Σύστημα Αθήνα 2014: Η ελληνική σκηνή γίνεται διεθνής

Μάθετε για το «Σύστημα Αθήνα 2014», το πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου που έχει βάλει στόχο να… εξάγει ελληνικό θέατρο και χορό.
Σύστημα Αθήνα 2014: Η ελληνική σκηνή γίνεται διεθνής
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου οργανώνει το «Σύστημα Αθήνα 2014», αναλαμβάνοντας να προβάλει την ελληνική θεατρική και χορευτική παραγωγή στο εξωτερικό.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα-διαγωνισμό, θα επιλεγούν παραστάσεις οι οποίες θα αποκτήσουν την δυνατότητα μετακλήσεων για να οδηγηθούν σε διεθνείς συνεργασίες και φεστιβάλ.

Οι παραστάσεις θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή που αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης. Θα τις παρακολουθήσουν διευθυντές διεθνών φεστιβάλ και πολιτιστικών φορέων που έχουν τη δυνατότητα μετακλήσεων, αφού κύριος στόχος της δράσης είναι να οδηγήσει σε διεθνείς συνεργασίες για την παρουσίαση ελληνικών παραστάσεων σε συναντήσεις και φεστιβάλ διεθνώς. Δυνατότητα παρακολούθησης των παραστάσεων θα έχει και το αθηναϊκό κοινό ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χώρων.

Η επιτροπή καλείται να επιλέξει 9 θεατρικές παραστάσεις διαφορετικού τύπου και διάρκειας (θέατρο λόγου, μουσικό θέατρο, performance, devised theatre κλπ) και 3 παραστάσεις σύγχρονου χορού. Οι παραστάσεις αυτές μπορούν να προέρχονται από τις ήδη ολοκληρωμένες θεατρικές περιόδους (2012-2013 και 2013-2014) και σε δεύτερη φάση, από τις παραστάσεις της θεατρικής περιόδου 2014-2015 που θα παρουσιαστούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Το Σύστημα Αθήνα / Athens System 2014 θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου 2014. Η επιτροπή για το Σύστημα Αθήνα αποτελείται από τα επτά παρακάτω μέλη (αλφαβητικά): Αλέξη Αλάτση, Μαρίζα Βινιεράτου, Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Ματίνα Καλτάκη, Τώνια Καράογλου, Πάρι Μέξη, Olivier Descotes.

Στόχος της δράσης είναι να προωθηθούν πρωτίστως άξιοι καλλιτέχνες και σχήματα που δεν είχαν ως τώρα τη δυνατότητα προβολής της δουλειάς τους στο εξωτερικό. Μάθετε αναλυτικές πληροφορίες για τις αιτήσεις και τις διαδικασίες επιλογής εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v