

Η παράσταση «Ξενοδοχείο Παράδεισος» ξεκίνησε στο «Θέατρο Προσκήνιο» στις 17 Οκτωβρίου 2014 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Petit Paris d'Athenes 2014", ενώ έχει την επίσημη πρεμιέρα της στις 5 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, του γάλλου Ζώρζ Φεϋντώ, δημοφιλή στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο, την Ναταλία Τσαλίκη, τον Πέτρο Φιλιππίδη, την Ρένια Λουιζίδου, τον Γιάννη Φέρτη, την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Παύλο Χαϊκάλη κ.α.

Πληροφορίες παράστασης:
Σκηνοθεσία- Διασκευή: Γιάννης Μακρόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Ανδρέας Παρασκεύοπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Σέρμπος
Κατασκευή Κουστουμιών: Μάριος Δανεσσής
Αφίσα: Σοφία Βάλβη
Παίζουν: Γιάννης Μακρόπουλος, Τόνια Καζάκου, Έφη Κιούκη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Δημήτρης Σέρμπος, Λήδα Αναστασοπούλου, Γιάννης Τζέμης, Υρώ Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Ηρώ Λέφα, Βασίλης Ζώης, Γιώργος Ιωσιφίδης 



Info:
Θέατρο Προσκήνιο
Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, τηλ. 210-8211855
Μέρες: Από 5/11 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20.00
Επίσημη Πρεμιέρα: 5/11
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 9€ μειωμένο
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v