Νόρμα S/N 210113: Κουκλοθέατρο για μεγάλους

Ένα παραμύθι «σκοτεινό» παρουσιάζει η ομάδα Ανταμαπανταχού στο Altera Pars, συνδυάζοντας το θέατρο κούκλας και μάσκας με το animation.
Νόρμα S/N 210113: Κουκλοθέατρο για μεγάλους
*Λόγω τεχνικών προβλημάτων, οι δύο τελευταίες παραστάσεις (στις 6 και 7 Μαρτίου) ακυρώνονται.

Η ομάδα θεάτρου μάσκας και μαριονέτας Ανταμαπανταχού, παρουσιάζει την νέα τους παράσταση Νόρμα S/N 210113 στο Θέατρο Altera Pars.

Το έργο

Ένα αγόρι έρχεται στον κόσμο. Μεγαλώνει σ' ένα περιβάλλον αλλόκοτο, γεμάτο κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς, περιτριγυρισμένος από μάσκες. Πρέπει να δουλέψει σκληρά, να εκπαιδευτεί για να εκπληρώσει τα όνειρα των γονιών του για το μέλλον του.

Γίνεται μαριονέτα στα επιδέξια "χέρια" ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού εξουσίας. Οι μορφές της πολλές, τον κάνουν εξάρτημα του μηχανισμού, με κωδικό όνομα S/N 210113. Η πορεία προδιαγεγραμμένη, οποιαδήποτε παρέκκλιση απαγορεύεται. Με την σειρά του θα αποκτήσει την δικιά του μάσκα, θα γίνει γονιός.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Υπάρχει τρόπος διαφυγής;Η παράσταση

Τρεις performers συνεργάζονται σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο, συνδυάζοντας τεχνικές θεάτρου μάσκας και μαριονέτας, με παράλληλη προβολή animation. Εμψυχώνουν 14 ρόλους αλλάζοντας μάσκες και κοστούμια και χειρίζονται μαριονέτες. Ο κεντρικός ήρωας του έργου είναι μαριονέτα με πολύπλοκους μηχανισμούς. Οι μάσκες ως σύμβολα εξουσίας τον χειρίζονται συνθέτοντας εικόνες άλλοτε σκληρές , σκοτεινές και άλλοτε κωμικές, ενώ οι μικρές παρεμβάσεις με προβολή Animation προσδίδουν μια άλλη διάσταση στην εξέλιξη της δράσης. Η μουσική και οι στίχοι των active member σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενισχύει την δράση καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος
Παίζουν: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Γιαννακοπούλου
Κατασκευές – Σκηνικά - Κοστούμια: Ανταμαπανταχού
Video- Αnimation: Ελένη Παναγιώτου
Εικαστική επιμέλεια animation: Θωμάς Σταυρόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Active Member
Dj set: Κώστας Πιέρος

λίγα λόγια για την ομάδα Ανταμαπανταχού

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας Ανταμαπανταχού δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.

Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ιταλία, Τενερίφη και Κύπρο), Τουρκία, Ν. Αφρική και Ν. Κορέα.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή την κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου. Έχει δημιουργήσει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε. Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 "Φεστιβάλ κουκλοθέατρου" στα Βασιλικά.

Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση "Ακροβασίες "το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν "Ο Γαργαληστής" το 2008-9, "Tης μουσικής τα νήματα" 2009-2010 στο Θέατρο Επί Κολονώ και τέλος "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα" για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12 στο Θέατρο ΠΚ.


Info:
Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή
έως τις 7 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 9.30 το βράδυ
Εισιτήριο 12€, μειωμένο 8€ (φοιτητικό, ανέργων)

Θέατρο Altera Pars
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
(στάση μετρό Κεραμεικός)
Τηλέφωνα επικοινωνίας- κρατήσεις 210 3410 011 (6-9 μ.μ.)
και 693 7949 894

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v